Σόκαρε την Μπαρτσελόνα η Σαχτάρ (1-0) – «Πάτησε» τη Νιουκάστλ η Ντόρτμουντ (2-0)

Σόκαρε την Μπαρτσελόνα η Σαχτάρ (1-0) – «Πάτησε» τη Νιουκάστλ η Ντόρτμουντ (2-0)

Η Σαχτάρ έκανε τη μεγάλη έκπληξη και επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 1-0 στο Αμβούργο, ενώ την ίδια ώρα η ανώτερη Ντόρτμουντ κέρδισε τη Νιουκάστλ με 2-0 και αύξησε τις πιθανότητες για πρόκριση στους «16» του Champions League σε έναν αμφίρροπο όμιλο.

Η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της στη φάση των «16» καθώς ηττήθηκε με 1-0 από τη Σαχτάρ στο Αμβούργο με κατεβασμένα τα χέρια. Την ίδια ώρα η Ντόρτμουντ ξεπέρασε το εμπόδιο της, κατώτερης των περιστάσεων, Νιουκάστλ με 2-0 στο «Signal Iduna Park».

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Μπαρτσελόνα 1-0

Διαβάστε επίσης: O Iμπαϊμοβιτς επιστρέφει στη Μίλαν και αναλαμβάνει πόστο!

Στην πρώτη ουσιαστικά φάση του αγώνα οι Ουκρανοί έφτασαν στο γκολ στο 40′. Ύστερα από μία γλυκιά σέντρα από τα δεξιά του Γκοτσολεϊσβίλι ο Σικάν με βήματα πίσω έπιασε την κεφαλιά και την έστειλε σε ένα σημείο που ο Τερ Στέγκεν δεν μπορούσε να αντιδράσει. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Τσάβι έγινε πιο επιθετική αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις απέναντι σε μία καλά οργανωμένη άμυνα των Ουκρανών.

Η Σαχτάρ έφτασε και σε δεύτερο γκολ με τον Νιουέρτον στο 87′ αλλά ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ. Κάπως έτσι οι μπλαουγκράνα έχασαν την ευκαιρία να «σφραγίσουν» την πρόκρισή τους στη φάση των «16» μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Σαχτάρ: Ρίζνικ, Γκοχολεϊσβίλι, Μπόνταρ, Ρακίτσκι, Ματβιένκο, Στεπανένκο (73′ Ναζαρίνα), Ζουμπκόφ, Κρίσκιφ, Σουντάκοφ, Νεγουέρτον (90+7′ Σβεντ), Σικάν (62′ Κέλσι)

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Κανσέλο, Αραούχο, Κρίστενσεν, Αλόνσο (60′ Μπαλντέ), Γκιντογάν, Ρομέου (59′ Πέδρι), Γκάβι (81′ Φερμίν), Ραφίνια (59′ Γιαμάλ), Λεβαντόβσκι, Τόρες (59′ Φέλιξ)

Ντόρτμουντ – Νιουκάστλ 2-0

Στη Βεστφαλία λίγες μέρες μετά τη βαριά ήττα με 4-0 από τη Μπάγερν Μονάχου, η Ντόρτμουντ συνήλθε και πήρε μία σπουδαία νίκη απέναντι στη Νιουκάστλ. Στο 26′ ο Σάμπιτσερ βρέθηκε στα όρια της μικρής περιοχής από τη δεξιά πλευρά και «έστρωσε» στον Φούλκρουγκ ο οποίος δεν μπορούσε να αστοχήσει κάνοντας το 1-0.

Οι «magpies» δεν έπαιζαν το ποδόσφαιρο που έχουμε συνηθίσει φέτος με αποτέλεσμα να δέχονται ασταμάτητα φάσεις από τους Γερμανούς. Στο δεύτερο 45λεπτο δεν άλλαξε κάτι με την ομάδα του Τέρζιτς να φτάνει και σε δεύτερο γκολ με τον Μπραντ στο 79′.

Η Ντόρτμουντ «χτύπησε» στην αντεπίθεση με τον Καρίμ Αντεγέμι να πετάει την μπάλα μπροστά στον Γερμανό μεσοεπιθετικό και αυτός βρισκόμενος σε θέση τετ α τετ με τον Πόουπ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Ζούλε, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Ρίερσον, Ζάμπιτσερ, Νμέτσα, Ετσκάν, Αντεγέμι (81′ Ρόις), Φίλκρουγκ (87′ Μουκοκό), Μπραντ

Νιουκάστλ: Πόουπ, Τρίπιερ, Λασέλς, Σερ, Χολ (46′ Αλμιρόν), Λόνγκσταφ, Γκιμαράες, Γουίλοκ (80′ Μάιλι), Λιβραμέντο, Γουίλσον (46′ Γκόρντον), Ζοέλιντον

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ