Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πέρασε στα πλέι οφ του Champions League και το 10.gr αναλύει τους «κιτρινόμαυρους» του Μαρίνου Ουζουνίδη

Βασίλης Μπάρκας:
Όταν έπρεπε ήταν εκεί. Εκτός από την φάση του 2-1… Και στο τέλος είχε… άγιο στο τακουνάκι του Σιμούνοβιτς. Στο 12’ ήταν σταθερός στο σουτ του Ρόγκιτς, στο 59’ έκανε μεγάλη επέμβαση στην κεφαλιά του Χέντρι, ενώ στο 66’ κράτησε την ΑΕΚ όρθια σε εκτέλεση φάουλ και στο τέλος είχε μια πολύ κρίσιμη αποτελεσματική έξοδο.

Μιχάλης Μπακάκης:
Είτε με τον Τιέρνεϊ, είτε με τον ΜακΓκρέγκορ, είτε με ότι δοκίμασε ο Ρότζερς στην αριστερή του πλευρά, ο Μπακάκης έκανε αψεγάδιαστο παιχνίδι. Είχε θέματα μόνο όταν έμενε μόνος του, αλλά με διάβασμα κάθε φάσης έδειξε την κλάση του. Σπουδαίο βράδυ.

Νίκλας Χουλτ:
Με ατομική προσπάθεια που φέρει την σφραγίδα του, ο Χουλτ έφτιαξε το 1-0. Το γκολ που άνοιξε το δρόμο της πρόκρισης. Μπορεί να μην είχε τις βοήθειες του Λόπες, όπως στην Σκωτία, με τον Μπακασέτα να παίζει πιο ψηλά, αλλά ο Σουηδός ήταν πολύτιμος και δεν είχε προβλήματα με τον Φόρεστ.

Βασίλης Λαμπρόπουλος:
Ηγέτης της άμυνας πια… Πιο ήρεμος και ώριμος από ποτέ, με πολλή δουλειά στην οργάνωση της άμυνας και στα μαρκαρίσματα, ο Λαμπρόπουλος έπαιξε το καλύτερο του ματς στην Ευρώπη στην καριέρα του. Και σε άμυνα και σε επίθεση. Στο 50’ με απίστευτο άλμα πήρε… παραμάζωμα την άμυνα της Σέλτικ και σέρβιρε το γκολ στον Λιβάγια, ενώ 7 λεπτά μετά λίγο πριν γίνει το 2-1 με τάκλιν αυτοθυσίας κράτησε την ΑΕΚ όρθια.

Μάριος Οικονόμου:
Δεν είχε τόσο πολλή δουλειά όσο στην Γλασκώβη, αλλά έπαιξε πολύ καλά ως δίδυμο με τον Λαμπρόπουλο. Όποτε χρειάστηκε σε μαρκαρίσματα ήταν εκεί και… καθάρισε. Ήταν αρκετά μακριά από τον Σινκλέρ στην φάση του 2-1.

Αντρέ Σιμόες:
Πολύ καλό και ουσιαστικό παιχνίδι. Ανασταλτικά ήταν κολόνα για την ΑΕΚ με το χαμηλό αμυντικό παιχνίδι του που συμπληρωνόταν με αυτό του Αλεφ. Πολλά τρεξίματα, πολλά αποτελεσματικά μαρκαρίσματα και μπάλες για την ΑΕΚ για την επίθεση. Είχε πολλή δουλειά με τους τρεχαλατζήδες χαφ της Σέλτικ.

Αλεφ:
Αποτελεσματικός χαφ για την ΑΕΚ στο ψηλό παιχνίδι. Μετά από καιρό για την Ενωση… Κυρίαρχος στον αέρα, πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια και… χάιλαιτ η ντρίπλα «σομπρέρο» σε αντίπαλο. Είχε θέματα μόνο όταν έπρεπε με την μπάλα χαμηλά να μαρκάρει.

Ροντρίγκο Γκάλο:
Πολύ καλό παιχνίδι από τον δεξιό μπακ που έπαιξε δεξί μπακ χαφ μπροστά από τον Μπακάκη. Στο 6’ έκανε την κατάλληλη κούρσα και ήταν στο ιδανικό σημείο για να πλασάρει ψύχραιμα για το 1-0. Από εκεί και πέρασε προσπάθησε να βοηθήσει μπροστά με σέντρες, αλλά δεν μπορούσε να πλαγιοκοπήσει όπως θα έπρεπε για εξτρέμ.

Τάσος Μπακασέτας:
Δεν έκανε κάτι για να φανεί και προσπάθησε να βοηθήσει σε πολλούς τομείς την ομάδα. Στο 9’ επιχείρησε να δώσει ασίστ, αλλά αστόχησε ο Κλωναρίδης, ενώ επιθετικά έδωσε γενικά λίγα πράγματα. Επαιξε αριστερό εξτρέμ και όταν μπήκε ο Αλμπάνης μεταφέρθηκε δεξιά.

Βίκτωρας Κλωναρίδης:
Δεν είχε την ρέντα της Γλασκώβης καθώς στο 9’ και στο 64’ έχασε δύο καλές ευκαιρίες για γκολ. Έτρεξε για να πιέσει και κράτησε την άμυνα της Σέλτικ αρκετά πίσω. Έδωσε βοήθειες, αν και το γκολ στην Σκωτία ήταν… όλα τα λεφτά.

Μάρκο Λιβάγια:
Είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ, άρα καθοριστικό ρόλο. Στο 9’ άφησε την μπάλα έξυπνα για τον Γκάλο στην σέντρα του Χουλτ, ενώ στο 2-0 ήταν στο κατάλληλο σημείο στην κεφαλιά-ασίστ του Λαμπρόπουλου. Πολύτιμος και στην Σκωτία και απόψε.

Πέτρος Μάνταλος:
Μπήκε στο 73’ στην θέση του Κλωναρίδη και έπαιξε στον άξονα για να βοηθήσει στο κράτημα μπάλας. Δεν έδωσε πολλές βοήθειες.

Χρήστος Αλμπάνης:
Μπήκε στο 80’ αντί του Γκάλο για να κρατήσει μπάλα και να δώσει ύψος στις στημένες φάσεις μετά το 2-1. Είχε μια καλή επιθετική προσπάθεια που την ξόδεψε στο τέλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ