Προγνωστικά για το Σέλτικ – ΑΕΚ

Προγνωστικά για το Σέλτικ – ΑΕΚ

Δείτε τις προβλέψεις για το πρώτο ματς του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League μεταξύ Σέλτικ και ΑΕΚ.

Πρώτο ματς για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα ακολουθήσει ρεβάνς στην έδρα της ΑΕΚ, σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ μια εκ των Μάλμε ή Βιντεότον. Ο χαμένος θα αντιμετωπίσει μια εκ των Σπάρτακς Γιουρμάλα – Σουντούβα στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Εξαιρετική η προϊστορία της ΑΕΚ κόντρα σε Σκωτσέζους, μετράει 6 νίκες σε 8 ματς, έχασε μόλις μια φορά (6-1-1), επιμέρους σκορ 14-5 (3-0-1 εκτός έδρας)!

Η Σέλτικ έπαιξε μόλις μια φορά με ελληνική ομάδα, το 1974 κόντρα στον Ολυμπιακό απ’ τον οποίο αποκλείστηκε.

Μετά την επιστροφή στη Σούπερλιγκ, η ΑΕΚ μετράει 6/7 εκτός έδρας 0-1 Goal στην Ευρώπη, πέντε ματς έληξαν 0-0, δε σκόραρε στα 6/7 παιχνίδια, έχασε μόλις μια φορά (1-4-1).

ΣΕΛΤΙΚ (Σκωτία, 47)

Ως φαβορί μπαίνει στις μάχες με την ΑΕΚ η Σέλτικ, μια ομάδα με τεράστια εμπειρία απ’ το κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης. Έκανε το καθήκον της κόντρα σε Αλασκέρτ (νίκες 3-0 εντός-εκτός) και Ρόζενμποργκ (3-1 εντός, 0-0 εκτός), πήρε απόλυτα δίκαια την πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και στόχος της είναι να φτάσει μέχρι τους ομίλους. Άλλωστε, η μόνιμη πρωταθλήτρια Σκωτίας έχει συνηθίσει να συμμετάσχει στην κορυφαία διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου. Τις τελευταίες δύο σεζόν έπαιξε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τις τελευταίες εφτά σεζόν παίζει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αυτό δείχνει μια συνέπεια.

Δε δυσκολεύτηκε καθόλου κόντρα σε Αλασκέρ και Ρόζενμποργκ, ειδικά εναντίον των Νορβηγών έδειξε ότι έχει χαρακτήρα και μέταλλο, αφού δεν πτοήθηκε απ’ το γκολ που δέχτηκε στο 15’, συνέχισε να κάνει το παιχνίδι της γνωρίζοντας ότι κάποια στιγμή θα δικαιωθεί. Ισοφάρισε στο 43’, με την έναρξη του δεύτερου μέρους έκανε το 2-1 και στο 75’ ήρθε και το 3-1. Ακολούθησε το εντός έδρας 3-1 στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος εναντίον της Λίβινγκστον, σε ματς όπου τα πάντα ήρθαν πάρα πολύ εύκολα για τους πρωταθλητές Σκωτίας.

«Η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια στη χώρα της. Αυτό την κάνει έναν σκληρό αντίπαλο, γιατί έχει νοοτροπία νικητή. Όταν τους μελέτησα, διαπίστωσα ότι είναι σαν μια ομάδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Παίζουν 4-4-2 και είναι πολύ, πολύ γρήγοροι στην αντεπίθεση. Έχουν γρήγορους παίκτες στην επίθεση. Η πορεία αυτών των δύο παιχνιδιών θα είναι ένα πραγματικό τεστ για μας. Όταν παίζουμε στην έδρα μας, μας αρέσει να επιβάλουμε το παιχνίδι μας και μπορούμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στον αντίπαλο», είπε χθες ο Μπρένταν Ρότζερς. Επιστρέφει ο Σιμούνοβιτς, δεν είναι διαθέσιμοι οι Ντεμπελέ και Μπογιατά, έτοιμος ο χαφ Ντσαμ.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας επικράτηση 3-1 κόντρα στη Λίβινγκστον.

Στατιστικό: Έρχεται από 4/5 Over 2.5

 

ΑΕΚ (Ελλάδα, 123)

Το πιο σημαντικό εμπόδιο στο δρόμο προς τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ καλείται να ξεπεράσει στον τρέχοντα προκριματικό γύρο η ΑΕΚ. Η κλήρωση την έφερε αντιμέτωπη με μια ομάδα που είναι γεννημένη νικήτρια, σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα της στη Σκωτία (έρχεται από δύο σερί τρεμπλ!) και έχει τρομερή εμπειρία στην Ευρώπη. Απαιτείται η μεγαλύτερη υπέρβαση των τελευταίων ετών για την «ένωση», που έχασε πολύ σημαντικά στελέχη σε επίπεδο ρόστερ, ενώ έχει και νέο πρόσωπο στην άκρη του πάγκου, τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Σήμερα ο στόχος είναι το «μηδέν» στην άμυνα και από εκεί και πέρα, όπου βγάλει…

Παρελθόν αποτελούν οι πολύτιμοι Χριστοδουλόπουλος, Βράνιες και Αραούχο, σήμερα θα λείψουν επίσης οι τραυματίες Μάνταλος και Τσιγκρίνσκι, αυτομάτως δηλαδή μιλάμε για μια ΑΕΚ χωρίς πέντε κομβικούς ποδοσφαιριστές. Όπως είναι φυσιολογικό, ο δικέφαλος αποτελεί αίνιγμα, κάτι που φάνηκε και στα φιλικά προετοιμασίας. Προκάλεσε προβληματισμό στα τρία φιλικά με Μιέντζ (ήττα 1-0), ΑΕΚ Λάρνακας (0-0) και Ατρόμητο (0-0), σκόρπισε ενθουσιασμό με το 3-2 επί της Γαλατασαράι την περασμένη εβδομάδα, σε ματς όπου έβγαλε «φρεσκάδα» στο επιθετικό κομμάτι, όμως έδειξε ευάλωτη στις στατικές φάσεις, τομέας όπου οι Σκωτσέζοι διαπρέπουν παραδοσιακά.

«Για μας είναι μια μεγάλη πρόκληση. Ένας μεγάλος αντίπαλος. Είμαστε μια ομάδα που έχει φιλοδοξίες, που έχει στόχους, που θέλει να κάνει όνειρα», είπε ο Ουζουνίδης και συνέχισε χρίζοντας τη Σέλτικ φαβορί: «Είναι λογικό η Σέλτικ να είναι το φαβορί. Αλλά εμείς είμαστε μια καλή ομάδα, που και πέρυσι έδειξε πως μπορεί να κάνει πράγματα στην Ευρώπη. Και θέλουμε η φετινή σεζόν, να είναι μια συνέχεια στην Ευρώπη». Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην απουσία του Μάνταλου: «Είναι ένας παίκτης σημαντικός, που όλο αυτό το διάστημα είχαμε δουλέψει μ’ αυτόν. Είναι μια απώλεια. Αλλά πάντα συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις».

Στην αποστολή οι Άλεφ, Πόνσε και Μπογέ, ο τελευταίος προορίζεται να πάρει τη θέση του τραυματία αρχηγού, στα άκρα μάλλον θα παίξουν οι Κλωναρίδης και Μπακασέτας, με τον Λιβάγια στην κορυφή της επίθεσης. Σίγουρος ο Σιμόες στα χαφ, δίπλα του ίσως παίξει ο Άλεφ, εκτός αν ο Ουζουνίδης επιλέξει τον πιο αμυντικογενή Γαλανόπουλο.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας φιλική επικράτηση 3-2 επί της Γαλατασαράι.

Στατιστικό: 3/4 Under 2.5 + NG είχε στα φιλικά η ΑΕΚ.

Πηγή: betarades.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ