Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (κ.δ.), 3-4 (πεν.): «Βασιλική» πρόκριση με ήρωα τον Λούνιν

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (κ.δ.), 3-4 (πεν.): «Βασιλική» πρόκριση με ήρωα τον Λούνιν

Με ήρωα τον Λούνιν που την κράτησε όρθια στο σφυροκόπημα της Σίτι και έπιασε δύο πέναλτι στη ρουλέτα, η Ρεάλ άφησε εκτός τους περσινούς πρωταθλητές Ευρώπης (1-1 κ.δ., 3-4 πεν.) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League όπου περίμενε ήδη η Μπάγερν.

Φουλ για το 15 η Ρεάλ! Τι κι αν η Σίτι την έβαλε μέσα στην περιοχή της σχεδόν σε όλο το ματς; Η «Βασίλισσα» άντεξε, κράτησε το 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση και με ήρωα τον Λούνιν προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν. Δύο πέναλτι έπιασε στη ρουλέτα ο Ουκρανός τερματοφύλακας δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του με 4-3.

Στην πρώτη μεγάλη στιγμή του ματς η Ρεάλ άνοιξε το σκορ σε μία από τις ελάχιστες καλές αντεπιθέσεις της. Ήταν το 12ο λεπτό όταν από γύρισμα του Βινίσιους ο Ροντρίγκο με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Έντερσον και έκανε το 0-1. Από εκεί και έπειτα οι φιλοξενούμενοι αρκέστηκαν σε απόλυτα παθητικό ρόλο και η Σίτι έπαιζε στο μισό γήπεδο.

Στο 19’ ο Λούνιν νίκησε τον Ντε Μπρόινε και στη συνέχεια ο Χάαλαντ με κεφαλιά βρήκε δοκάρι ενώ ο Σίλβα στο ριμπάουντ έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Λούνιν βγήκε νικητής απέναντι στον Ντε Μπρόινε και στο 27’ ενώ έξι λεπτά μετά ο Βέλγος έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με τρομερό σουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «Πολίτες» είχαν καθολική υπεροχή και δεν κινδύνεψαν καθόλου από την αντίπαλό τους. Στο 47’ ο Λούνιν είπε «όχι» και στον Γκρίλις, αλλά στο 76’ από λάθος του Ρούντιγκερ ο Ντε Μπρόινε με κεραυνό από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-1.

Με τον ενθουσιασμό από την ισοφάριση η Σίτι έψαξε άμεσα και την ανατροπή, αλλά ο Ντε Μπρόινε έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες. Στο 79’ το εκπληκτικό σουτ του Ντε Μπρόινε δεν κατέληξε στα δίχτυα καθώς ο Λούνιν βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα και δύο λεπτά μετά ο Βέλγος αστόχησε αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση όπου κυριάρχησε η κούραση και οι καλές στιγμές ήταν ελάχιστες. Στην καλύτερη από αυτές ο Ρούντιγκερ δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά στο 105’ και το παιχνίδι πήγε μοιραία στα πέναλτι.

Εκεί ο Έντερσον έδωσε το προβάδισμα στη Σίτι πιάνοντας το πέναλτι του Μόντριτς, αλλά ο Λούνιν έκανε το ίδιο στις εκτελέσεις των Μπερνάρντο και Κόβασιτς, ο Ρούντιγκερ ευστόχησε στο τελευταίο και έστειλε τη Ρεάλ στα ημιτελικά.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ακάντζι (112’Στόουνς), Ντίας, Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (112’Κόβατσιτς), Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν, Γκρίλις (72’Ντοκού), Χάαλαντ (91’Άλβαρες).

Ρεάλ Μαδρίτης: Λούνιν, Καρβαχάλ (110’Μιλιτάο), Νάτσο, Μεντί, Ρίντιγκερ, Βαλβέρδε, Κρόος (79’Μόντριτς), Καμαβινγκά, Ροντρίγκο (83΄Μπραΐμ), Βινίσιους (102’Βάσκεθ), Μπέλινγχαμ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ