Προγνωστικά για το ΠΑΟΚ – Σπαρτάκ Μόσχας

Προγνωστικά για το ΠΑΟΚ – Σπαρτάκ Μόσχας

Δείτε τις προβλέψεις για το πρώτο ματς του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League μεταξύ ΠΑΟΚ και Σπαρτάκ Μόσχας.

Πρώτα παιχνίδια για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα ρεβάνς στην έδρα της φιλοξενούμενης.

Η νικήτρια θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο το νικητή του ζευγαριού Μπενφίκα – Φενέρμπαχτσε.

ΠΑΟΚ (Ελλάδα, 61)

Ξεπέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Βασιλείας στον προηγούμενο γύρο ή καλύτερα πιο εύκολα από ότι θα περίμενε κανείς. Μετά το 2-1 της Τούμπας, πέρασε με το επιβλητικό 3-0 από την Ελβετία και σφράγισε με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση στην επόμενη φάση. Προηγήθηκε μόλις στο 4΄ με τον Βαρέλα, διπλασίασε τα τέρματα του με το όμορφο πλασέ του Πρίγιοβιτς λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους και έβαλε… το κερασάκι στην τούρτα με τον Ελ Καντουρί λίγο αργότερα.

Η επόμενη πρόκληση ακούει στο όνομα Σπαρτάκ Μόσχας μια σαφέστατα πιο ποιοτική ομάδα από τους Ελβετούς και ένας δυσκολότερος – θεωρητικά πάντα – αντίπαλος. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μιλώντας για το σημερινό παιχνίδι τόνισε: «Η Σπαρτάκ είναι μία ομάδα με συνοχή, οργανωμένη, ειδικά όταν δεν έχει την μπάλα. Προσπαθεί να πιέσει ψηλά. Θα χρειαστεί να έχουμε υψηλό βαθμό συγκέντρωσης και να μην δώσουμε ευκαιρίες στον αντίπαλο. Είναι μία ομάδα με εμπειρία, που ασκεί πίεση στον αντίπαλο και δεν πρέπει να τους δώσουμε χώρους». Από την πλευρά του ο Δημήτρης Πέλκας ζήτησε από όλους να παίξουν και για τον Βιεϊρίνια που θα απουσιάσει: «Θα παίξω κι εγώ για τον Αντρέ, όλη η ομάδα θα το κάνει. Είμαστε μία οικογένεια, ο ένας παίζει για τον άλλον και αυτό θα κάνουμε κι αύριο (σ.σ σήμερα)».

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει στον Αντελίνο Βιεϊρίνια που θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον επαναληπτικό. Εκτός έμεινε και ο ανέτοιμος Ντιέγκο Μπίσεσβαρ παρότι προπονήθηκε κανονικά  τις προηγούμενες ημέρες. Ο Κρέσπο όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ οι υπόλοιποι 10 πιθανότατα θα είναι οι ίδιοι που ξεκίνησαν και στο παιχνίδι με τη Βασιλεία.

Στατιστικό: Μετρά 5/6 G/G στα 6 τελευταία παιχνίδια του, ανεξαρτήτου έδρας, φιλικά κι επίσημα.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας νίκη με σκορ 3-0 επί της Βασιλείας, στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ (Ρωσία, 108)

Πάλεψε πέρυσι μέχρι και το τέλος ακόμη και για τον τίτλο, αλλά τελικά τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας, πίσω από την πρωταθλήτρια Λοκομοτίβ Μόσχας και την δευτεραθλήτρια ΤΣΣΚΑ, πληρώνοντας απώλειες βαθμών στο φινάλε. Έτσι, έχασε το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης και θα κληθεί να δώσει δύο προκριματικούς γύρους αν θέλει και φέτος – όπως και πέρυσι – να βρεθεί σε αυτούς. Πέρυσι τερμάτισε στην 3η θέση στον όμιλο της με Λίβερπουλ, Σεβίλλη και Μάριμπορ, συνέχισε στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά αποκλείστηκε στην φάση των «32» από την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Στον πάγκο της παραμένει ο Ιταλός Μάσιμο Καρέρα που θεωρείται και ο αναμορφωτής της τα τελευταία χρόνια, καθώς μεταξύ άλλων την έχει οδηγήσει και σε ένα πρωτάθλημα. Στο μεταγραφικό κομμάτι δεν υπήρξαν σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ της, παρότι εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον για τον mvp της περσινής σεζόν, τον μεσοεπιθετικό Κουίνσι Πρόμες. Σημαντικότερη προσθήκη της ο αμυντικό Ζιζό από την Γάνδη που θεωρείται και βασική λύση για το κέντρο της άμυνας.

Ο Ιταλός τεχνικός αναφερόμενος στο σημερινό παιχνίδι τόνισε: «Δεν υπάρχουν παιχνίδια που δεν είναι υψηλού επιπέδου, σε αυτή τη διοργάνωση. Ξέρουμε πολύ καλά ότι θα έχουμε τη ζέστη, αλλά θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Δεν θα είναι εύκολος ο αγώνας αυτός, καθόλου εύκολος. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα με ποιοτικούς παίκτες και πολύ υψηλή οργάνωση. Βεβαίως ήρθαμε εδώ, σεβόμενοι τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν φοβόμαστε καθόλου. Θα παίξουμε αύριο το δικό μας παιχνίδι, έτσι όπως το βλέπουμε εμείς και θα δώσουμε και την ψυχή μας και στα δύο παιχνίδια».

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι πέρα από τους μακροχρόνιους, ο Καρέρα άφησε εκτός αποστολής τον εξτρέμ Σαμέντοφ που δεν βρίσκεται ακόμη στο επιθυμητικό στάδιο ετοιμότητας, λόγω και της παρουσίας του στο Μουντιάλ.

Στατιστικό: Μετρά μόλις 1 ήττα στα 8 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτου έδρας, φιλικά κι επίσημα.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ισοπαλία χωρίς γκολ (0-0) με αντίπαλο τη Λοκομοτίβ Μόσχας, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του ρωσικού πρωταθλήματος.

Πηγή: betarades.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ