Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μία «ανάσα» από… έναν ιστορικό αποκλεισμό (pics)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μία «ανάσα» από… έναν ιστορικό αποκλεισμό (pics)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απόψε το βράδυ, βρίσκεται κοντά στον αποκλεισμό της από την συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, για το υπόλοιπο της σεζόν

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει απόψε (22:00) την Μπάγερν για την έκτη αγωνιστική του Champions League στο Μάντσεστερ. Οι Άγγλοι θέλουν μόνο νίκη για να συνεχίσουν στην Ευρώπη ή ισοπαλία και συνδυασμό αποτελεσμάτων στο άλλο παιχνίδι, σε μια αγωνιστική που μπορεί να τους βρει από δεύτερους έως και τέταρτους.

Εάν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τερματίσει απόψε στην τέταρτη θέση του ομίλου, το οποίο ισοδυναμεί με αποκλεισμό από την Ευρώπη, θα αποκλειστεί για τρίτη φορά στην ιστορία της, από τους  ομίλους του Champions League(από το 1992 δηλαδή και μετά).

Διαβάστε επίσης: Νέα αποκάλυψη για τον Ολυμπιακό από την Πορτογαλία- «Έφυγε και πηγαίνει στον Ολυμπιακό»

Η πρώτη φορά ήταν τη σεζόν 1994-1995, όπου η Γιουνάιτεντ τερμάτισε στην τρίτη θέση του ομίλου, με την Γκέτεμποργκ να τερματίζει πρώτη με 13 βαθμούς και τη Μπαρτσελόνα δεύτερη με 8, όσους και η Γιουνάιτεντ. Όμως, η ομάδα της Βαρκελώνης υπερίσχυε στην βαθμολογία, με αποτέλεσμα να προκριθεί εκείνη στην επόμενη φάση(δεν υπήρχε τότε, ο τρίτος της βαθμολογίας να συνεχίζει στη εκάστοτε κατώτερη διοργάνωση).

Μάλιστα η συγκεκριμένη αγωνιστική περίοδος, αποτέλεσε ορόσημο για την μετέπειτα πορεία του συλλόγου, καθώς εκείνη την χρονιά αποφασίσθηκε από τον σύλλογο να προχωρήσει σε ολοκληρωτική «αναδόμηση» του ρόστερ, με την αντικατάσταση με παίκτες από την ομάδα νέων. Έτσι, στον σύλλογο μεταξύ άλλων ήρθαν οι Ντέιβιντ Μπέκαμ, Φιλ και Γκάρι Νέβιλ καθώς και ο Πολ Σκόουλς, ενώ επέστρεψε και ο Καντονά από την επτάμηνη τιμωρία που του επεβλήθει, εξαιτίας επίθεσής του σε φίλαθλο της Κρίσταλ Πάλας.

Η δεύτερη φορά, στην οποία η Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να προκριθεί ήταν τη σεζόν 2005-2006. Η Γιουνάιτεντ τερμάτισε στην τέταρτη και τελευταία θέση του τέταρτου ομίλου, πίσω από Βιγιαρεάλ, Μπενφίκα και Λιλ. Η δεύτερη αποτυχία της Γιουνάιτεντ για πρόκριση μετά την φάση των ομίλων, συμπίπτει χρονολογικά, με την κίνηση του Αμερικανό επιχειρηματία  Μάλκολμ Γκλέιζερ, ο οποίος απέκτησε μέρος της Red Football Ltd., με μια αγορά που αποτιμάται στα 800 εκατ. λίρες. Στις 16 Μαΐου 2005, αύξησε το μερίδιο του σε 75%, οδηγώντας την εκτός του χρηματιστηρίου, κάνοντάς την πάλι ιδιωτική, ενώ όρισε τους γιους του στο διοικητικό συμβούλιο ως μη εκτελεστικούς διευθυντές.

Το βράδυ της 12ης Δεκεμβρίου θα γίνει γνωστό,

εάν η Γιουνάιτεντ θα καταφέρει να αποκλειστεί για τρίτη φορά στην ιστορία του Champions League από την φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής οργάνωσης του πλανήτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ