Η κίνηση-ματ του Αλμέιδα που «υπέγραψε» την ιστορική ανατροπή της ΑΕΚ

Η κίνηση-ματ του Αλμέιδα που «υπέγραψε» την ιστορική ανατροπή της ΑΕΚ

Ο Ματίας Αλμέιδα έβαλε το λιθαράκι του σε μια από τις πιο σημαντικές νίκες στην ιστορία της ΑΕΚ.

«Θα πάμε να παίξουμε για την ιστορία της ΑΕΚ και για την οικογένεια του Μιχάλη», είχε τονίσει ο Ματίας Αλμέιδα κατά την αναχώρηση της «κιτρινόμαυρης» αποστολής για το Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Μια μέρα μετά και η δήλωση του Αργεντινού προπονητή αποτυπώθηκε περίτρανα και στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Ηταν ένα ματς διαφορετικό από όλα τα άλλα. Πρωτόγνωρες οι συνθήκες για την ΑΕΚ. Που κλήθηκε να αγωνιστεί εν μέσω πένθους για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσιούρη. Με μαύρα περιβραχιόνια και με το μυαλό στον ουρανό, η Ενωση έδωσε χαρά στους οπαδούς της. Επαιξε για την ιστορία της. Αλλά και για την οικογένεια του αδικοχαμένου φίλου της.

Διαβάστε επίσης: «Ψάχνει το… μπαμ με παίκτη της Λίβερπουλ η Αλ Νασρ» (pic)

Τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες ήταν δεδομένο πως θα επηρεάσουν τον «κιτρινόμαυρο» οργανισμό. Το ποδόσφαιρο πέρασε σε δεύτερη μοίρα και φάνηκε στα πρώτα λεπτά το σοκ που έχει υποστεί το τελευταίο διάστημα η ΑΕΚ. Μέχρι που ήρθε το δεύτερο ημίχρονο. Και εμφανίστηκε στο Μάξιμιρ η νταμπλούχος Ελλάδας.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα έβαλαν την μπάλα κάτω και υπενθύμισαν γιατί τα σάρωσαν όλα στις εγχώριες διοργανώσεις. Με υπομονή και επιμονή, η Ενωση γύρισε… τούμπα το ματς και έχει πλέον το πάνω χέρι για την πρόκριση στα playoffs του Champions League.

Φυσικά, για να φτάσει η ΑΕΚ στην ιστορική ανατροπή του Μάξιμιρ, χρειάστηκε και ένα προπονητικό ρεσιτάλ. Του ανθρώπου που την επανέφερε στον δρόμο των επιτυχιών. Με το ρολόι «καρφωμένο» στο 84ο λεπτό, ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε να στείλει ηχηρό… μήνυμα νίκης.

Τι έκανε ο Αργεντινός τεχνικός; Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Πιζάρο, Αραούχο και Μάνταλο. Πρόσθεσε δηλαδή στην ενδεκάδα τρεις επιθετικογενείς παίκτες, δείχνοντας πως δεν συμβιβάζεται με την ιδέα της ισοπαλίας. Και έξι λεπτά αργότερα δικαιώθηκε πανηγυρικά για την επιλογή του.

Μια προσεκτική ματιά στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ αρκεί για να καταλάβει κανείς τι συνέβη στο Μάξιμιρ. Τρεις από τις πέντε κιτρινόμαυρες αλλαγές συνδυάστηκαν υπέροχα για να επέλθει η ανατροπή του σκορ. Η μπάλα έφτασε στον Αραούχο, αυτός έσπασε στον Πιζάρο, ο Μεξικανός έστρωσε στον Γαλανόπουλο και τα υπόλοιπα αποτελούν ιστορία.

Ολοι τους ήρθαν από τον πάγκο, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κιτρινόμαυρη επιτυχία. Ο άνθρωπος που «εσπασε» τα χρονόμετρα με την επιστροφή του στη δράση. Ο Μεξικανός που πήρε τον δρόμο για την Ελλάδα, λόγω της μετακόμισης του Λιονέλ Μέσι στο Μαϊάμι. Και ο Γαλανόπουλος. Που έχει ταλαιπωρηθεί όσο κανένας άλλος από τραυματισμούς. Βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο, υπογράφοντας τη μεγάλη νίκη της Ενωσης. Με την γροθιά υψωμένη και με το μαύρο περιβραχιόνιο να ανεμίζει, ο 25χρονος χαφ έστειλε μήνυμα σεβασμού για τα γεγονότα των τελευταίων ημέρων. Εκεί που έπρεπε. Μπροστά στην εξέδρα που απένειμε τιμές στους συλληφθέντες δολοφόνους του αδικοχαμένου Μιχάλη.

Εγινε αυτό που έπρεπε στο Μάξιμιρ. Και με τον τρόπο που έπρεπε. Η ΑΕΚ απάντησε… ποδοσφαιρικά στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, σε ένα ματς που θα μνημονεύεται για χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ