Επίσημο : Τέταρτη αλλαγή σε Champions League και Europa League

Επίσημο : Τέταρτη αλλαγή σε Champions League και Europa League

Η UEFA ανακοίνωσε αλλαγές στους κανονισμούς που αφορούν σε δικές της διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων και η τέταρτη αλλαγή στην παράταση.

Η αναμέτρησης της Ισπανίας με τη Ρωσία στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας ήταν ιστορική για το ποδόσφαιρο. Πρόκειται για την πρώτη κατά την οποία πραγματοποιήθηκε τέταρτη αλλαγή, στο ματς στο οποίο οι Ρώσοι απέκλεισαν την ομάδα του Φερνάντο Ιέρο στη διαδικασία των πέναλτι.

Η FIFA συμπεριέλαβε τη δυνατότητα αυτή στην περίπτωση που ένα παιχνίδι λήγει ισόπαλο και οδηγείται στην παράταση, στη διάρκεια της οποίας παρέχεται στις δύο ομάδες η δυνατότητα να αντικαταστήσουν και τέταρτο ποδοσφαιριστή.

Αντιλαμβανόμενη την ουσία του νέου αυτού κανονισμού, η UEFA βάδισε στα ίδια χνάρια και την Πέμπτη (05/07) ανακοίνωσε ότι από τη νέα σεζόν (2018 – 2019) αυτό θα συμβαίνει και σε δικές της διοργανώσεις. Όσον αφορά εκείνες που προσελκύουν το ευρύ ενδιαφέρον, είναι η νοκ-άουτ φάση σε Champions League και Europa League, το Super Cup, η τελική φάση του UEFA Nations League, αλλά και τα μπαράζ της προκριματικής φάσης του Euro.

Μια ακόμη σημαντική απόφαση σχετίζεται με το ότι στον πάγκο μπορούν να κάθονται 12 ποδοσφαιριστές, δηλαδή θα δηλώνεται 23άδα, στο Super Cup, το Nations League και ολόκληρη την προκριματική φάση του Euro.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ