«Το VAR έχει ξεφύγει από τον έλεγχο» – Η νέα ήττα της Γιουνάιτεντ σε μια νύχτα… χάους στην Κοπεγχάγη (vid, pics)

«Το VAR έχει ξεφύγει από τον έλεγχο» – Η νέα ήττα της Γιουνάιτεντ σε μια νύχτα… χάους στην Κοπεγχάγη (vid, pics)

Ματσάρα στην Κοπεγχάγη με επτά γκολ, δύο πέναλτι, μια κόκκινη κάρτα που άλλαξε το παιχνίδι, διαδηλωτή που μπήκε στο γήπεδο και game winner από 17χρονο, όμως άλλη μια φορά την παράσταση έκλεψε το VAR.

Κοπεγχάγη και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσέφεραν το κορυφαίο ματς των ομίλων μέχρι σήμερα στο Champions League, με τους Δανούς να πανηγυρίζουν στο φινάλε μια επική νίκη με 4-3, χάρη σε τέρμα ενός 17χρονου αναπληρωματικού.

Μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι που είχε 7 γκολ, δύο πέναλτι, μια κόκκινη κάρτα που άλλαξε το παιχνίδι, διαδηλωτή να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και το αουτσάιντερ να παίρνει το τρίποντο, όλοι μιλούν για το VAR και το πως επεμβαίνει στα παιχνίδια και τις αμφισβητούμενες φάσεις.

Δυο μέρες μετά τα όσα συνέβησαν στο Τότεναμ – Τσέλσι και τη συμμετοχή του VAR σε πολλές ιδιαίτερες φάσεις και αποφάσεις, η «μπάλα» της τεχνολογίας πέρασε και στο Champions League με το ματς στην Κοπεγχάγη να έχει το VAR να επεμβαίνει παντού.

Συγκεκριμένα, το VAR είναι αυτό που άλλαξε την έκβαση του παιχνιδιού με την κόκκινη στον Μάρκους Ράσφορντ στο πρώτο ημίχρονο και ενώ το σκορ είναι στο 2-0 υπέρ της Γιουνάιτεντ, που έχει κατατροπώσει τον αντίπαλο της.

Σύμφωνα με τους ειδικούς και τους αναλυτές στην Αγγλία πρόκειται για μια αυστηρή απόφαση, ενώ λίγα λεπτά μετά μπήκε ένα γκολ από τους Δανούς, το οποίο βάση κανονισμών είναι οφσάιντ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η τεχνολογία για ακόμη μια φορά λειτούργησε και το γκολ μέτρησε. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του «BBC» που αναφέρεται στο «χάος» του VAR στο παιχνίδι αυτό και όχι μόνο, αφού οι Άγγλοι αναφέρουν ότι το VAR πλέον επεμβαίνει πολύ περισσότερο από όσο χρειάζεται, ειδικά σε ένα ματς που τα είχε όλα και πιθανότατα ήταν το καλύτερο ματς μέχρι σήμερα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το ξέσπασμα του Τεν Χαγκ

Μετά το ματς, ο Έρικ Τεν Χαγκ ξέσπασε μετά τον αγώνα για τη διαιτησία, για την αποβολή του Μάρκους Ράσφορντ και όχι μόνο: «Είμαστε απογοητευμένοι γιατί παίξαμε πολύ καλά. Κάναμε το καλύτερο ξεκίνημα της σεζόν, κερδίζαμε με 2-0 και μετά ήρθε η αποβολή και άλλαξε τα πάντα. Δεν θα πω ότι κάναμε τα πάντα σωστά, αλλά υπάρχουν πολλά θετικά», τόνισε ο Ολλανδός προπονητής και μετά… περιέλαβε τη διαιτησία και το VAR.

«Η αποβολή του Ράσφορντ ήταν πάρα πολύ αυστηρή. Πήγε για την μπάλα και ο διαιτητής έκανε τόση ώρα για να αποφασίσει για την κόκκινη. Αν παγώσεις την εικόνα, φαίνεται χειρότερο. Είμαι απογοητευμένος με την απόφαση αυτή», είπε και συνέχισε: «Το ποδόσφαιρο δεν θα έπρεπε ποτέ να γίνει έτσι. Αυτό δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Αποδέχομαι ότι γίνονται λάθη, αλλά όταν παίρνεις τέτοιες αποφάσεις, καθορίζεις το παιχνίδι. Δεχτήκαμε δύο γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσουν. Το πρώτο είναι οφσάιντ και το δεύτερο, το χέρι του Μαγκουάιρ είναι σε φυσική θέση. Έχουν καταλογιστεί τέσσερα πέναλτι σε βάρος μας σε τέσσερα παιχνίδια και τα 2-3 από αυτά είναι αμφισβητούμενα».

Γενικότερα, στη Γιουνάιτεντ είναι έξαλλοι με τη διαιτησία και την UEFA για τη γενικότερη συμπεριφορά της. Η Γιουνάιτεντ γενικά έχει σοβαρά προβλήματα να λύσει, όμως φαίνεται να της στερούν με τις αποφάσεις αυτές τη δυνατότητα να διεκδικήσει την πρόκριση της στην επόμενη φάση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ