Εχασε αλλά δεν χάθηκε: Τα στοιχεία που δείχνουν ότι η ΑΕΚ μπορεί να τα καταφέρει (pics, vid)

Εχασε αλλά δεν χάθηκε: Τα στοιχεία που δείχνουν ότι η ΑΕΚ μπορεί να τα καταφέρει (pics, vid)

Η ΑΕΚ μπορεί να μην κατάφερε να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της Αντβέρπ (ήττα, 1-0), ωστόσο αυτά που έκανε στον αγωνιστικό χώρο του «Μποσουίλ» τις δίνουν βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στην ρεβάνς.

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε στην Αμβέρσα κόντρα στην Αντβέρπ (ήττα, 1-0) στην πρώτη «μάχη» των δύο ομάδων με φόντο μία θέση στους ομίλους του UEFA Champions league 2023/24.

Η Ενωση αγωνίστηκε από το 50ο λεπτό με παίκτη παραπάνω, όταν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Μποτέιγ, αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει το γκολ που δέχθηκε στο 16′ από τον Γιάνσεν. Ο ποδοσφαιριστής της Αντβέρπ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της ΑΕΚ και σκόραρε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

Η εικόνα της «Ένωσης» δεν ήταν εκείνη που θα ήθελε να δει από τους παίκτες του ο Ματίας Αλμέιδα. Έτσι, η ΑΕΚ ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από 8 επίσημα παιχνίδια (συμπεριλαμβανομένου και της προηγούμενης σεζόν) και πλέον καλείται να αντιδράσει, εάν θέλει να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια στοιχεία από τη χθεσινή αναμέτρηση που δείχνουν ότι η ΑΕΚ μπορεί να έχασε, αλλά δεν χάθηκε, όσον αφορά στην πρόκριση. Στατιστικά στα οποία ήταν ανώτερη, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή της.

Διαβάστε επίσης: «Πόκερ» με αστέρια για την ερυθρόλευκη επίθεση: Γιόβιτς και Γιόβετιτς στη λίστα (vids)

Γιατί η ΑΕΚ έχει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στην ρεβάνς;

Μία ματιά αν ρίξει κανείς στα στατιστικά της χθεσινής (22/08) αναμέτρησης, θα καταλάβει εύκολα πως η ΑΕΚ θα έπρεπε να είχε πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ απέναντι στην Αντβέρπ, καθώς βάσει των xgoals της το δικαιούταν πλήρως (1.94 xg υπέρ της ΑΕΚ, 0.8 xg κατά). Επίσης, η «Ένωση» ήταν κύριαρχη (έπαιξε σημαντικό ρόλο η αποβολή του Μπουτέιγ) όσον αφορά την κατοχή της μπάλας, καθώς ολοκλήρωσε το ματς με 64%. Η «αχίλλειος πτέρνα» της ΑΕΚ ήταν τα λίγα σουτ που βρήκαν εστία, καθώς μόνο 4 από τις 23 τελικές βρήκαν στόχο, την ίδια στιγμή που η Αντβέρπ είχε τις ίδιες τελικές στον στόχο, σε σύνολο 7 προσπαθειών όμως.

Επίσης, ενδεικτικό είναι και το γράφημα των xgoals για τις δύο ομάδες, με την ΑΕΚ να είναι συνεχώς πιο απειλητική από την Αντβέρπ, ειδικότερα μετά την φάση του Πινέδα στο 44ο λεπτό της αναμέτρησης.

Όσον αφορά τα ατομικά στατιστικά όσων αγωνίστηκαν στο πρώτο ματς της Αντβερπ με την ΑΕΚ στα πλάισια των playoffs του UEFA Champions League, η λίστα ανήκει από πάνω μέχρι κάτω στην «Ένωση». Συγκεκριμένα, ο Νορντίν Άμραμπατ ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης για το σύνολο του Αλμέιδα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς δημιούργησε 6 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες, ενώ συμμετείχε σε ακόμη δύο «build up» που οδήγησαν σε τελική για την ομάδα του. Ο Σέρχιο Αραούχο, παρόλο που αγωνίστηκε μόλις 22′ λεπτά, ήταν ο παίκτης της ΑΕΚ με τις περισσότερες τελικές (4) ενώ δημιούργησε μία ευκαιρία για τους συμπαίκτες του. Επίσης, ο Γιόνσον δικαίωσε πλήρως τον προπονητή του που τον πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι στην ανάπαυλα, καθώς είχε δύο τελικές, δημιούργησε μία ευκαιρία και συμμετείχε σε 4 περιπτώσεις «build up» παιχνιδιού, από το οποίο βρήκε τελικές η ΑΕΚ.


Θυμηθείτε τα highlights της αναμέτρησης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ