Ρικάρντο Όρτα: Το Νο1 εμπόδιο στο δρόμο του Παναθηναϊκού για τα «αστέρια»

Ρικάρντο Όρτα: Το Νο1 εμπόδιο στο δρόμο του Παναθηναϊκού για τα «αστέρια»

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει απόψε στη «μάχη» των Play Off του Champions League απέναντι στην Μπράγκα, που μπορεί να μην έχει το όνομα της Μαρσέιγ αλλά είναι «πιο ομάδα» και έχει και τον Ρικάρντο Όρτα...

Μια ζωή στην Πορτογαλία και δη στην Μπράγκα, εκεί όπου βρήκε την ποδοσφαιρική του «στέγη», εκεί που έχει περάσει επτά συνολικά χρόνια καριέρας και συνεχίζει ακάθεκτος.

Ο λόγος για τον Ρικάρντο Όρτα, τον ποδοσφαιριστή που ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει απόψε μαζί με την παρέα του στον πρώτο αγώνα του δρόμου προς τα «αστέρια».

Ο 28χρονος Πορτογάλος αποτελεί το κορυφαίο όνομα της Μπράγκα τα τελευταία χρόνια και είναι ο άνθρωπος στον οποίο βασίζεται το μεσο-επιθετικό κομμάτι της ομάδας του Αρτούρ Ζόρζε.

Γεννημένος στην Αλμάδα της Πορτογαλίας, ο Όρτα αγωνίζεται στη θέση του αριστερού εξτρέμ. Παίζει στην Μπράγκα συνεχόμενα από το 2016 μέχρι και σήμερα, όταν είχε πάει δανεικός από την Μάλαγα. Το 2017 η παρουσία του στην Πορτογαλία ανάγκασε τον σύλλογο να δαπανήσει ένα ποσό κοντά στα δύο εκατομμύρια για να τον κάνει ολοκληρωτικά δικό του.

Το φαρμακερό δεξί και ο άψογος χειρισμός

Όντας 1,73 στο ύψος ο Όρτα κινείται στο χώρο με χαρακτηριστική άνεση. Το μεγαλύτερο του όπλο όμως βρίσκεται στα πόδια του και στο μυαλό του. Η τεχνική του κατάρτιση του επιτρέπει να ξεκλειδώνει άμυνες με πολύ απλό τρόπο, ενώ με τη φαντασία που τον περικυκλώνει δημιουργεί και για τους συμπαίκτες του. Προϋποθέσεις που πολλές φορές λόγω της ταχύτητας και της φαντασίας, δεν δίνει δικαίωμα αντιμετώπισης. Ένας κινούμενος «μαέστρος».

Διαθέτει ένα εξαιρετικό δεξί πόδι, το οποίο δεν φοβάται να το χρησιμοποιήσει από οποιαδήποτε απόσταση, έχοντας ταυτόχρονα μια ιδιαίτερη αρέσκεια στις εκτελέσεις φάουλ.

Την περασμένη επιτυχημένη σεζόν της Μπράγκα, ο Όρτα έκανε συνολικά 45 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας 17 γκολ και μοιράζοντας 10 ασίστ, όλα με το τρομερό δεξί του πόδι.

Η χρηματιστηριακή του αξία αυτή τη στιγμή υπολογίζεται πως ξεπερνάει τα 20 εκατομμύρια ευρώ! Με την Μπράγκα, δεσμεύεται με συμβόλαιο συνεργασίας ως το 2028, επομένως όποιος θέλει να τον αγοράσει θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τον πορτογαλικό σύλλογο.

Τέλος αποτελεί και διεθνής με την φανέλα της Εθνικής Πορτογαλίας, έχοντας κάνει 9 συμμετοχές, ενώ ήταν και στην αποστολή του Μουντιάλ στο Κατάρ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ