Τα έσοδα της ΑΕΚ από την πορεία της στα προκριματικά του Champions League

Τα έσοδα της ΑΕΚ από την πορεία της στα προκριματικά του Champions League

Η ΑΕΚ μπορεί να μην πέρασε στους ομίλους του Champions League, έβαλε όμως στα ταμεία της ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό για τα ελληνικά δεδομένα.

Η πίκρα του οργανισμού και των οπαδών της ΑΕΚ για τον αποκλεισμό της ομάδας από τους ομίλους του Champions League, όπως δήλωσε και ο Αλμέιδα, μπορεί να μετριάσει η εξασφάλιση της πρώτης ευρωπαϊκής χρονιάς του συλλόγου στην Opap Arena, στο Europa League.

Τα πράγματα για την Ένωση γίνονται ακόμα καλύτερα αν υπολογίσει κάποιος τα οικονομικά οφέλη που θα αποκομίσει ο σύλλογος συμμετέχοντας και μόνο στα προκριματικά του Champiosn League.

Διαβάστε επίσης: Τσιτσιπάς – Στρίκερ 2-3: «Αυτοκτόνησε» κι αποκλείστηκε

Το ποσό αυτό ανέρχεται στα 8.630.000 ευρώ, από τα οποία τα 5 εκατ. προέρχονται από τη συμμετοχή στα playoffs του Champions League και τα υπόλοιπα 3.360.000 ευρώ από το μπόνους εισόδου στους ομίλους του Europa League.

Το εν λόγω ποσό βέβαια, αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ αφού τα έσοδα από το Market Pool αλλά και το Coefficient Ranking δεν έχουν συνυπολογιστεί ακόμα στον τελικό υπολογισμό.

Μπόνους από το Coefficient Ranking: Είναι τα χρήματα που κατανέμονται στις 32 ομάδες των ομίλων του Europa League με βάση το 10ετές συλλογικό τους ranking.

Μπόνους από το Market Pool: Υπολογίζεται στο τέλος της σεζόν και είναι σε άμεση εξάρτηση με τον αριθμό των ομάδων που βάζει κάθε χώρα στους ομίλους. Με δεδομένο ότι η Ελλάδα θα έχει είτε δύο είτε τρεις ομάδες στους ομίλους της διοργάνωσης, ο Παναθηναϊκός θα εισπράξει είτε το 40% είτε το 30% του ποσού που αναλογεί στην χώρα μας και το οποίο υπολογίζεται με βάση την εμπορικότητα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων κάθε χώρας. Πολύ χοντρικά αυτό το ποσό θα κυμανθεί ανάμεσα στο ένα και τα δύο εκατομμύρια ευρώ, ίσως και λίγο περισσότερο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ