ΑΕΚ – Σέλτικ 2-1

ΑΕΚ – Σέλτικ 2-1

Η Ενωση μπροστά σε 30.000 οπαδούς της κέρδισε με 2-1 τη Σέλτικ και προκρίθηκε στα play offs του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βίντι.

Το πιο αποφασιστικό βήμα για την πραγματοποίηση του ονείρου της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League έκανε απόψε η ΑΕΚ, με την πρωταθλήτρια Ελλάδας να παίρνει νίκη-πρόκριση επί της Σέλτικ στο ΟΑΚΑ και να προχωρά στα Play Offs του θεσμού! Εκεί όπου θα πρέπει να προσπεράσει το εμπόδιο της Βίντι, για να επιστρέψει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από 10 χρόνια!

Οι Κιτρινόμαυροι πήραν ιστορική νίκη επί της Σέλτικ με 2-1, χάρις στα γκολ που πέτυχαν στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου οι Γκάλο, Λιβάγια. Παρότι η ομάδα του Ρότζερς κατάφερε να μπει ξανά στο παιχνιδι, οι Κιτρινόμαυροι ήταν ψυχωμένοι για την πρόκριση και κατάφεραν να κρατήσουν μέχρι τέλους το μεγάλο αποτέλεσμα. Που τους φέρνει ένα βήμα πριν τους ομίλους του Champions League.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είδε τον Έλντερ Λόπες να μην είναι σε θέση να αγωνιστεί και αναπροσάρμοσε τα πλάνα του, δίνοντας φανέλα βασικού στον Γκάλο και μετατοπίζοντας αριστερά τον Μπακασέτα. Μια κίνηση που όπως αποδείχθηκε από την εξέλιξη του ματς λειτούργησε και με το παραπάνω, μιας και ο Βραζιλιάνος άσος που μπήκε τελευταία στιγμή στην ενδεκάδα, έκανε μόλις στο 6’ το 1-0 για την ΑΕΚ με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή!

Η Ένωση είχε μπει πολύ δυνατά στο παιχνίδι από την αρχή δείχνοντας πως επιθυμούσε να κυνηγήσει τη νίκη και όχι να «πατήσει» στο σκορ του πρώτου αγώνα. Στο 8’ ο Κλωναρίδης κινήθηκε ωραία στην καρδιά της άμυνας της Σέλτικ, όμως το πλασέ του πέρασε δίπλα από την εστία του Γκόρντον.

Η ομάδα του Ρότζερς αναγκάστηκε να ανοιχτεί μετά το γκολ που δέχθηκε και απείλησε μάλιστα την Ένωση στο 11’, με το σουτ του Ρόγκιτς που μπλόκαρε ο Μπάρκας. Κάπου εκεί ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την ΑΕΚ να κατεβάζει στροφές, θέλοντας να «φάει» τον χρόνο και να κρατήσει παράλληλα τη Σέλτικ μακριά από την περιοχή της.

Ωστόσο στο 33’ η Ένωση κινδύνεψε σοβαρά, όταν το πλασέ του Γκρίφιθς στην κίνηση, πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας της. Στην πιο κλασική ευκαιρία των Σκοτσέζων στο παιχνίδι για το πρώτο ημίχρονο. Μιας και στο διάστημα που ακολούθησε δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη φάση για κάποια από τις δύο ομάδες.

Η ΑΕΚ είχε πάει το παιχνίδι εκεί που ήθελε, ωστόσο αναζητούσε ένα ακόμα γκολ, που θα την έβαζε για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης. Και το βρήκε ξανά με το ξεκίνημα του ημιχρόνου! Στο 50’ ο Λιβάγια βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και με κεφαλιά έκανε το 2-0, σηκώνοντας το ΟΑΚΑ στο πόδι!

Η Σέλτικ βρέθηκε από εκείνο το σημείο στα… σχοινιά, μιας και χρειαζόταν πλέον δύο γκολ, για να συνεχίσει στην επόμενη φάση του θεσμού. Οι Σκοτσέζοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, χάνοντας μια τεράστια ευκαιρία με τον Χέντρι, που είδε τον Μπάρκα να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του στο 59’.

Ο Ρότζερς έριξε στη μάχη και τον Ντεμπελέ, φορτώνοντας την επίθεση της Σέλτικ προκειμένου να βρει λύσεις και οι Κέλτες να μπορέσουν να μπουν ξανά στο ματς. Η ΑΕΚ όμως είχε οχυρωθεί και δεν έδειχνε την παραμικρή διάθεση να ρισκάρει αυτό που κρατούσε στα χέρια της.

Ο Ουζουνίδης πέρασε στο 70’ στον αγώνα τον Μάνταλο αντί του Κλωναρίδη, γυρίζοντας το σύστημα της ΑΕΚ σε 4-2-3-1. Προκειμένου να γεμίσει περισσότερο την μεσαία γραμμή και οι Κιτρινόμαυροι να ελέγξουν καλύτερα τον ρυθμό.

Η Σέλτικ όμως κατάφερε να βρει το γκολ που αναζητούσε στο 78’, με την κεφαλιά του Σινκλέρ, που λίγο νωρίτερα είχε περάσει στο παιχνίδι. Αυτό το γκολ άγχωσε την Ένωση που κλείστηκε παραπάνω από όσο έπρεπε, μιας και η ομάδα του Ρότζερς δεν άσκησε τόσο μεγάλη πίεση. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν δραματικά. H AEK κρατούσε με νύχια και με δόντια το «χρυσό» αποτέλεσμα και τελικώς, τα κατάφερε! Παίρνοντας τη νίκη και μαζί το εισιτήριο που την φέρνει μια ανάσα από το… σεντόνι του Champions League!

Το κλειδί: Τα χρονικά σημεία στα οποία σκόραρε η ΑΕΚ. Τα δύο γκολ, στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων, έκοψαν τα πόδια της Σέλτικ που αδυνατούσε να αντιδράσει,

Το 10άρι: Ο Αντρέ Σιμόες. Ο Πορτογάλος χαφ έκανε μεγάλο παιχνίδι, κυριαρχώντας στη μεσαία γραμμή και κερδίζοντας τις περισσότερες από τις μονομαχίες που έδωσε.

Στον πάγκο: Ο Τάσος Μπακασέτας. Ο διεθνής άσος αγωνίστηκε στα αριστερά όμως δεν κατάφερε να μπει για τα καλά στο ματς, με την απόδοσή του να είναι ένα «κλικ» πιο κάτω έναντι των συμπαικτών του.

Γιατί κόουτς: Δεν υπάρχει κάτι που να έκανε λάθος ο Μαρίνος Ουζουνίδης απέναντι στη Σέλτικ, στήνοντας την ΑΕΚ υποδειγματικά παρά τα μπόλικα προβλήματα που αντιμετώπιζε. Έχοντας «διαβάσει» για άλλη μια φορά εξαιρετικά την Σέλτικ.

AEK-Σέλτικ 2-1

Γήπεδο: OAKA

Διαιτητής: Βράντισλαβ Μπεζμπορόντοβ

Γκολ: 6’ Γκάλο, 50’ Λιβάγια, 79’ Σινκλέρ

Kίτρινες: Λιβάγια (42’), Γκάλο (53’), Μάνταλος (90’), Μπράουν (67’)

Κόκκινες:

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γκάλο (82’ Αλμπάνης), Αλεφ, Σιμόες, Μπακασέτας (90’+ Τσόσιτς), Κλωναρίδης (72’ Μάνταλος), Λιβάγια.

Σέλτικ (Μ. Ρότζερς, 4-2-3-1): Γκόρντον, Λούστιγκ (59’ Ντεμπελέ), Σιμούνοβιτς, Χέντρι, Τιερνί, Μπράουν, Εντσάμ, Φόρεστ, Ρόγκιτς (75’ Σινκλέρ), Μακ Γκρέγκορ, Γκρίφιθς.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ