Τέταρτη θέση και αποκλεισμός για Σεβίλλη (2-1) – Ισόπαλες οι αδιάφορες Αϊντχόφεν και Άρσεναλ (1-1)

Τέταρτη θέση και αποκλεισμός για Σεβίλλη (2-1) – Ισόπαλες οι αδιάφορες Αϊντχόφεν και Άρσεναλ (1-1)

Ισοπαλία στην Ολλανδία για τις αδιάφορες Αϊντχόφεν και Άρσεναλ - Τέταρτη θέση και αποκλεισμός για την Σεβίλλη στη Γαλλία.

Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος όμιλος του Champions League, με τις αναμετρήσεις Αϊντχόφεν-Άρσεναλ (1-1) και Λανς-Σεβίλλη (2-1).

Αδιάφορη η πρώτη αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στους «16» του θεσμού, αλλά την αναμέτρηση στη Γαλλία να έχει χαρακτήρα τελικού με τη Λανς να προκρίνεται στους «32» του Europa League και να αφήνει τη Σεβίλλη στην τέταρτη θέση του ομίλου.

Διαβάστε επίσης: Η επιστολή παραίτησης του Βαγγέλη Μαρινάκη: Ο λόγος κάποιων στο Συμβούλιο δεν συνάδει με τις πράξεις τους

Μονόλογος της Σεβίλλης ήταν τα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης, με την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο να έχει 3 τελικές έναντι μόλις 1 της Λανς. Καλύτερη στιγμή των Ισπανών, ο «κεραυνός» του Ράκιτιτς έξω από την περιοχή, με τον Σαμπά να… πετά και να διώχνει σε κόρνερ.

Παρόλο που οι Ανδαλουσιανοί πίεζαν, η Λανς ήταν αυτή που προηγήθηκε με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Συγκεκριμένα, στο 63′ πήραν προβάδισμα με το εύστοχο πέναλτι του Φρανκόφσκι. Ο Σουμαρέ ανέτρεψε τον Μεδίνα στη μεγάλη περιοχή της Σεβίλλης και ο Φρανκόφσκι ανέλαβε την εκτέλεση, για να νικήσει τον Ντμίτροβιτς και να γράψει το 1-0 για την Λανς.

Στο 78′ η Σεβίλλη έχασε πέναλτι με τον Ράμος, όμως δόθηκε επανάληψη στην εκτέλεση και ο Ράμος δεν λάθεψε, αφού με εκτέλεση αλά Πανένκα νίκησε τον Σαμπά και έφερε το ματς στα ίσα. Στις καθυστερήσεις ο Φουλζινί έκανε το 2-1 και απλά επιβεβαίωσε την πρόκριση στους «32» του Europa League για τη Λανς πριν το σφύριγμα της λήξης.

Στο άλλο ματς η PSV μπήκε δυνατά στο παιχνίδι εκμεταλλευόμενη την έδρα της αλλά και το μεγάλο ροτέισον του Αρτέτα. Επισκέπτονταν σχετικά εύκολα την περιοχή των «κανονιέρηδων», ωστόσο ο Σαλιμπά δήλωνε πάντα… παρών για την Άρσεναλ. Μέχρι τα μισά του πρωτου μέρους η Αϊντχόβεν είχε την κατοχή, με τους Άγγλους να μην έχουν απάντηση.

Στο 42′ όμως η… διαφορά επιπέδου των δύο ομάδων φάνηκε στη φάση του γκολ του Ενκέτια που έδωσε το προβάδισμα στους Άγγλους. Ο Φέρτεσεν με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και συγκεκριμένα στο 50′ έφερε το ματς στα ίσα. Αμφότερες οι ομάδες έκαναν αρκετές αλλαγές και… έσβησαν το ματς.

Η τελική βαθμολογία του ομίλου:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ