ΠΑΟΚ : Θέμα με Ρώσους δημοσιογράφους από το πουθενά

ΠΑΟΚ : Θέμα με Ρώσους δημοσιογράφους από το πουθενά

Ρώσοι δημοσιογράφοι προκάλεσαν οπαδούς του ΠΑΟΚ έξω από την Τούμπα και μετά το έπαιζαν «θύματα», ενώ τους «αδειάζει» το ρωσικό προξενείο Θεσσαλονίκης

Από χθες (8/8), πριν ακόμη αρχίσει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Σπαρτάκ Μόσχας ξεκίνησε μια αδικαιολόγητη προσπάθεια πόλωσης του κλίματος από κάποιους Ρώσους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στην Τούμπα (μαζί με κάποιους Ρώσους οπαδούς οι οποίοι είχαν απαγόρευση να πάνε σε εκτός έδρας ματς της ομάδας τους).

Η αλήθεια είναι ότι δημιουργήθηκε μια ένταση, αλλά με υπαιτιότητα κάποιων προκλητικών Ρώσων δημοσιογράφων που είχαν μαζί τους και κάποιους οπαδούς της Σπαρτάκ και προσπάθησαν να τους περάσουν μέσα στο γήπεδο!

Το σκηνικό ξεκίνησε όταν 2-3 Ρώσοι δημοσιογράφοι και φωτογράφοι θέλησαν να βγάλουν φωτογραφίες έξω από το γήπεδο φανατικούς οπαδούς του ΠΑΟΚ κοντά στη Θύρα 4. Όταν έγιναν αντιληπτοί από τον κόσμο, υπήρξαν αντιδράσεις και τους πήραν στο κυνήγι.

Άρον-άρον έφτασαν στην είσοδο των δημοσιογραφικών και εκεί έβριζαν κάποιους άλλους φίλους του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να υπάρξουν εντονότερες αντιδράσεις.

Τότε προσπάθησαν να περάσουν μέσα στο γήπεδο οι Ρώσοι δημοσιογράφοι και κάποιους χωρίς διαπιστεύσεις, με αποτέλεσμα μετά να τους ψάχνει η σεκιούριτι του γηπέδου στα δημοσιογραφικά θεωρεία, όπου τους εντόπισε και τους απομάκρυνε.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θέλησε να απαντήσει μέσω του Twitter σε έναν Ρώσο φωτογράφο, ο οποίος κατηγόρησε τον Δικέφαλο.

«Θα ήταν πιο σοφό να διασταύρωνες τις πληροφορίες σου προτού αρχίσεις να διαδίδεις ψευδείς χαρακτηρισμούς. Οι άνθρωποι της ασφάλειας μας προστάτεψαν έναν Ρώσο δημοσιογράφο που έκανε χειρονομίες στους οπαδούς μας πριν μπει στο γήπεδο και απομάκρυναν έναν κάμεραμαν που δημιουργούσε προβλήματα, πιθανότατα υπό την επήρεια αλκοόλ», ανέφερε χαρακτηριστικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ακόμη και το ρωσικό προξενείο της Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι «αδειάζει» τους Ρώσους δημοσιογράφους.

Με μήνυμα στον λογαριασμό του στο Facebook, το προξενείο δεν έδειξε να συμμερίζεται όσα μετέφεραν οι Ρώσοι ρεπόρτερ για το μικρής έκτασης επεισόδιο, που προκλήθηκε πριν από την έναρξη του αγώνα της Τούμπας αναφέροντας ότι δεν έχει πληροφορίες για παραβιάσεις δικαιωμάτων των Ρώσων πολιτών.

Παρόλα αυτά τόνισε ότι είναι ενήμερο της κατάστασης και πως διεξάγεται έρευνα από διπλωματικό τμήμα του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«Το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη παρακολουθεί την κατάσταση. Μέχρι τώρα, το Γενικό Προξενείο δεν έχει πληροφορίες για παραβιάσεις δικαιωμάτων των Ρώσων πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Facebook το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ