Νιούκαστλ και Γιουνάιτεντ πέτυχαν την χειρότερη επίδοση αγγλικών ομάδων στο Champions League

Νιούκαστλ και Γιουνάιτεντ πέτυχαν την χειρότερη επίδοση αγγλικών ομάδων στο Champions League

Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ απoκλείστηκαν το Champions League, πετυχαίνοντας ένα αρνητικό ρεκόρ για τους συλλόγους της Premier League.

Οι όμιλοι του Champions League ολοκληρώθηκαν χθες βράδυ, με τις ομάδες που προκρίθηκαν στη φάση των «16» να είναι πλέον γνωστές. Όλα τα βλέμματα στρέφονται, τώρα, στη προσεχή κλήρωση της Δευτέρας (18/12), που θα πραγματοποιηθεί στη Νιόν της Ελβετίας και θα μάθουμε τα ζευγάρια των νοκ-άουτ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ αποτελούν τις απογοητεύσεις της φετινής σεζόν για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αφού τερμάτισαν στη τελευταία θέση των ομίλων τους, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσουν πρόωρα το ευρωπαϊκό τους ταξίδι.

Διαβάστε επίσης: Η οδηγία Καρβαλιάλ, ο Φορτούνης, η ενδεκάδα και η… Κυβέρνηση

Μάλιστα, οι δύο ομάδες αυτές σημείωσαν μία αρνητική επίδοση για ολόκληρη την Premier League. Συγκεκριμένα, είναι η πρώτη φορά που στο Champions League δύο ομάδες από την Αγγλία, τερματίζουν στη τελευταία θέση της βαθμολογίας στους ομίλους τους, αποχαιρετώντας έτσι τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το ρεκόρ αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «μαύρο» αν σκεφτούμε ότι μόλις 3 ομάδες από την Αγγλία έχουν τερματίσει στη τελευταία θέση σε όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η Μπλάκμπερν (1995-1996), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2005-2006) και η Μάντσεστερ Σίτι (2012-2013) είναι οι μόνες αγγλικές ομάδες που έχουν αποκλειστεί ως ουραγοί στη φάση των ομίλων στην ιστορία του Champions League.

Πλέον και η Νιουκάστλ προστέθηκε σε αυτές τις ομάδες, μετά την χθεσινή της ήττα από την Μίλαν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ