Ο ποδοσφαιρικός χαμαιλέοντας του Πεπ Γκουαρντιόλα γράφει ιστορία

Ο ποδοσφαιρικός χαμαιλέοντας του Πεπ Γκουαρντιόλα γράφει ιστορία

Μια ομάδα που κινείται στον αγωνιστικό χώρο όπως έκανε κάποτε η φαντασία του υπερρεαλιστή καταλανού ζωγράφου Ζουάν Μιρό πάνω στον καμβά.

Πεπ Γκουαρντιόλα: ο προπονητής των ποδοσφαιρικών δυναστειών. Μετά το κομψοτέχνημα της Μπαρτσελόνα στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, ο 53χρονος Καταλανός μας προσφέρει απλόχερα ένα ακόμα έργο τέχνης, τη Μάντσεστερ Σίτι.

Μια ομάδα που κινείται στον αγωνιστικό χώρο όπως έκανε κάποτε η φαντασία του υπερρεαλιστή καταλανού ζωγράφου Ζουάν Μιρό πάνω στον καμβά.

Διαβάστε επίσης: Η σιγουριά των Μαγυάρων, «όπλο» για τον Ολυμπιακό

Μεστοί, ταλαντούχοι, αποτελεσματικοί, οι Πολίτες του Γκουαρντιόλα μεταφέρουν τη γραμμή των συνόρων του ποδοσφαίρου πολλά μέτρα πιο κάτω, όπως έκανε η Μπαρτσελόνα, ο Αγιαξ τη δεκαετία του 1970, η Λίβερπουλ και η Μίλαν αργότερα.

Οι αριθμοί έρχονται να αποκαλύψουν αυτό που πολλές φορές ξεχνάμε: τη συνέπεια της Μάντσεστερ Σίτι με την επιτυχία. Ερχόμενη με φόρα από την κατάκτηση του τρεμπλ, η Σίτι διαλύει κάθε ρεκόρ και δηλώνει έτοιμη να κάνει αυτό που δεν έχει καταφέρει ποτέ στο παρελθόν καμία άλλη ομάδα: να επαναλάβει την περυσινή επιτυχία της.

Με τη νίκη της με 3-1 επί της Κοπεγχάγης στο Πάρκεν έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα που καταγράφει εννέα σερί επιτυχίες στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι πως η Σίτι έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης που πετυχαίνει επτά σερί νίκες με 3+ γκολ και η τρίτη, μετά τη (δική του) Μπαρτσελόνα και την Μπάγερν που φεύγει νικήτρια από τέσσερα συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια.

Ο Πεπ είχε παραδώσει πέρυσι τα κλειδιά της τεράστιας επιτυχίας των Πολιτών στον Τζον Στόουνς. Η έμπνευσή του να τον μετατρέψει σε έναν «υβριδικό» χαφ έδωσε πνοή και αυτοπεποίθηση στην ομάδα του και την έκανε να δουλεύει με την ακρίβεια του «Ορλόι», του μεσαιωνικού αστρονομικού ρολογιού της Πράγας.

Φέτος είπε να πειραματιστεί με τον Φιλ Φόντεν. Από τα πουλέν του, τον «βασάνισε» αρκετά πριν τον καθιερώσει μεταξύ των κορυφαίων της ομάδας. Εκμεταλλευόμενος την ικανότητα του να παίζει στα δύο άκρα της επίθεσης αλλά και στη μεσαία γραμμή, ο Πεπ αποφάσισε να τον μετατρέψει σε «Μέσι».

Του πρόσφερε ελευθερία κινήσεων και ο διεθνής μέσος που έγινε ο νεότερος άγγλος (23 ετών και 261 ημερών) που συμπλήρωσε 50 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ, μπορεί πλέον να δημιουργεί αλλά και να εκτελεί ταυτόχρονα με την ίδια άνεση.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι μία μηχανή σε συνεχή εξέλιξη. Ενας ποδοσφαιρικός χαμαιλέοντας που προσαρμόζεται σε οποιασδήποτε συνθήκες καταφέρνοντας να βρει λύσεις εκεί που άλλες ομάδες σηκώνουν ψηλά τα χέρια.

πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ