Ρότζερς: «Σκληρός αντίπαλος η ΑΕΚ, ομάδα Champions League»

Ρότζερς: «Σκληρός αντίπαλος η ΑΕΚ, ομάδα Champions League»

Ο προπονητής της Σέλτικ, Μπρένταν Ρότζερς, μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με την ΑΕΚ την οποία χαρακτήρισε «σκληρό αντίπαλο»

Με άκρως κολακευτικά λόγια μίλησε για την προσεχή αντίπαλο της ομάδας του ο προπονητής της Σέλτικ Μπρένταν Ρότζερς χαρακτηρίζοντας την ΑΕΚ ομάδα Champions League. Οι Κέλτες θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν την έδρα τους και να επιβάλλουν το ρυθμό τους στον αυριανό (08/08, 21:45) πρώτο αγώνα με την Ένωση στο πλαίσιο της Γ΄ προκριματικής φάσης του Champions League, όπως δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Ρότζερς. Ο τεχνικός των πρωταθλητών Σκωτίας έδειξε ότι έχει μελετήσει προσεκτικά τους πρωταθλητές Ελλάδας και τους υπολογίζει πολύ, τονίζοντας ότι αυτά τα δύο ματς θα είναι ένα πραγματικό τεστ και για τους δύο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πολύπειρου τεχνικού:

«Είναι οι πρωταθλητές στη χώρα τους. Αυτό τους κάνει έναν σκληρό αντίπαλο, γιατί έχουν νοοτροπία νικητή. Όταν τους μελέτησα, διαπίστωσα ότι είναι σαν μια ομάδα του Champions League. Παίζουν 4-4-2 και είναι πολύ γρήγοροι στην αντεπίθεση. Έχουν γρήγορους παίκτες στην επίθεση. Η πορεία αυτών των δύο παιχνιδιών θα είναι ένα πραγματικό τεστ για μας».

«Όταν παίζουμε στην έδρα μας, μας αρέσει να επιβάλουμε το παιχνίδι μας και μπορούμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στον αντίπαλο. Θα είναι ένα καλό τεστ των δυνατοτήτων μας αυτά τα δύο παιχνίδια. Είναι ένα πραγματικά τεστ και για τις δύο ομάδες. Έχουμε κάνει όλη τη δουλειά μας και την προετοιμασία μας. Τους αναλύσαμε προσεκτικά και μάθαμε όλες τις λεπτομέρειες του παιχνιδιού τους. Είναι πολύ συμπαγής ομάδα, πολύ κλειστή και είναι δύσκολο να παίξεις εναντίον της. Ο κόσμος θα είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Μας βοηθούν πάρα πολύ και δείχνουν πολλή υπομονή σε αυτό το επίπεδο όλο αυτό τον καιρό. Αν μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο επόμενο, θα είναι πολύ χαρούμενοι».

Ο Ρότζερς τόνισε ότι ο Εντσάμ έχει ξεπεράσει τον μικροτραυματισμό του από το σαββατιάτικο ματς πρωταθλήματος με τη Λίβινγκστον και θα αγωνιστεί κανονικά αύριο, σε αντίθεση με τον Ντεντρίκ Μπογιατά, ο οποίος εντάχθηκε καθυστερημένα στην προετοιμασία λόγω Μουντιάλ και δεν είναι ακόμη έτοιμος. Για τον διεθνή Βέλγο αμυντικό, ο Βορειοϊρλανδός τεχνικός αποκάλυψε ότι η Φούλαμ κατέθεσε πρόταση για την απόκτησή του, την οποία η Σέλτικ απέρριψε, καθώς «… θα ήταν πολύ δύσκολο για μας να τον αντικαταστήσουμε».

Τους ποδοσφαιριστές των Κελτών εκπροσώπησε ο αρχηγός τους, Σκοτ Μπράουν, ο οποίος είχε μόνο καλά λόγια να πει για την ποιότητα της ΑΕΚ.

«Έχουμε προετοιμαστεί καλά, έχουμε δει μερικά βίντεο της ΑΕΚ, συνεπώς γνωρίζουμε ποιους θα αντιμετωπίσουμε. Θα είναι ένα καλό ματς για μας μπροστά σε ένα γεμάτο »Σέλτικ Παρκ». Η ΑΕΚ έχει ταχύτητα, οι επιθετικοί της είναι επικίνδυνοι, αλλά έχουμε κι εμείς πολύ ποιότητα, συνεπώς θα πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ποιότητα, πώς θα παίξουμε εμείς μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Άγχος υπάρχει πριν το ματς, αλλά όλα φεύγουν όταν βγεις στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να είμαστε χαλαροί, να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το παιχνίδι. Θέλουμε να είμαστε στο Champions League», σχολίασε ο έμπειρος χαφ.

Στη συνέχεια, ο Μπράουν αναφέρθηκε στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ: «Θα είναι δύσκολα εκεί με τη ζέστη. Το έχουμε ξανακάνει, έχουμε παίξει σε 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά τώρα πρώτα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε στην έδρα μας και ας ελπίσουμε ότι θα πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα μέσα στο σπίτι μας. Ξέρουμε ότι μπορούμε να σκοράρουμε είτε εντός είτε εκτός έδρας. Πιστεύουμε στους επιθετικούς που διαθέτουμε και στους παίκτες που θα βρίσκονται στον πάγκο. Οι βραδιές του Champions League είναι ξεχωριστές είτε είναι προκριματικά είτε αφορούν ομίλους. Θέλουμε να κάνουμε τα πάντα ώστε να μετατρέψουμε το »Σέλτικ Παρκ» σε οχυρό, όπως το έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ