Το προφίλ της Αντβέρπ, αντιπάλου της ΑΕΚ στα playoffs του Champions League

Το προφίλ της Αντβέρπ, αντιπάλου της ΑΕΚ στα playoffs του Champions League

Η ΑΕΚ θα κληθεί να αποκλείσει την πρωταθλήτρια Βελγίου και να κάνει το τελευταίο βήμα που χρειάζεται για να μπει στους Ομίλους του Champions League.

Η ΑΕΚ μετά από μια επική ανατροπή χθες το βράδυ (19/8), απέκλεισε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και πλέον βρίσκεται μια ανάσα από τους ομίλους του Champions League.

Μοναδικό εμπόδιο για την Ένωση είναι πλέον η πρωταθλήτρια Βελγίου, Αντβέρπ, την οποία θα κληθεί να την αντιμετωπίσει στο πλαίσιο των playoffs του Champions League με το πρώτο ματς να διεξάγεται στο Βέλγιο (22/8 και ώρα 22:00) και τη ρεβάνς να γίνεται στην Αγία Σοφία στις 30/8 την ίδια ώρα.

Διαβάστε επίσης: Η… χαλάστρα της Μονακό για Τζέιμς, ο Ναν και το «my way» του Μπαρτζώκα

Οι Βέλγοι είναι γνώριμοι στην ΑΕΚ μιας και οι δύο ομάδες έδωσαν φιλικό προετοιμασίας μέσα στο καλοκαίρι με τους κιτρινόμαυρους να επικρατούν και μάλιστα με άνεση (3-0).

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η ΑΕΚ θα έχει εύκολο έργο κόντρα στην ερυθρόλευκη Αντβέρπ, η οποία άλλωστε ξέρει από δύσκολες και απαιτητικές καταστάσεις, κατακτώντας το πρωτάθλημα πέρσι σε ένα από τα πιο δραματικά φινάλε πρωταθλήματος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Το τελευταίο ήταν και το 5ο της πρωτάθλημα στα 143 χρόνια ιστορίας του συλλόγου που έχει ως έδρα το 16000 θεατών «Bosuil» στην πόλη της Αμβέρσας.

Η χρονιά ξεκίνησε ιδανικά για την Αντβέρπ κατακτώντας το Super Cup κόντρα στην Μαλίν (1-1 κ.δ, 5-4 στα πέναλτι), ενώ στο εγχώριο πρωτάθλημα μετράει 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα στα τέσσερα πρώτα ματς. Είναι μια βέλγικη ομάδα που αρέσκεται να παίζει… ολλανδικά και υπεύθυνος για αυτό είναι ο τεχνικός της, Μαρκ Φαν Μπόμελ, μεγάλος μέσος των ’00s και των ’10s σε Αϊντχόβεν, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Μίλαν.

Ολλανδοί είναι και δύο από τους καλύτερους παίκτες της, με τον έμπειρο επιθετικό Μάρσελ Γιάνσεν που έχει ξεκινήσει καυτός τη σεζόν (4 συμ/4 γκολ) και τον χαφ Γιούργκεν Ένκελκαμπ να ξεχωρίζουν.

Η ομάδα έχει συνολική χρηματιστηριακή αξία που ανέρχεται στα 98 εκατ. ευρώ, με ακριβότερο περιουσιακό της στοιχείο είναι ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του βελγικού ποδοσφαίρου, ο 18χρονος Άρθουρ Βερμέιρεν, ενώ σταθερή αξία είναι ο 28χρονος τερματοφύλακας Ζαν Μπουτέζ.

Στην άμυνα ξεχωρίζει ο πολύ έμπειρος και διεθνής με το Βέλγιο κεντρικός αμυντικός Τόμπι Αντελβάιρελντ με μεγάλη θητεία στην Premier League με την Τότεναμ και είναι ο αρχηγός στα 34 του πλέον, ενώ θα βρούμε και δύο… γνώριμους στο ελληνικό κοινό ποδοσφαιριστές, με τον στόπερ Μπορν Ένχελς να έχει πέρασμα από τον Ολυμπιακό και τον τερματοφύλακα Νταβίνο Βέρχουλστ να έχει αφήσει καλές εντυπώσεις με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ