Σέλτικ – ΑΕΚ 1-1

Σέλτικ – ΑΕΚ 1-1

Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 17ο λεπτό κόντρα στην Σέλτικ στη Σκωτία, η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει και να κρατήσει το πολύτιμο 1-1 (με αριθμητικό μειονέκτημα) μέχρι το σφύριγμα της λήξης έχοντας έτσι προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.

Έπαιξε κόντρα στην πρωταθλήτρια Σκωτίας. Έπαιξε και κόντρα στο χρονόμετρο η ΑΕΚ και στάθηκε όρθια στο Σέλτικ Πάρκ αποσπώντας σπουδαία ισοπαλία (1-1) στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Με αριθμητικό μειονέκτημα πάνω από μισή ώρα οι Κιτρινόμαυροι (δεύτερη κίτρινη ο Γαλανόπουλος).

Ματς

Μια ΑΕΚ που δάγκωνε… σίδερα κατάφερε να μπλοκάρει τη Σέλτικ στη Γλασκώβη, παίζοντας μάλιστα με 10 παίκτες για σχεδόν ένα ημίχρονο και να αποσπάσει ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα, που της ανοίγει τον δρόμο για την πρόκριση! Μιας και αυτό το 1-1 που διαμορφώθηκε με το ωραίο γκολ του Κλωναρίδη φέρνει την Ένωση σε θέση ισχύος για τον επόμενο γύρο. Οι παίκτες του Ουζουνίδη έκαναν με τον καλύτερο τρόπο όσα τους ζήτησε ο προπονητής τους και παράλληλα το πρώτο βήμα, προς τον μεγάλο στόχο.

Η ΑΕΚ μπήκε στο Celtic Park έχοντας να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων και το απρόοπτο του τραυματισμού του Λούκας Μπογέ. Μιας και ο… αντικαταστάτης του Μάνταλου στην ενδεκάδα τέθηκε εκτός μάχης με ενοχλήσεις στο ζέσταμα, με τον Χουλ να παίρνει τη θέση του στην ενδεκάδα. Έτσι ο Λόπες έγινε εξτρέμ, ενώ σε αυτό το 4-4-1-1 του Ουζουνίδη ο Κλωναρίδης κινούνταν στην πλάτη του Λιβάγια. Με τον Μπακασέτα δεξιά και τους Σιμόες, Γαλανόπουλο, στον άξονα.

Στόχος της ΑΕΚ ήταν να έχει τις γραμμές της κοντά και να ασκεί πίεση στην πρώτη πάσα από την άμυνα της Σέλτικ. Κάτι που έκανε καλά, όχι όμως από την αρχή. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με… φόρα στο παιχνίδι, απείλησαν στο 8’ και στο 17’ κατάφεραν και να σκοράρουν. Όταν ο ΜακΓκρέγκορ νίκησε τον Μπάρκα με σουτ με το αριστερό, κάνοντας το 1-0.

Η Ένωση ωστόσο δεν πτοήθηκε και σιγά-σιγά άρχισε να «διαβάζει» το ματς. Κρατώντας περισσότερο την μπάλα και πλησιάζοντας προς την περιοχή του Γκόρντον. Έχοντας ως βασικό μοχλό τον Λιβάγια, με τον Κροάτη φορ να κάνει πολλή δουλειά στο γήπεδο.

Τα παραπάνω η ΑΕΚ κατάφερε να τα εξαργυρώσει, καθώς στο 44’ βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει! Ο Λόπες έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Κλωναρίδης βρέθηκε σε θέση για γκολ και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. «Εκτελώντας» με το δεξί τον Γκόρντον για το 1-1! Σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, με τον Δικέφαλο να έχει βρει το εκτός έδρας γκολ που αναζητούσε.

Όρθια και με 10 παίκτες!

Το δεύτερο ημίχρονο έδειχνε να κυλά όπως τελείωσε το πρώτο, μέχρι το 57’. Μιας και τότε ο Γαλανόπουλος αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, έπειτα από μια τουλάχιστον αυστηρή απόφαση του διαιτητή, με την ΑΕΚ να μένει με 10 παίκτες! Και το έργο της να γίνεται έτσι πολύ πιο δύσκολο.

Ωστόσο η Ένωση δεν πτοήθηκε. Διατήρησε τη συγκέντρωσή της και εγκλώβισε την Σέλτικ, που δεν μπορούσε να απειλήσει.

Όσο περνούσε ο χρόνος και η κούραση έκανε την εμφάνισή της, ο Ουζουνίδης άρχισε να φρεσκάρει την ομάδα. Ρίχνοντας στο ματς τους νεοαποκτηθέντες Άλεφ και Πόνσε, καθώς και τον Γκάλο. Δίνοντας έτσι στους Κιτρινόμαυρους τις ανάσες που ήθελαν για να αντέξουν την πίεση της Σέλτικ. Κάτι που διατηρήθηκε μέχρι τέλους, με την Ένωση να κρατά… ηρωικά αυτό το 1-1 και να ξεκινά από σήμερα τα όνειρα για το «σεντόνι»!

Σέλτικ (Μ. Ρότζερς, 4-2-3-1): Γκόρντον, Χέντρι, Μπράουν, Ρόγκιτς (64′ Γκρίφιθς), Εντσάμ, Εντουάρ, Λούστιγκ (76′ Σινκλέρ), Άγερ, ΜακΓκρέγκορ, Φόρεστ, Τίερνι

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Μπακασέτας (66′ Αλεφ), Σιμόες, Γαλανόπουλος, Λόπες, Κλωναρίδης (80′ Γκάλο), Λιβάγια (77′ Πόνσε)

ΣΕΛΤΙΚ-ΑΕΚ 1-1

 

Γήπεδο: Celtic Park

Διαιτητής: Λούκα Μπάντι (Ιταλία)

Γκολ: 17’ ΜακΓκρέγκορ, 44’ Κλωναρίδης

Κίτρινες: Αγέρ 48’, Γαλανόπουλος 49’, 57’, Οικονόμου 68’,

Κόκκινες: 57’ Γαλανόπουλος

Το κλειδί: Ο Έλντερ Λόπες. Ο Πορτογάλος τελικά αγωνίστηκε ως εξτρέμ, κάνοντας ένα καταπληκτικό ματς. Δίνοντας και την ασίστ στο γκολ του Κλωναρίδη.

Το 10άρι: Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης. Βρήκε δίχτυα, δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα της Σέλτικ ενώ έδωσε βοήθεια και ανασταλτικά, όταν μετατοπίστηκε δεξιά.

Στον πάγκο: Ο Τάσος Μπακασέτας. Δεν του πήγε το ματς και δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά την ΑΕΚ.

Γιατί κόουτς: Δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να προσάψει κανείς στον Μαρίνο Ουζουνίδη, που έστησε υποδειγματικά την ΑΕΚ, χειρίστηκε άριστα το ματς και το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, αναμφίβολα φέρει τη σφραγίδα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ