Με τη φτήνια ο Τίγρης

Με τη φτήνια ο Τίγρης

Ο Βασίλης Δεκάρικος, επανέρχεται, δριμύτερος. Για τις σχετικά εύκολες, κληρώσεις της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ και τον Τίγρη, που έχει μάθει να λειτουργεί στη φτήνια.

 

Ο Τίγρης είναι πληγωμένος από τις εξελίξεις στην Aegean. Το αφήγημα, από την Κοκκινιά στη Wall Street, πάει να στραβώσει. Πρώτα τον έδιωξαν από την εταιρεία του. Τώρα πάνε να του φορτώσουν και τις μαϊμού εγγραφές.

Ταυτόχρονα, ακυρώθηκε κι άλλη άλλη μια αύξηση κεφαλαίου της Δικέφαλος 1924. Λεφτά όμως υπάρχουν. Το γήπεδο προχωράει. Έστω και αργά, έστω και με καθυστέρηση προχωράει. Χωρίς κανείς να ξέρει από πού είναι τα λεφτά. Είναι τα δέκα εκατομμύρια του Γιουρόπα, που σίγουρα δεν έγιναν μεταγραφές; Είναι τα λεφτά από τα διαρκείας;  Είναι κάποιο δάνειο, που δεν έχει γνωστοποιθεί; Δουλεύουν οι εμπλεκόμενοι, έναντι; Αδιάφορο. Το σίγουρο είναι, ότι στη πορεία θα χρειαστούν πολλά περισσότερα. Ταυτόχρονα, στο πρωτάθλημα ο Ιβάν φαίνεται να πατάει γκάζι και στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο.

Κι όμως, ο Τίγρης έχει τη μεγάλη ευκαιρία: περνάει τη Σέλτικ και τη Μάλμε, παίρνει τα 35 εκατομμύρια κι όλοι τόμπολα. Τα εικοσιπέντε να ρίξει στο γήπεδο, μαζί με τα δέκα του Γιουρόπα και πέντε, πες, από τα διαρκείας, σούμα όλα μαζί, γίνονται σαράντα. Βάλε και τα 20 της περιφέρειας, εξήντα. Μέχρι τα ογδόντα μένει ουσιαστικά ο ΦΠΑ για να χτιστεί το γήπεδο. Ολόκληρος Τίγρης, μια λύση για τον ΦΠΑ, θα τη βρει.

Η Σέλτικ είναι εμπόδιο, η Μάλμε όχι τόσο (16 εκ. αποτίμηση transfermarkt έναντι 37 η ΑΕΚ). Κι η ΑΕΚ πάει στα ματς αυτά με νέο προπονητή, χωρίς τρεις

βασικούς παίκτες από πέρυσι και με τέσσερις δανεικούς που δεν έχουν παίξει επί της ουσίας με την ομάδα. Πότε όμως ο Τίγρης έκανε τα πράγματα όπως λέει η λογική; Ποτέ. Πάντα τα έκανε με το δικό του τρόπο. Κι ως τώρα έχει δικαιωθεί.

Πέρυσι η ΑΕΚ ήτανε η τέταρτη ομάδα, σε αποτίμηση βάση transfermarkt, μετά από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό. Και βρήκε το τρόπο και σήκωσε. Θέλεις ο ρολός της ταμειακής που έπεσε, στον Γκαρθία; Θέλεις ο Ποντίκης με τον Κομίνη και η μπούκα του Ιβάν με το κουμπούρι; Το αποτέλεσμα μετράει. Η κούπα βάφτηκε κιτρινόμαυρη. Σε σχέση με τα λεφτά που είχαν ρίξει ο Μαρινάκης κι ο Σαββίδης, ο Τίγρης πήρε το πρωτάθλημα στη φτήνια.

Έτσι έχει μάθει, έτσι λειτουργεί. Δεν αλλάζει ο άνθρωπος σ αυτή την ηλικία. Κι όταν μάλιστα η φτήνια τον δικαιώνει. Στη φτήνια, πάει να διεκδικήσει τα 35 του Τσάμπιονς Λιγκ. Μόνο για να κρατήσει τον Λιβάγια ξηλώθηκε 1.8 εκατομμύρια. Οι μεταγραφές ήταν τέσσερις δανεικοί κι ο Αλμπάνης. Όταν έχεις μάθει στη φτήνια, με τη φτήνια θα πας μέχρι τέλους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ