Ντόρτμουντ – Αϊντχόφεν 2-0: Σάντσο και Ρόις την έστειλαν στα προημιτελικά

Ντόρτμουντ – Αϊντχόφεν 2-0: Σάντσο και Ρόις την έστειλαν στα προημιτελικά

Με γκολ των Σάντσο και Ρόις η Ντόρτμουντ «καθάρισε» 2-0 την PSV και σε συνδυασμό με το 1-1 της Ολλανδίας προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League.

Στα προημιτελικά του Champions League μετά από τρία χρόνια η Ντόρτμουντ! Με το 1-1 του πρώτου ματς να αφήνει τα πάντα ανοιχτά, οι Βεστφαλοί επικράτησαν με 2-0 της Αϊντχόφεν στη ρεβάνς και έκλεισαν θέση στους οκτώ καλύτερους της φετινής διοργάνωσης.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν ιδανικά στο ματς και μόλις στο 3′ άνοιξαν το σκορ όταν ο Μπραντ έστρωσε στον Σάντσο κι εκείνος με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0. Η Ντόρτμουντ ήταν καλύτερη και έφτασε κοντά στο 2-0 με τον Φίλκρουγκ στο 11′ ενώ πέντε λεπτά μετά Μπραντ και Μάλεν δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε διπλή ευκαιρία.

Στο 27ο λεπτό ο Μάλεν έκανε το διαγώνιο σουτ από δεξιά, με την μπάλα να περνά εκατοστά έξω ενώ μετά το μισάωρο έπιασε δουλειά ο Κόμπερ με δύο επεμβάσεις σε σουτ των Μπακαγιόκο και Τιλ. Μάλεν και Ντε Γιονγκ είχαν από μία καλή στιγμή ακόμα μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους για τις δύο ομάδες.

Στο 53′ η PSV έχασε τεράστια ευκαιρία για γκολ όταν ο Λοσάνο έπιασε φοβερό σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι της Ντόρτμουντ. Στο 77′ ακυρώθηκε γκολ του Φίλκρουγκ για οφσάιντ και στο 85′ ο Κόμπελ έσωσε σε προσπάθεια του Ντε Γιονγκ. Με τους φιλοξενούμενους να έχουν βγει μπροστά, η Ντόρτμουντ βρήκε χώρους και στην τελευταία φάση του ματς έκανε το 2-0 με τον Ρόις από αδράνεια του Μπαμπαντί.

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Εζτσάν, Χούμελς, Ζίλε, Μάατσεν, Τσαν, Ζάμπιτσερ, Σάντσο (75’ Ρόις), Μάλεν (70’ Αντεγέμι), Μπραντ (58’ Ενμετσά), Φίλκρουγκ

Αϊντχόφεν: Μπενίτες, Τέζε, Ντεστ, Μποσκάλι, Μάουρο Ζούνιορ (87’ Μπαμπαντί), Τιλ (46’ Λοσάνο), Σκάουτεν, Φέιρμαν (82’ Πεπί), Τίλμαν, Μπακαγιόκο, Ντε Γιονγκ.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ