Ο Κουρτουά μπορεί να το πάρει… σπίτι του

Ο Κουρτουά μπορεί να το πάρει… σπίτι του

Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ξανά ο MVP της «βασίλισσας» σε τελικό Champions League

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήταν καλύτερη από τη Ντόρτμουντ ή αν προτιμάτε η Ντόρτμουντ ήταν πολύ καλύτερη από την «βασίλισσα». Το Τσάμπιονς Λιγκ όμως δεν το πήραν οι Γερμανοί αλλά η «αρμάδα» του Κάρλο Αντσελότι καθώς ένα δεκαπεντάλεπτο στο φινάλε του αγώνα ήταν αρκετό για να «καθαρίσει την μπουγάδα» η Ρεάλ.

Τα γκολ που έκριναν τον τελικό υπέρ των Ισπανών (2-0) πέτυχαν ο Καρβαχάλ, που έκανε εξαιρετική εμφάνιση και ο Βινίσιους.

Ωστόσο εδώ πρέπει να σταθούμε στον Βέλγο γίγαντα που υπερασπίζεται την εστία της ομάδας της Μαδρίτης, τον Τιμπό Κουρτουά καθώς ο διεθνής πορτιέρε ήταν ξανά καθοριστικός για την ομάδα του.

Αν η Ρεάλ δεν είχε τον Κουρτουά στην εστία της, τότε δύσκολα θα πανηγύριζε αυτή την ώρα την κατάκτηση του 15ου Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της.

Η «βασίλισσα» όμως έχει στο δυναμικό της έναν πολύ μεγάλο τερματοφύλακα κι αυτό αποδείχθηκε και στον αποψινό τελικό στο Γουέμπλεϊ.

Δεν θα είναι υπερβολή αν ισχυριστεί κάποιος ότι ο Κουρτουά έχει κάθε δικαίωμα να πάρει την… κούπα στο σπίτι του, γιατί πολύ απλά κράτησε «όρθια» την Ρεάλ για 70 λεπτά, με σωτήριες αποκρούσεις.

Ο Κουρτουά ήταν απολαυστικός και χωρίς αυτόν η Ρεάλ ίσως να μην έπαιρνε την κούπα στον μεγάλο τελικό με την Ντόρτμουντ.

Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Βέλγος τερματοφύλακας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και MVP του προπέρσινου τελικού ανάμεσα στην Ρεάλ και την Λίβερπουλ.

Η «βασίλισσα» είχε επικρατήσει και σ’ εκείνον τον τελικό (1-0) και ο Κουρτουά ήταν αυτός που έπαιξε μόνος του την αγγλική ομάδα.

Ο διεθνής πορτιέρε ήταν και κόντρα στην Λίβερπουλ ανίκητος, όπως ήταν και εναντίον της Ντόρτμουντ και χωρίς αμφιβολία η Ρεάλ Μαδρίτης χρωστάει τα δύο τελευταία Τσάμπιονς Λιγκ, στον Κουρτουά.

Τις προηγούμενες μέρες τα ρεπορτάζ του ισπανικού Τύπου, ανέφεραν πως ο Αντσελότι θα χρησιμοποιούσε στη βασική εντεκάδα τον Λούνιν, ο οποίος είχε αγωνιστεί κι εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι στα προημιτελικά και εναντίον της Μπάγερν στα ημιτελικά.

Είχε μάλιστα πάει πολύ καλά και όλοι περίμεναν ότι ο Αντσελότι θα τον έβαζε βασικό και στον τελικό.

Ο Ιταλός προπονητής όμως της Ρεάλ είχε άλλη γνώμη και επέλεξε να δώσει θέση βασικού στον Κουρτουά. Είναι περιττό να πούμε αν δικαιώθηκε…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ