Champions League: Το ιδιαίτερο ρεκόρ που κατέγραψαν Γιαμάλ και Πέπε

Champions League: Το ιδιαίτερο ρεκόρ που κατέγραψαν Γιαμάλ και Πέπε

Oι Πέπε και Λαμίν Γιαμάλ ήταν από τους πρωταγωνιστές της χθεσινής βραδιάς στο Champions League, αφού κατέγραψαν δύο ιδιαίτερες επιδόσεις λόγω της ηλικίας τους

Στις χθεσινές αναμετρήσεις του Champions League, σημειώθηκαν δύο ηλικιακά ρεκόρ από τους Πέπε και Λαμίν Γιαμάλ.

Ο «βιονικός» αμυντικός της Πόρτο, Πέπε, έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης που αγωνίστηκε στην φάση των «16». Ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, έπαιξε όλο το ενενηντάλεπτο σε ηλικία 40 ετών και 360 ημερών απέναντι στην Άρσεναλ και βοήθησε τους Δράκους να πάρουν την νίκη με 1-0 κόντρα στους κανονιέρηδες.

Διαβάστε επίσης: Τα βρήκαν Αλαφούζος-Λουτσέσκου μετά το… εξώδικο- Από την Τρίτη το πριμ του μισού εκατ στον Παναθηναϊκό

Μάλιστα, ο άλλωτε θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρίο Φέρντιναντ αποθέωσε τον Πορτογάλο στο τέλος του αγώνα, με τον σχολιαστή, πλέον, της αγγλικής τηλεόρασης να τον ρωτά: «Πώς συνεχίζεις να το κάνεις αυτό;»

Το αντίθετο συνέβη στην περίπτωση του Λαμίν Γιαμάλ. Ο 16χρονος άσος της Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε ως βασικός κόντρα στη Νάπολη στο στάδιο Diego Armando Maradona κι έγινε νεότερος παίκτης στην ιστορία του Champions League που παίζει σε νοκ άουτ αγώνα, σε  ηλικία 16 ετών και 223 ημερών.

Η επόμενη πρόκληση  για τον Γιαμάλ είναι να γίνει ο νεότερος παίκτης που θα σκοράρει στο Champions League. Παρόλο που ο νεαρός μεσοεπιθετικός  δεν σκόραρε στα έξι παιχνίδια της φάσης των ομίλων, έχει ακόμα χρόνο να ξεπεράσει το ρεκόρ του Ανσού Φάτι , ο οποίος σκόραρε επίσης εναντίον της Ίντερ με τη φανέλα της Μπάρτσα σε ηλικία 16 ετών και 304 ημερών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ