Σπαρτάκ Μόσχας – ΠΑΟΚ 0-0

Σπαρτάκ Μόσχας – ΠΑΟΚ 0-0

Ένα βήμα από τους ομίλους του Champions League βρίσκεται ο ΠΑΟΚ! Παίζοντας με παίκτη περισσότερο από το 33’ απέσπασε ισοπαλία χωρίς τέρματα (0-0) από τη Σπαρτάκ στη Μόσχα και στα πλέι οφ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μπενφίκα – Φενέρμπαχτσε.

Μετά τη Βασιλεία ο ΠΑΟΚ άφησε εκτός και τη Σπαρτάκ Μόσχας, παίρνοντας πανηγυρική πρόκριση μέσα στη Ρωσία για τα play off του Champions League. O Δικέφαλος που στα χρονικά του δεν είχε ούτε μια νίκη στα προκριματικά του θεσμού κατάφερε να πετύχει μέχρι στιγμής τρείς και μια ισοπαλία απόψε στη Μόσχα. Οι Ασπρόμαυροι που είχαν τις ευκαιρίες να πάρουν ακόμα και τη νίκη έμειναν στο 0-0 με τους Ρώσους που έπαιξαν για 70λεπτά με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Λουίς Αντριάνο.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη της αναμέτρησης

Ο Μάσιμο Καρέρα παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-3-3 με τον  Μαξιμένκο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά αγωνίστηκε ο Εσένκο, αριστερά ο Κομπάροφ, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι  Ζιγκό, Τζικία. Στα χαφ οι Γκλουσακόφ, Φερνάντο και Ζόμπνιν. Στις πτέρυγες οι Τασάεφ (δεξιά), Πρόμες (αριστερά), ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Λουίζ Αντριάνο.

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το ματς σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια ως τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στα χαφ οι Μαουρίσιο-Κάνιας, με τον Πέλκα μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού μέσου. Ο Δημήτρης Λημνιός θα βρεθεί στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Ομάρ Ελ Καντουρί στα αριστερά, ενώ ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, θα είναι στη κορυφή της επίθεσης.

Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στον αγωνιστικό, χωρίς άγχος για να παίξει ίσως ένα από τα πιο κρίσιμα ματς στην ιστορία του, μέχρι το επόμενο, με τη Σπαρτάκ Μόσχας. Ο τρόπος παιχνιδιού του Δικεφάλου ήταν τέτοιος που άγχωσε πολύ περισσότερους τους γηπεδούχους που μέχρι το μισάωρο δεν δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για φάση μπροστά από τα καρέ του Πασχαλάκη. Η μοναδική καλή στιγμή των Ρώσων ήρθε από λάθος του Μάτος που πήραν μια στημένη μπάλα και την κεφαλιά του Κάνιας στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Δικεφάλου.

Είχε τις ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κλείνοντας όλους τους διαδρόμους και με τις γραμμές του να παίζουν κοντά κατάφερε να φτάσει σε δύο περιπτώσεις κοντά στο γκολ με τον Πρίγιοβιτς. Ενώ, αν ο δραστήριος Πελκάς δεν καθυστερούσε την πάσα του στο Σέρβο επιθετικό οι Ασπρόμαυροι θα είχαν ανοίξει από νωρίς το σκορ.

Η αποβολή του Λουίς Αντριάνο

Στο 33ο λεπτό άλλαξαν οι ισορροπίες στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γάλλος διαιτητής με τη συνδρομή των συνεργατών του απέβαλε στο 33ο λεπτό τον Λουίς Αντριάνο για χτύπημα εκτός φάσης στον Άνχελ Κρέσπο. Το παιχνίδι άρχισε να γίνεται αρκετά σκληρό καθώς οι ποδοσφαιριστές της Σπαρτάκ χτυπούσαν στο «ψαχνό» προκαλώντας τους Θεσσαλονικείς.

Η απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Πρίγιοβιτς

Ο Δικέφαλος άγγιξε το γκολ στο 37ο λεπτό.  Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε φάουλ με τον Μαουρίσιο να πιάνει την πρώτη κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στη μικρή περιοχή του Μαξιμένκο. Ο Πρίγιοβιτς χωρίς πίεση έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα μόλις έξω. Οι συμπαίκτες του δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως χάθηκε αυτή η μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ ο ΠΑΟΚ και να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση.    

Από μια αλλαγή

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές. Οι γηπεδούχοι που μετά την αποβολή του Λουίς Αντριάνο έπαιξαν χωρίς επιθετικό, μετά την αποβολή του Λουίς Αντριάνο. Ο Μάσιμο Καρέρα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ζέ Λουίς στη θέση του Τασάεφ βάζοντας ένα φορ στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου από την άλλη έβγαλε τον Ελ Καντουρί που είχε κίτρινη κάρτα από το πρώτο μέρος και πέρασε τον Ουάρντα για να εκμεταλλευτεί την έκρηξη και την ταχύτητα του Αιγύπτιου επιθετικού.

Οι χαμένες ευκαιρίες του Πέλκα

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο μη αφήνοντας τους Ρώσους να σκεφτούν ότι θα μπορέσουν να κάνουν φάση μπροστά από τα καρέ του Πασχαλάκη. Στο 54 χάθηκε όχι διπλή, αλλά τριπλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Αρχικά ο Πέλκας να μη μπορεί να πιάσει καλά το σουτ, στη συνέχεια ο Πρίγιοβιτς να μη μπορεί να βάλει καλά το πόδι του στην μπάλα και στη συνέχεια ο Ουάρντα να σουτάρει σε κενή εστία στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Τα λάθη στο κέντρο και οι φωνές του Λουτσέσκου

Η Σπαρτάκ δεν πέταξε λευκή πετσέτα στον αγωνιστικό χώρο πίεσε στο κέντρο με τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να κάνουν το εύκολο λάθος, βάζοντας σε κίνδυνο την εστία του Πασχαλάκη. Μάλιστα ο Λουτσέσκου έβαλε τις φωνές στον Κάνιας που ήταν πηγή κινδύνου για την ομάδα του. Παρατηρήθηκε επίσης μια γενική επιπολαιότητα την στιγμή που ο Δικέφαλος έβγαινε στις επιθέσεις, δεν υπήρχαν οι γρήγορες επιστροφές με αποτέλεσμα οι Ασπρόμαυροι να παίζουν λίγο με την φωτιά.

Ο ΠΑΟΚ, παρά τα θεματάκια που είχε, απείλησε δύο φορές την εστία του Μαξιμένκο με τον Πέλκα να πιάνει δύο μακρινά σουτ και τον τερματοφύλακα της Σπαρτάκ να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ.  

Η αλλαγή Βιερίνια

Ο Λουτσέσκου βλέποντας πως ο Βιερίνια άρχισε να κουράζεται αποφάσισε να αντικαταστήσει με τον Χατσερίντι να περνάει στη θέση του Πορτογάλου αμυντικού. Ο Ουκρανός έπαιξε μαζί με τον Βαρέλα στο κέντρο της άμυνας με τον Κρέσπο να πηγαίνει στην αριστερή πλευρά.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ έδειξε να ρίχνει το βάρος στην άμυνα του αφήνοντας κατά μέρους στο να κυνηγήσει το γκολ. Ο αγώνας έγινε λίγο άναρχος καθώς η Σπαρτάκ πάλευε για να πετύχει το γκολ που θα της δώσει το εισιτήριο της πρόκρισης. Αυτό το γκολ δεν ήρθε ποτέ με τους Ασπρόμαυρους να πανηγυρίζουν μια ακόμα μεγάλη επιτυχία απέναντι σε μια ομάδα με τριπλάσιο μπάτζετ.     

Το κλειδί: Ο Δικέφαλος, εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο πολύ διαβασμένος, περιόρισε τα λάθη του κυρίως στο χώρο του κέντρου και την αμυντική γραμμή, έκλεισε όλους τους διαδρόμους και δεν επέτρεψε στους Ρώσους στο πρώτο ημίχρονο να κάνουν το παιχνίδι τους.

10άρι: Ο Φερνάντο Βαρέλα και Ζοσέ Μαουρίτσιο ήταν οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Ο πρώτος γιατί όποτε χρειάστηκε έβαλε τη σφραγίδα του σε δύο-τρεις προσπάθειες των Ρώσων για να πετύχουν γκολ. Ενώ ο Βραζιλιάνος μέσος παρότι δεν είχε βοήθειες από τον Κάνιας πάλεψε μόνος του στο κέντρο τόσο στο ανασταλτικό κομμάτι, όσο και στο να φτιάξει παιχνίδι για τον Δικέφαλο.

Στον πάγκο: Πολύ άγχος είχαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ που ήταν στον πάγκο, αρκετές φορές σηκώθηκαν για να ενθαρρύνουν τους συμπαίκτες τους στις χαμένες ευκαιρίες που είχαν, αλλά και στην πίεση που ασκούσε η Σπαρτάκ Μόσχας.

Γιατί κόουτς: Ο Ράζβαν Λουτσέσκου και στις τρεις αλλαγές που προχώρησε πήρε τις σωστές αποφάσεις για τους παίκτες που μπήκαν, αλλά και αυτούς που βγήκαν. Αρχικά αυτή του Ελ Καντουρί, έγινε για να προστατεύσει την ομάδα του από μια αποβολή. Αυτή του Βιερινία για να θωρακίσει καλύτερα την άμυνα του και αυτή του Πέλκα για να μπει ένας τρίτος χαφ στο παιχνίδι για να κρατήσει ο ΠΑΟΚ περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του.   

Διαιτητής: Ο Ρούντι Μπουκέ ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις και όλες οι υποδείξεις του ήταν σωστές τόσο στην αποβολή του Λουίς Αντριάνο, όσο και στο χέρι που ζήτησε ο ΠΑΟΚ στο 46ο λεπτό.

ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ -ΠΑΟΚ 0-0

Γκολ: –

Κίτρινες: Φερνάντο, Μάτος, Πασχαλάκης Ζομπίν

Κόκκινες: Λουίς Αντριάνο

Γήπεδο: «Otkritie Arena»

Διαιτητής: Ρούντι Μπουκέ 

Βοηθοί: Ζουλιάν Πατσέλι και Γκουγιόμ Ντεμπάρτ 

Τέταρτος διαιτητής: Ζερόμε Μιγκελγκόρι

ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ: Μαξιμένκο, Εσένκο, Ζιγκό, Τζικία, Κομπάροφ (76′ Μελχαρέγκο), Γκλουσακόφ, Φερνάντο (62′ Σαμέντοφ), Ζόμπνιν, Τασάεφ (Ζε Λουίς), Λουίζ Αντριάνο, Πρόμες.
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερίνια (65′ Χατσερίντι), Κάνιας, Μαουρίτσιο, Πέλκας (79′ Σακχοφ), Λημνιός, Ελ Καντουρί (46′ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ