Ας κοιτάξει το πρωτάθλημα στο χορτάρι και ας αφήσει τα «χαρτιά» και τα δικαστήρια στους άλλους…

Ας κοιτάξει το πρωτάθλημα στο χορτάρι και ας αφήσει τα «χαρτιά» και τα δικαστήρια στους άλλους…

Το «σενάριο» αποκαλύπτεται σιγά-σιγά για το «διπλό στα χαρτιά» του Παναθηναϊκού όμως το βασικό ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι (κυρίως) άλλο…

Το κουβάρι της ιστορίας ξετυλίγεται σιγά-σιγά. Με την ελπίδα πως θα πανηγυρίσει ένα μεγάλο διπλό στα χαρτιά ο Παναθηναϊκός «πληγώνοντας» σε μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό. Η κλήση του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με την μη κλήση του Παναθηναϊκού έδειξε πολλά. Το «πακέτο» όλων όσων συμμετέχουν στην προσπάθεια να… σκοράρουν για τους «πράσινους» είναι εντυπωσιακό.

Με την παρουσία του Μάνταλου, που υποτίθεται πως ασχολείται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, να είναι η πλέον εντυπωσιακή. Μήπως όμως τώρα ξυπνήσαμε; Μήπως δεν γνωρίζουμε τι γίνεται στο ποδόσφαιρο από την εποχή του «δικού μας» Γραμμένου έως και τώρα που «ζει και βασιλεύει» ο Μπαλτάκος;

Διαβάστε επίσης: Νάγκετς – Λέικερς 119- 107: Με το δεξί η πρεμιέρα για τους πρωταθλητές με triple double Γιόκιτς

Ακόμη και έτσι όμως, ακόμη και με όλη το «έργο» που ετοιμάζουν να παίξουν ας περιμένουμε να δούμε. Πως θα επιδιώξουν να… σκοράρουν για τους πράσινους στα δικαστήρια, τι θα σκαρφιστούν για να ανατρέψουν τα δεδομένα από τις εκθέσεις αλλά και την λογική.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του θα κάνει αυτό που πρέπει για να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι σε αυτούς που ονειρεύονται ένα πρωτάθλημα στα χαρτιά και στα δικαστήρια. Είπαμε, ο Ρέαμπτσιουκ δεν ξεχνιέται.

Αυτό που πρωτίστως όμως οφείλει να κάνει ο Ολυμπιακός, είναι να βελτιωθεί στο χορτάρι. Γιατί μπορεί οι «απέναντι» να νοιάζονται για το πώς θα πάρουν ένα ντέρμπι, δύο ντέρμπι, ένα ολόκληρο πρωτάθλημα που αγνοούν από το 2010 και μετά στα χαρτιά, όμως το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να είναι ισχυρός στο χορτάρι. Γιατί εκεί τους «ξεγυμνώνει» όλα αυτά τα χρόνια. Ρίξτε μια ματιά τι γίνεται και τα τελευταία χρόνια που οι «απέναντι» ελέγχουν τα πάντα. Μας έλεγαν πως επειδή… έχει την ΕΠΟ παίρνει τα πρωταθλήματα.

Η απάντηση δόθηκε ηχηρή, και θα συνεχίσει να δίνεται όσες φορές και αν επιδιώξουν να φύγουν για να βάλουν όλο το «σύστημα» να δουλεύει. Δουλειά τους λοιπόν και δουλειά του Ολυμπιακού να κάνει την ομάδα ακόμη πιο ισχυρή στο χορτάρι. Γιατί εκεί στο τέλος κερδίζονται όλα. Οι πρακτικές που ακολουθούν οι «απέναντι» είναι δεδομένο πως αργά ή γρήγορα θα γυρίσουν εις βάρος του.

Ο Ολυμπιακός όμως, για να μείνουμε και λίγο στα 50 λεπτά που παίχτηκε μπάλα στο Καραϊσκάκη είχε «θέματα» απέναντι στους πράσινους. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό για τον Μαρτίνεθ και τους παίκτες του. Πως θα γίνουν καλύτεροι έτσι ώστε ο Ολυμπιακός να μπορεί να νικά παντού ότι και αν επιδιώξουν να κάνουν οι αντίπαλοί του.

ΥΓ. Αυτό που συνέβη, τελευταία φορά στο Καραϊσκάκη, και συμβαίνει σχεδόν σε κάθε ματς και δεδομένα σε κάθε ντέρμπι, δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά από την Λίγκα; Ο ΠΑΟ έχει θέμα μόνο με τις κροτίδες στο Καραϊσκάκη ή στη Νέα Φιλαδέλφεια; Με τις κροτίδες στη Λεωφόρο; Ή εκεί δεν τις ακούν; Ας κάνουν λοιπόν ως Λίγκα μια συμφωνία, ας αλλάξουν τους κανονισμούς και ας κάνουν μια αρχή. Θέλουν;

ΥΓ.1: Πολύ σωστή η αντίδραση του Ολυμπιακού για τον τύπο με την κροτίδα. Και για κάθε τύπο που δεν σέβεται πρωτίστως την ομάδα του το Καραϊσκάκη θα πρέπει να το βλέπει μόνο από μακριά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ