Αλμέιδα: «Θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας – Στόχος μας οι όμιλοι του Champions League»

Αλμέιδα: «Θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας – Στόχος μας οι όμιλοι του Champions League»

Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε για τον μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από την είσοδο στους ομίλους του Champions League ενώ αναφέρθηκε και στην προετοιμασία για το ματς με την Αντβερπ.

H μεγάλη πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι ήδη παρελθόν για την ΑΕΚ που αύριο (22/8, 22:00) φιλοξενείται από την Αντβέρπ για το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ του Champions League.

Ο Ματίας Αλμέιδα τόνισε στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης πως η ομάδα του θα κάνει και πάλι το παιχνίδι της ενώ αναφέρθηκε και στον μεγάλο στόχο των ομίλων του Champions League.

Διαβάστε επίσης: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον Παναθηναϊκό: Σε αναμμένα κάρβουνα ο Αταμάν

Όσα είπε ο Αλμέιδα:

Για την Αντβέρπ και πόσο καλά τη γνωρίζουν: «Έχουμε μελετήσει τον αντίπαλο, όπως όλους. Έχουμε αφιερώσει τον απαραίτητο χρόνο. Είχαμε λίγες μέρες μετά το τελευταίο παιχνίδι και γνωρίζουμε γιατί. Έχουμε κάνει μόνο μια προπόνηση. Έχουμε συλλέξει περισσότερες πληροφορίες από την προπόνηση που έχουμε κάνει».

Για την πνευματική κατάσταση της ομάδας μετά την επική πρόκριση επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ: «Αρχικά ο στόχος ήταν να περάσουμε τον επόμενο γύρο για να είμαστε εδώ, οπότε πνευματικά ήμασταν έτοιμοι. Καταβάλαμε τεράστια προσπάθεια, αλλά είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε τουλάχιστον στο Europa League. Αλλά ο στόχος μας είναι να περάσουμε και αυτόν τον προκριματικό και να βρεθούμε στους ομίλους του Champions League».

Για το αν περιμένει διαφορές στο αγωνιστικό και τακτικό κομμάτι σε σχέση με το φιλικό το καλοκαίρι κόντρα στην Αντβέρπ: «Το φιλικό που δώσαμε στην προετοιμασία σε σχέση με το αυριανό θα είναι εντελώς διαφορετικό. Θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που έχει καλή λειτουργία, μια ομαδική δουλειά που έχει πολύ καλή μέσα στο γήπεδο. Έχει γρήγορους και δυναμικούς παίκτες, έχουν κερδίσει αυτά που είχαμε κερδίσει και εμείς πέρυσι. Είναι δύο ομάδες με λίγο διαφορετικό στυλ, αλλά με ακριβώς την ίδια πρόθεση. Να νικήσουν. Θεωρώ πως θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά θέλουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι».

Για το αν αυτά τα ματς ήταν ο λόγος που ήρθε στην Ευρώπη και για το αν είχε σκεφτεί αυτή η μέρα που θα διεκδικούσε την είσοδο στο Champions League για να αντιμετωπίσει μεγάλους προπονητές: «Αυτό που σκεφτόμουνα όταν ερχόμουν στην Ελλάδα ήταν να παραμείνω στη θέση μου και ο Θεός να με βοηθήσει να πάρω το πρωτάθλημα. Αυτό το έβλεπα κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Το να παίζουμε σε αυτή τη διοργάνωση ήταν η συνέπεια του στόχου που είχαμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Έπειτα σχετικά με τους προπονητές που θα αντιμετωπίσω, συμπληρώνω 12 με 13 χρόνια ως προπονητής και έχω μια ιστορία ως ποδοσφαιριστής. Δεν μπαίνω σε διαδικασία σύγκρισης με αυτά που έχουν ζήσει άλλοι. Εγώ έχω ως όνειρο και είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ. Απολαμβάνω που είμαι προπονητής στην ΑΕΚ. Επιθυμώ πραγματικά να κάνουμε μια καλή πορεία γιατί έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Επειδή υπήρξα ποδοσφαιριστής υπάρχει και κάτι άλλο. Οι προπονητές δεν παίζουμε, δεν είμαστε πλέον παίκτες. Οι σημαντικοί εδώ είναι οι ποδοσφαιριστές. Προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας και το να μπω σε έναν ανταγωνισμό με προπονητές είναι κάτι που δεν με ελκύει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ