Πιο αναπάντεχο, το γκολ του Κάνιας ή το «μοιραίο» του Πασχαλάκη;

Πιο αναπάντεχο, το γκολ του Κάνιας ή το «μοιραίο» του Πασχαλάκη;

Κόκκινοι και κίτρινοι Πειραιώτες: καλύτερα να αποφεύγετε να βλέπετε αγώνες του ΠΑΟΚ, όπως θα διαπιστώσατε και χθες, τα πράγματα θα είναι ζόρικα το χειμώνα.

Όπου κι αν έπεφτε το μάτι μου χθες, διάβαζα για το μοιραίο λάθος του Πασχαλάκη που χάλασε το καθαρό σκορ πρόκρισης που κρατούσε στα χέρια του ο ΠΑΟΚ μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Μνημονεύοντας Ηλία Ατματζίδη που κάποτε όταν είχε κληθεί να απαντήσει σε ερώτηση για την ηρωική του εμφάνιση, απάντησε «ήρωες ήταν ο Παπαφλέσσας και ο Κολοκοτρώνης που πολέμησαν για την Ελλάδα», ενημερώνω πως μοιραίος είναι ο οδηγός της νταλίκας που μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα, ο καπετάνιος που στουκάρει το πλοίο πάνω στα βράχια κλπ.

Για τον ίδιο λόγο που ένας αθλητής δε μπορεί να θεωρείται ήρωας για μια εκπληκτική εμφάνιση, έτσι δε μπορεί να χαρακτηριστεί και μοιραίος επειδή έκανε ένα ή περισσότερα, λάθη.

Το ίδιο θα έλεγα, ακόμα κι αν ο Πασχαλάκης ή όποιος άλλος, έκανε λάθος που δεν έδινε απλά ελπίδες στους Ελβετούς, αλλά θα τους χάριζε την πρόκριση.

Για να κλείσω το θέμα μια και το θεωρώ εντελώς καφενειακού επιπέδου, δεν είναι σίγουρο πως η ευθύνη είναι του τερματοφύλακα ή μόνο δική του. Μιλάμε για σέντρα που βρίσκει σε κεφάλι αντιπάλου, παίρνει ασυνήθιστο ύψος, προσγειώνεται ξαφνικά από τα φάλτσα και καταλήγει στο δεύτερο δοκάρι.

Και αλλιώς να ήταν η φάση, το ποδόσφαιρο όπως και η ζωή είναι ένα άθροισμα λαθών, κερδίζει πάντα αυτός που κάνει τα λιγότερα.

Και για όσους μένουν στην τελευταία φάση, ο ΠΑΟΚ κέρδισε χθες.

Ουδείς διαφωνεί πως θα ήταν καλύτερα με το 2-0, αλλά τι να κάνουμε τώρα;

Αφού δεν υπάρχει τρόπος να γυρίσουμε πίσω στο χρόνο σβήνοντας το γκολ της Βασιλείας, η κουβέντα είναι μάταιη.

Το βασικό σημείο της αναμέτρησης είναι πως ο ΠΑΟΚ τα πήγε εξαιρετικά, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό ήταν ο κυρίαρχος της αναμέτρησης, ακόμα και στο σημείο που κατέβασε φυσιολογικά ταχύτητα μετά τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, είχε τον έλεγχο και δεν ανησύχησε ιδιαίτερα.

Ούτε εγώ που πίστευα στην ομάδα και στον Λουτσέσκου πέρσι το φθινόπωρο που όλοι έκραζαν, μπορούσα να φανταστώ τόσο επιβλητική εμφάνιση.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό όλων, αυτό ήταν το θεμέλιο της νίκης που του δίνει το πάνω χέρι.

Και είναι σπουδαίο διότι αποτυπώνει κατά ένα μεγάλο βαθμό τις διαφορές των ομάδων, που μπορεί μεν να οφείλονται σε πολλές παραμέτρους, η πλειοψηφία αυτών όμως καθορίζονται από τις ίδιες τις ομάδες, τους προπονητές κλπ

Όλα τα υπόλοιπα είναι στον αέρα, το ότι η πίεση του ΠΑΟΚ ψηλά και η ποιότητά του έκαναν τη Βασιλεία να μοιάζει με Πανιώνιο, μπορεί να επαναληφθεί και στο δεύτερο παιγνίδι. Ή να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό, με εξίσου καλά αποτελέσματα όμως..

Το λάθος στην άμυνα, ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι δε θα επαναληφθεί αν όχι από τον Πασχαλάκη, από κάποιον συμπαίκτη του, ή και αντίπαλο;

Διότι συνηθίζουμε να βλέπουμε μόνο αυτά που μας συμφέρουν, το γκολ του Κάνιας πχ ήταν ακόμα πιο αναπάντεχο από ποδοσφαιρικής άποψης.

Μιλάμε για ποδοσφαιριστή που στη σχεδόν δεκαετή καριέρα σου σε Μπέτις, Σουόνσι, Εσπανιόλ και ΠΑΟΚ, έχει σκοράρει μόλις μια φορά. Βλέποντας προσεκτικά τη φάση, θα διαπιστώσετε πως ο Ισπανός σα να χάνει τον προσανατολισμό του από το τσαφ του αντιπάλου, του στρώνεται η μπάλα και σουτάρει, επειδή δεν είχε να κάνει κάτι διαφορετικό και τον πλησίαζε αντίπαλος που αν δεν του έτρωγε τη μπάλα, σίγουρα θα τον παρενοχλούσε.

Γκολάσο μεν όπως το λένε στη Νότιο Αμερική, αλλά σουτ απελπισίας στην πραγματικότητα..
Το κάνει με το αριστερό μάλιστα, σε ένα σημείο του γηπέδου που για τον Κάνιας είναι σα ναρκοπέδιο.

Είναι ασύλληπτο το σενάριο, διαβάζοντας το ένας Ελβετός θα έχει τάσεις αυτοκτονίας.
Να τρως από ποδοσφαιριστή αυτών των προδιαγραφών, τέτοιο γκολ, που θα ζήλευε κι ο Ρομπέρτο Κάρλος.

Ποιο είναι άραγε πιο αναπάντεχο, να χάνει έξοδο ο τερματοφύλακας ή να βάζει τέτοιο γκολ ο Κάνιας;

Όπως έκατσε το ένα καλό λοιπόν, έτσι έκατσε και η στραβή, δε μπορεί να γίνει διαφορετικά.
Αυτά δε μπορείς να τα καθορίσεις ούτε να τα προβλέψεις.

Εκείνο που μπορείς να προετοιμάσεις είναι η ομάδα σου και από αυτό που είδαμε στο πρώτο παιγνίδι, ο ΠΑΟΚ τους έχει τους Ελβετούς.

Το γκολ που έφαγε βέβαια μετρίασε κάπως τις εντυπώσεις, υπό την έννοια πως οι Ελβετοί με το 1-0 προκρίνονται.

Και πάλι όμως είναι υποχρεωμένοι να σκοράρουν, κάτι που σημαίνει πως το προβάδισμα του ΠΑΟΚ συνεχίζει να υφίσταται…

ΥΓ. Φιλική συμβουλή σε κόκκινους και κίτρινους Πειραιώτες:

Καλύτερα να αποφεύγετε να βλέπετε αγώνες του ΠΑΟΚ, όπως θα διαπιστώσατε και χθες τα πράγματα θα είναι ζόρικα το χειμώνα.

Είμαι σίγουρος πως όσοι κάνατε το λάθος να παρακολουθήσετε το χθεσινό παιγνίδι, το είδατε όπως τα «σαγόνια του καρχαρία» πιτσιρικάδες, που μόλις αντικρίζατε το πτερύγιο να ξεπροβάλλει, καλύπτατε τα μάτια και μετά από λίγο, προσπαθούσατε μέσα από τα ανοιχτά δάχτυλα, να διαπιστώσετε αν τελείωσε η επίθεση του θηλαστικού.

Ίσως είναι καλύτερα πάλι να έχετε μια εικόνα όσων θα τραβήξετε, το ξύλο που τρως πονάει λιγότερο όταν το περιμένεις, παρά όταν σου έρχεται ξαφνικά, εκεί που δεν το περιμένεις.

Η επιλογή είναι δική σας πάντως.

Αρκεί να παίξουμε εννοείται, διότι πέρσι, αμφότεροι την κάνατε μ΄ελαφρά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ