Πρόκριση για τους Δικέφαλους, άνετη 14η θέση για την Ελλάδα

Πρόκριση για τους Δικέφαλους, άνετη 14η θέση για την Ελλάδα

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ με τις προκρίσεις τους επί των Σέλτικ και Σπαρτάκ Μόσχας αντίστοιχα, κράτησαν στην 14η θέση της UEFA την Ελλάδα και αύξησαν τη διαφορά από Κροατία (15η) και Τσεχία (16η)

Η πρόκριση της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στα play offs του Champions League έδωσαν στην Ελλάδα πολύτιμους βαθμούς για τον δικό της «αγώνα» να αναρριχηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο στην βαθμολογία της UEFA. Μπορεί στην παρούσα φάση να μην είχαμε περαιτέρω άνοδο, όμως η Ελλάδα παραμένει στην 14η θέση αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά της από από τους διώκτες της!

Πιο συγκεκριμένα, η χώρας μας έφτασε αισίως τους 23.900 βαθμούς προσθέτοντας 0.300, με την Κροατία να ακολουθεί στη 15η θέση με 23.750, την Τσεχία 16η με 23.475 και την Ελβετία 17η με 23.400. Μια θέση πάνω μας, είναι η Δανία (13η) με 24.900, η Ολλανδία (12η) με 25.033 και η Αυστρία (11η) με 25.850.

Πρώτος στόχος για τις ελληνικές ομάδες που μας εκπροσωπούν (την Πέμπτη προστίθεται και ο Ολυμπιακός που κοντράρεται με τη Λουκέρνη στην Ελβετία) είναι να διατηρήσουν τη χώρας μας πάνω από 17η θέση. Μια πιθανή κάθοδος κάτω από τη 16η θέση θα συνεπάγεται τη μείωση των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη από πέντε σε τέσσερις.

Εφόσον η Ελλάδα διατηρήσει την 14η θέση ως το πέρας των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων τότε θα βγάζει τον πρωταθλητή στον τρίτο προκριματικό γύρο, τον 2ο στη βαθμολογία στον δεύτερο προκριματικό γύρο, τον Κυπελλούχο στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και τον 3ο και 4ο της βαθμολογίας του πρωταθλήματος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. Όπως ακριβώς και φέτος. Το ίδιο ισχύει και για την 13η θέση!

Μια πιθανή άνοδος στην 12η θέση, θα σημαίνει ότι θα βγάζουμε πέντε εκπροσώπους στην Ευρώπη, εκ των οποίων ο πρωταθλητής στα play offs του Champions League, ο δευτεραθλητής στον δεύτερο προκριματικό γύρο, ο Κυπελλούχος απευθείας στους ομίλους του Europa League, ο τρίτος του πρωταθλήματος στον τρίτο προκριματικό του Europa League και ο τέταρτος του πρωταθλήματος στον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ