Ζοάο Νέβες: Το νέο «wonderkid» της Μπενφίκα (pic, vid)

Ζοάο Νέβες: Το νέο «wonderkid» της Μπενφίκα (pic, vid)

Η Μπενφίκα, ηττήθηκε χτες βράδυ (24/10), από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, όμως μας «σύστησε» τον παίκτη που θα απασχολήσει μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Στη χτεσινοβραδινή τρίτη αγωνιστική του Champions League, μπορεί η Μπενφίκα να ηττήθηκε εντός έδρας από την Ρεάλ Σοσιεδάδ (0-1), όμως μας παρουσίασε για πέμπτη σεζόν, ένα προϊόν υψηλού επιπέδου. Ο λόγος για τον Ζοάο Νέβες…

Μετά τον Ρούμπεν Ντίας το 2018, τον Ζοάο Φέλιξ το 2019, τον Φλορεντίνο Λουϊς το 2020, τον Ντάρβιν Νούνιες το 2021, τον Γκονσάλο Ράμος το 2022 και τον Αντόνιο Σίλβα το 2023, οι «αετοί» της Λισαβόνας φαίνεται πως ετοιμάζουν το επόμενο «next big thing» για τη μεσαία γράμμη κάποιου μεγάλου ευρωπαϊκού συλλόγου.

Διαβάστε επίσης: Ας κοιτάξει το πρωτάθλημα στο χορτάρι και ας αφήσει τα «χαρτιά» και τα δικαστήρια στους άλλους…

Ο 19χρονος μέσος, αγωνίζεται στον χώρο της μεσαίας γραμμής και θεωρείται η «αποκάλυψη» της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, στην οποία θεωρείται βασικός πλέον, μετρώντας ήδη 12 συμμετοχές και 1 γκολ.

«Εάν υπήρχε ρίσκο, δεν θα το επέλεγα. Είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης και έχει παίξει πολλά λεπτά για την ομάδα, όντας πάντα καλός. Είναι ένας υπέροχος συνδυασμός χαράς, αυτοπεποίθησης και ποιότητας. Νομίζω ότι ήταν καιρός να του δώσω την ευκαιρία να παίξει από την αρχή. Όλοι είδαν ότι ανταποκρίθηκε στο ύψος των περιστάσεων κι έπαιξε σε αυτό το επίπεδο και σε αυτήν την καθοριστική στιγμή της σεζόν. Δεν είχα καμία αμφιβολία για την ποιότητα και την αφοσίωση του», είχε πει ο προπονητής του, στο τέλος της περασμένης σεζόν, όταν ο νεαρός πήρε τις πρώτες του συμμετοχές ως βασικός.

Φέτος, συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε. Στη χτεσινή ήττα από τη Σοσιεδάδ, ήταν από τους λίγους που ξεχώρισαν, από την πλευρά της Μπενφίκα, αγωνιζόμενος σε όλο το παιχνίδι. Πραγματοποίησε 64 ενέργειες με την μπάλα, έχοντας 29/41 (71%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 8/12 κερδισμένες μονομαχίες, ενώ δημιούργησε και μία μεγάλη ευκαιρία.

Την ίδια ώρα, πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του με την ανδρική εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, αγωνιζόμενος για 8 λεπτά, στην πρόσφατη αναμέτρηση με την Βοσνία, για τα προκριματικά του Euro 2024.

Το μέλλον διαγράφεται λαμπρό για τον 19χρονο Νέβες και αν ακολουθήσει την πορεία προηγούμενων περιπτώσεων, τότε δεν αποκλείεται σύντομα να τον δούμε να αγωνίζεται σε κάποιο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Θυμηθείτε τι έγινε στο Μπενφίκα-Ρεάλ Σοσιεδάδ:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ