ΠΑΟΚ – Σπαρτάκ Μόσχας 3-2

ΠΑΟΚ – Σπαρτάκ Μόσχας 3-2

Από την κόλαση, στον παράδεισο σε μόλις 16' λεπτά πήγε ο ΠΑΟΚ, που επέστρεψε από το 0-2, και με επική ανατροπή επικράτησε της Σπαρτάκ Μόσχας (3-2) στο γήπεδο της Τούμπας. Απέκρουσε πέναλτι στο 71' Πασχαλάκης!

Τι ματσάρα ήταν αυτή απόψε το βράδυ στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος από το 16ο λεπτό βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο καθώς ήταν δύο γκολ πίσω στο σκορ (7′ Ποπόφ, 16′ Πρόμες), όμως κατάφερε να βρει τα ψυχικά αποθέματα και να φέρει… τούμπα το ματς πετυχαίνοντας 3 τέρματα και όλα στο πρώτο ημίχρονο (27′ Πρίγιοβιτς, 37′ Λημνιός, 44′ Πέλκας). Ο Δικέφαλος στο δεύτερο ημίχρονο έχασε ευκαιρίες για να πετύχει ένα τέταρτο γκολ με τους Πέλκα και Ουάρντα, ενώ στάθηκε και τυχερός από το πέναλτι του Πρόμες που απέκρουσε ο Πασχαλάκης. Ραντεβού σε μια εβδομάδα για τις δύο ομάδες με τον ΠΑΟΚ να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα, αλλά και τον Βιερίνια στη διάθεση του Λουτσέσκου.

Έτσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Σε σχηματισμό 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με τη Σπαρτάκ Μόσχας, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να χρησιμοποιεί την ίδια 11αδα που πέρασε «τρένο» από την Ελβετία. Ο Πασχαλάκης κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Μάτος και αριστερά ο Κρέσπο. Στο κέντρο της άμυνας οι Βαρέλα και Χατσερίντι. Στη μεσαία γραμμή οι Κάνιας και Μαουρίτσιο, στις πτέρυγες οι Ελ Καντουρί και Λημνιός στον άξονα ο Πέλκας και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς. Ο Μάσιμο Καρέρα σε σχηματισμό 4-3-3 ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Μαξιμένκο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Εσένκο, αριστερά ο Κομπάροφ και στο κέντρο της άμυνας οι Γκιγκό και Μποκέτι. Στη μεσαία γραμμή οι Φερνάντο, Ζορμπίν και Ποπόφ. Στην επίθεση οι Λομοβίτσκι και Πρόμες στις πτέρυγες και στην κορυφή της επίθεσης ο Λουίζ Αντριάνο.

Δεν εισακούστηκε ο Λουτσέσκου

Τα λόγια του Ράζβαν Λουτσέσκου προς τους ποδοσφαιριστές του να μην κάνουν λάθη γιατί ομάδες τέτοιου επιπέδου, Σπαρτάκ Μόσχας, τα εκμεταλλεύονται. Ο Ρουμάνος τεχνικός φαίνεται πως δεν εισακούστηκε. Ο ΠΑΟΚ, από τα αποδυτήρια δέχθηκε γκολ από μαζεμένα λάθη στο κέντρο και την αμυντική γραμμή. Στο 7ο λεπτό ο Πρόμες έδωσε την μπάλα από τα αριστερά στον Λουίζ Αντριάνο, ο τελευταίος την άφησε στον Ποπόφ με τον τελευταίο από το ημικύκλιο της περιοχής κέρδισε τον Πασχαλάκη με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πσαχαλάκη.

Ψυχρολουσία

Η πρώτη κρυάδα για τους γηπεδούχους ήρθε, όμως υπήρχε και συνέχεια, παρότι οι ασπρόμαυροι προσπαθούσαν να κατεβάσουν την μπάλα από την περιοχή του. Η δεύτερη ψυχρολουσία ήρθε στο 16ο λεπτό. Ο Πρόμες επιχείρησε το σουτ από μακρινή απόσταση, η μπάλα βρήκε στον Χατσερίντι και άλλαξε πορεία. Ο Πασχαλάκης προσπάθησε να απομακρύνει με το ένα χέρι, απόπειρα εξαιρετικά δύσκολη, και βρήκε την μπάλα, την οποία όμως έστειλε στο αριστερό δοκάρι και εν συνεχεία εντός της εστίας του.

Έφερε το ματς… τούμπα

Εκεί που λες πως όλα τελείωσαν και η πρόκριση χάθηκε μέσα σε 16λεπτά τα πάντα άλλαξαν μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι ρώσοι έδειξαν να επαναπαύονται στο 2-0 και προσπάθησαν να κάνουν διαχείριση δυνάμεων. Οι ασπρόμαυροι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και τα έφεραν όλα… τούμπα. Στο 26ο λεπτό ο Πέλκας με ωραίο διαγώνιο σουτ υποχρέωσε τον Μαξιμένκο να διώξει σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ζομπίν. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ΠΡίγιοβιτς για να μείωση το σκορ σε 1-2 στο 27ο λεπτό.

Λημνιός και 2-2!

Ο Δικέφαλος ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσε με βασικό εκφραστή τον Πέλκα να φτάσει σε ένα δεύτερο τέρμα. Αυτό ήρθε δέκα λεπτά αργότερα, όταν ο Μάτος με έξυπνο γύρισμα βρήκε τον Λημνιό που ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα των παικτών της Σπαρτάκ και με ωραίο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

Πέλκας και 3-2!

Οι φίλαθλοι του Δικεφάλου που ζούσαν σε τρελούς ρυθμούς λόγω της ισοφάρισης, έχασαν το μυαλό τους μ’ αυτά που έβλεπαν στον αγωνιστικό χώρο από την ομάδα τους. Στο ήρθε και τρίτο τέρμα για τους Θεσσαλονικείς στο 44ο λεπτό. Από τα δεξιά ο Μάτος έβγαλε παράλληλη μπαλιά με τον Μαξιμένκο να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του και τον Πέλκα που ήταν κοντά στη φάση να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-2!

Στην επανάληψη οι Ρώσοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και πίεσαν την εστία του Πασχαλάκη για να πετύχουν και τρίτο γκολ όμως ο Πασχαλάκης του είπε όχι. Στο 51′ ο Πρόμες πλασάρε στην κίνηση με τον Έλληνας τερματοφύλακας να πετάγεται στη γωνία του για να αποσοβήσει το γκολ. Μετά το προβληματικό 15λεπτό ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του χάνοντας δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες.

Τι έχασες ρε Πέλκα

Στο 65′ ο Πέλκας έφυγε ολομόναχος και βγήκε μπροστά στον Μαξιμένκο, όμως το πλασέ του πέρασε λίγα εκατοστά μακριά από το δεξί δοκάρι της εστίας των Ρώσων. ένα λεπτό αργότερα ο Ουάρντα «χόρεψε» την άμυνα της Σπαρτάκ, όμως η σέντρα του μέσα από την περιοχή ήταν πολύ δυνατή για να μπει συμπαίκτης του στην πορεία της μπάλας.

Το περίεργο σφύριγμα του Ισραηλινού

Αντί ο ΠΑΟΚ να κάνει το 4-2, έδωσε το δικαίωμα στη Σπαρτάκ να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη στο 69′ όταν ο Χατσερίντι τράβηξε τον Λουίς Αντριάνο, όμως σε καμία περίπτωση δεν ήταν πέναλτι. Η απόφαση του Ισραηλινού διαιτητή ξεσήκωσε την Τούμπα. Ο Πρόμες ανέλαβε την εκτέλεση με τον Πασχαλάκη να αποκρούει και με τη βοήθεια του δεξιού δοκαριού δεν ήρθε το τρίτο τέρμα για τους Ρώσους.
Στον επαναληπτικό θα έχει Βιερίνια

Στα τελευταία λεπτά ο αγώνας πήρε μια άγρια ομορφιά με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πετύχουν ένα γκολ που θα τους έδινε πλεονέκτημα στον επαναληπτικό σε μια εβδομάδα. Τελικά το 3-2 παρέμεινε με τον ΠΑΟΚ να έχει ένα μικρό προβάδισμα για τον επαναληπτικό σε μια εβδομάδα στη Ρωσία. Το καλό για τον Ράζβαν Λουτσέσκου είναι πως θα έχει διαθέσιμο τον Αντελίνο Βιερίνια και αυτό θα δώσει άλλη δυναμική στον Δικέφαλο τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Το κλειδί: Τα ψυχικά αποθέματα που βρήκαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ μετά το 2-0 ήταν το σημαντικότερο στοιχείο για τους Θεσσαλονικείς για να ανατρέψουν το σκορ στο πρώτο ημίχρονο σε 3-2

10άρι: Ο Δημήτρης Πέλκας ήταν από τους κορυφαίους της αναμέτρησης. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ πέτυχε το τρίτο γκολ, ενώ ήταν ποδοσφαιριστές που ήταν από τους βασικούς εκφραστές στο δημιουργικό κομμάτι. Συνεργάστηκε άψογα με τους πλάγιους επιθετικούς, αλλά και με τον Πρίγιοβιτς.

Στον πάγκο: Παρότι το σκορ ήταν 2-0 ο Ράζβαν Λουτσέσκου ήταν διαρκώς όρθιος και προσπαθούσε να εμψυχώσει τους ποδοσφαιριστές του. Στα τρία γκολ ο Ρουμάνος τα πανηγύρισε έξαλλα μαζί τους ανθρώπους του πάγκου. Ο 49χρονος τεχνικός όταν αντιλήφθηκε πως ο Ελ Καντουρί κινδύνευε με δεύτερη κίτρινη κάρτα πέρασε στο παιχνίδι τον Ουάρντα.

Γιατί κόουτς: Αν οι υπεύθυνοι των μεταγραφών του ΠΑΟΚ είχαν φροντίσει να πάρουν ένα ποδοσφαιριστή για τον χώρο του κέντρου τώρα ίσως το σκορ να ήταν τελείως διαφορετικό με την Σπαρτάκ Μόσχας.

Διαιτητής: Ο Ισραηλινός ρέφερι χάρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ζομπλίν, όχι μια, αλλά δύο φορές. Έδωσε ένα αστείο πέναλτι εις βάρος του ΠΑΟΚ και γενικά έπαιξε περισσότερο τη Σπαρτάκ Μόσχας.

Γκολ: 7′ Ποπόφ, 16′ Πρόμες, 27′ Πρίγιοβιτς, 37′ Λημνιός, 44′ Πέλκας

Κίτρινες: Γκιγκό, Ζορμπιν, Ελ Καντουρί, Χατσερίντι, Τομοφέεφ

Κόκκινες:

ΠΑΟΚ – ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ 3-2

Γήπεδο Τούμπας

Διαιτητής: Ορέλ Γκρίνφελντ,

Βοηθοί: Ιντάν Γιαρκόνι και Ρόι Χασάν

Τέταρτος διαιτητής: Αλόν Γεφέτ

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βαρέλα, Χατσερίντι, Μάτος, Κρέσπο, Κάνιας, Μαουρίτσιο (84′ Σακχόφ), Πέλκας, Λημνιός (79′ Ζαμπά), Ελ Καντουρί (61′ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς.

ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ: Μαξιμένκο, Εσένκο, Γκιγκό, Μποκέτι, Κομπάροφ, Φερνάντο, Ζόμπνιν, Ποπόφ (64′ Τιμοφεεφ, Λομοβίτσκι, Λουίζ Αντριάνο (77′ Ζε Λουίς) και Πρόμες

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ