Ο Γιαμάλ στο κυνήγι του ρεκόρ και του… Οφορίκουε (vid)

Ο Γιαμάλ στο κυνήγι του ρεκόρ και του… Οφορίκουε (vid)

Ο Λαμίν Γιαμάλ, ψάχνει ακόμη το πρώτο του γκολ στο Champions League με την Μπαρτσελόνα, και... κυνηγά τον πρώην «ερυθρόλευκο» Πίτερ Οφορίκουε.

Βραδιά Champions League απόψε και η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει την Σαχτάρ Ντόνετσκ (19:45), με τον Λαμίν Γιαμάλ, στην αποστολή των «μπλαουγκράνα», για την εκτός έδρας αναμέτρηση της τέταρτης αγωνιστικής.

Ο 16χρονος Ισπανός, μαζί με τον Γκούι, αποδεικνύουν οτι η Μασία λειτουργεί ξανά και παράγει τους επόμενους πρωταγωνιστές της Μπαρτσελόνα. Στην αποψίνη αναμέτρηση όμως, αλλά και στις επόμενες της διοργάνωσης, ο Γιαμάλ «κυνηγά» ένα ρεκόρ που εμπλέκει και έναν πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, τον Πίτερ Οφορίκουε.

Διαβάστε επίσης: To success story της Λεβερκούζεν: Ο Αλόνσο, η «εκτόξευση» και το ρεκόρ (pic, vids)

Την 1η Οκτωβρίου του 1997, ο Ολυμπιακός γνωρίζει την ήττα στην έδρα της Ρόζενμποργκ με 5-1 και το μοναδικό τέρμα των Πειραιωτών, το πετυχαίνει ο 17χρονος (και 195 ημερών) τότε Οφορίκουε, όπου μέχρι και σήμερα παραμένει ο τρίτος νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League.

Το γκολ του Οφορίκουε στο 1:22 του βίντεο:

Ο ανερχόμενος μάγος της Μπαρτσελόνα, αν καταφέρει να σκοράρει στη φετινή κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, θα το έχει καταφέρει πριν καν κλείσει τα 17 του χρόνια (έχει γενέθλια τον Ιούλιο) και αυτόματα θα γίνει ο νεότερος σκόρερ του θεσμού.

Την πρώτη θέση κρατά ένας άλλος «μπλαουγκράνα» ο Άνσου Φάτι, όντας 17 ετών και 40 ημερών, όταν σκόραρε στο «διπλό» της Μπαρτσελόνα στο Μιλάνο, απέναντι στην Ίντερ τη σεζόν 2019-20. Δεύτερος είναι -προς ώρας- ο Αντόνιο Νούσα (17 ετών και 149 ημερων), που σκόραρε με τη φανέλα της Μπριζ, στην έδρα της Πόρτο, τη σεζόν 2022-23.

Ο Γιαμάλ έχει κάνει… κρότο με το καλημέρα στη ζωή της Μπαρτσελόνα και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Του μένει ακόμη ένα να σπάσει και να «ρίξει» μία θέση έναν πρώην «ερυθρόλευκο».

Μόνο να σπάει ηλικιακά ρεκόρ δεν φτάνει για να τον καθιερώσουν στο κορυφαίο επίπεδο, αλλά σίγουρα δείχνει ικανός να διεκδικήσει μία θέση ανάμεσα στους καλύτερους. Ο Τσάβι τον στηρίζει, ενώ παράλληλα τον προστατεύει χωρίς να τον εκθέτει με κίνδυνο να τον «κάψει». Μένει να δούμε αν απόψε του δοθεί η ευκαιρία να καταρρίψει άλλο ένα ρεκόρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ