Επιστρέφει το Champions League με Ρεάλ και Σίτι να ρίχνονται στη «μάχη»

Επιστρέφει το Champions League με Ρεάλ και Σίτι να ρίχνονται στη «μάχη»

Αναμονή τέλος για το Champions League, το οποίο επιστρέφει με την Κοπεγχάγη να υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λειψία τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το Champions League επιστρέφει στον δρόμο για το Γουέμπλεϊ, το μυθικό γήπεδο που θα φιλοξενήσει (1/6) τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, τελευταίας με την τρέχουσα μορφή.

Σήμερα (13/02) είναι προγραμματισμένο το πρώτο… πακέτο των τεσσάρων αγώνων, την επόμενη εβδομάδα (20 και 21/02) ακολουθεί το δεύτερο, ενώ οι ρεβάνς θα διεξαχθούν τον Μάρτιο (5, 6, 12 και 13/03).

Η Κοπεγχάγη ήταν και παραμένει αουτσάιντερ

Η Κοπεγχάγη ήταν το αουτσάιντερ σε έναν σκληρό (1ο) όμιλο που περιελάμβανε Μπάγερν, Γαλατασαράι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αλλά η ομάδα του Γιάκομπ Νέεστρουπ ανέτρεψε τα προγνωστικά τερματίζοντας δεύτερη, παίζοντας ένα συναρπαστικό επιθετικό ποδόσφαιρο, με το αποκορύφωμα τη μεγάλη νίκη με 4-3 εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την 4η αγωνιστική.

Η ομάδα από τη Δανία έδειξε επίσης μια άλλη πλευρά του παιχνιδιού της, καθώς έγινε η πρώτη σε 17 συνεχόμενους αγώνες της φάσης των ομίλων που απέφυγε την ήττα από την Μπάγερν, την 5η αγωνιστική, σε ένα παιχνίδι χωρίς σκορ, κερδίζοντας έναν πολύτιμο βαθμό που τη βοήθησε να προκριθεί.

Η ανταμοιβή της Κοπεγχάγης ήταν η κλήρωση στους «16» εναντίον της κατόχου του τροπαίου, Μάντσεστερ Σίτι, όπου θα έχει και πάλι το ρόλο του αουτσάιντερ. Αλλά, όπως λέει ο μέσος Ράσμους Φαλκ «έχουμε κάνει πολλά πράγματα σωστά και ήταν ωραίο που είμαστε μέρος αυτού. Βλέπουμε τους εαυτούς μας ως ένα σύλλογο που θα πρέπει να είναι σε θέση να έρχεται αντιμέτωπος με τις ομάδες με τις οποίες παίζουμε στο Champions League».

Το… βαρόμετρο Μπέλινγκχαμ

Η παρουσία του Τζουντ Μπέλινγκχαμ στην αναμέτρηση του Champions League ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και στη Λειψία αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό. Φαινόταν απίθανη μετά τον τραυματισμό του το Σάββατο, αλλά ο προπονητής της γερμανικής ομάδας Μάρκο Ρόζε θα το πιστέψει μόνο όταν το δει.

Ο Μπέλινγκχαμ αποχώρησε από το γήπεδο στο 57ο λεπτό της νίκης της Ρεάλ επί της Χιρόνα (4-0), όπου σκόραρε δύο φορές, και στη συνέχεια ο σύλλογος ανέφερε ότι είχε διαγνωστεί με διάστρεμμα στον αριστερό του αστράγαλο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, πρώτη στον 3ο όμιλο με απόλυτη… διαδρομή (6-0-0), προέρχεται από επίδειξης δύναμης επί της Χιρόνα (4-0) στη LaLiga, η Λειψία προέρχεται από την ισοπαλία (2-2) με την Άουγκσμπουργκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ