Μπενφίκα – ΠΑΟΚ 1-1

Μπενφίκα – ΠΑΟΚ 1-1

Όρθιος έμεινε ο ΠΑΟΚ στο Ντα Λουζ κόντρα στην Μπενφίκα με το γκολ του Αμρ Ουάρντα που έφερε το παιχνίδι στα ίσα (1-1) και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο γήπεδο της Τούμπας

Και τώρα ελάτε στο καμίνι…

Ο ΠΑΟΚ έμεινε όρθιος απέναντι σε μια αφιονισμένη στο πρώτο ημίχρονο Μπενφίκα και χάρη στην ισοφάριση του Αμρ Ουάρντα (1-1) έφυγε με ψηλά το κεφάλι από το Ντα Λουζ. Οι Πορτογάλοι έκλεισαν τους Θεσσαλονικείς στα καρέ τους στο πρώτο μισό του ματς και έχασαν πολλές ευκαιρίες. Ο Δικέφαλος άντεξε και τώρα υποδέχεται στο «σπίτι» του την Μπενφίκα, εκεί που θα έχει αυτός το πάνω χέρι.

Δικαιούται να κάνει όνειρα πρόκρισης για την επόμενη φάση του Champions League. Για να το πετύχει όμως αυτό, μέσα στην Τούμπα σε μια εβδομάδα, θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου να μασάνε σίδερα. Δεν θα πρέπει να παρουσιάσουν το πρόσωπο που εμφάνισαν σήμερα με τα πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου. Η Τούμπα θα είναι κατάμεστη σε μια εβδομάδα και εκεί θα παιχθεί η πρόκριση, γιατί το όνειρο όπως είναι και το μότο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ «συνεχίζεται» και πρέπει να συνεχιστεί γιατί αυτή η ομάδα το αξίζει.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Ρουί Βιτόρια παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-3-3, με τον Βλαχοδήμο να είναι κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα ήταν οι Αλμέιδα, Ντιάς, Ζαρντέλ και Γκριμάλντο. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Φέισα, Γκέντσον και Πίτσι. Στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν οι Κέρβι, Φερέιρα και Ζίφκοβιτς.

Με μοναδική αλλαγή αυτή του Ζαμπά στη θέση του τραυματία Ελ Καντουρί, ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιερίνια. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Μαουρίσιο και Κάνιας. Στις πτέρυγες της επίθεσης του Δικεφάλου οι Λημνιός (δεξιά) και Ζαμπά (αριστερά), στον άξονα ο Πέλκας, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο ΠΑΟΚ, παρουσιάστηκε αρκετά καλά στημένος στο Ντα Λουζ, παρότι η Μπενφίκα κυκλοφορούσε με πολύ υπομονή τη μπάλα και προσπαθούσε με βαθιές μπαλιές να βγει στην πλάτη της άμυνας του Δικεφάλου. Οι «αετοί της Λισαβόνας» δεν μπόρεσαν να κάνουν ούτε φάση μέχρι το πρώτο 20λεπτό με τους Θεσσαλονικείς να είναι αυτοί που έφταναν με ευκολία στα καρέ του Βλαχοδήμου. Μάλιστα δύο φορές απείλησε την εστία της Μπενφίκα με τους Πέλκα και Κάνιας.

Είχε τις ευκαιρίες

Στο 8ο λεπτό είχαμε την εντυπωσιακή επέλαση του Πέλκα που κατάφερε να περάσει από το μαρκάρισμα δύο παικτών της Μπενφίκα, δίνοντας πάσα στον Πρίγιοβιτς στην μεγάλη περιοχή. Ο Σέρβος «όπλισε» όμως το σουτ πήγε ψηλά πάνω από την εστία του Βλαχοδήμου. Στο 14′ ο Κάνιας που φέτος πιστεύει πολύ στα πόδια του επιχείρησε το δυνατό σουτ από τον άξονα με τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, καθώς τα ηνία του αγώνα πήρε η Μπενφίκα που έκανε την άμυνα του Δικεφάλου άνω-κάτω.

Το σόου του Πίτσι

Οι γηπεδούχοι είχαν σε εξαιρετική κατάσταση τον Πίτσι που ήταν σε όλες τις φάσεις. Το σόου του Πορτογάλου ξεκίνησε στο 23ο λεπτό με τον 28χρονο ποδοσφαιριστή να στέλνει τη μπάλα λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης με τεχνικό πλασέ έστειλε τη μπάλα να «γλείψει» το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη. Δύο λεπτά αργότερα πάλι ο Πορτογάλος μέσος έφερε και πάλι αναστάτωση στην άμυνα του ΠΑΟΚ αυτή τη φορά με κεφαλιά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 33′ είχαμε το δυνατό σουτ του Ζέντσον Φερνάντες, με τον Πασχαλάκη, με διπλή προσπάθεια να μπλοκάρει τη μπάλα.

Μπλόκαρε και κόπηκε στα δυο

Οι Ασπρόμαυροι είχαν πολλά προβλήματα στο χώρο του κέντρου. Το δίδυμο Κάνιας -Μαουρίσιο τα είχε βρει σκούρα απέναντι στους γρήγορους και τεχνίτες ποδοσφαιριστές της Μπενφίνα. Τα λάθη ήταν πολλά και συνεχόμενα με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να ωρύετε στον πάγκο του μη μπορώντας να πιστέψει αυτά που έβλεπε από τους ποδοσφαιριστές του. Κάθε φορά που η μπάλα πήγαινε σε ΠΑΟΚτσήδικα πόδια ένιωθες πως κανείς δεν ήθελε να την κρατήσει. Όλοι κοίταζαν πως θα την ξεφορτωθούν.

Η Μπενφίκα με τον τρόπο που έβγαζε ανάπτυξη κατάφερε να κόψει στα δύο τους Θεσσαλονικείς. Είναι χαρακτηριστική μια φάση στο 40ο λεπτό όταν ο Λημνιός προσπαθεί να πλαγιοκοπήσει την άμυνα των γηπεδούχων. Όταν όμως κλείστηκε από τρεις παίκτες έψαχνε να βρει συμπαίκτη του για να τη μεταβιβάσει. Όμως όλοι τους ήταν τοποθετημένοι στην άμυνα.

Τα θαλάσσωσε ο Σέρβος ρέφερι

Σαν να μην έφτανε η αγωνιστική εικόνα που παρουσίασε στο τελευταίο 20λεπτο ο ΠΑΟΚ ήρθε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου μια απαράδεκτη απόφαση του Μάζιτς δείχνοντας πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μαουρίτσιο πάνω στον Ζέντσον. Ο Σέρβος έδειξε την άσπρη βούλα με τον Πίτσι να σκοράρει και την Μπενφίκα να προηγείται με 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λουτσέσκου που έψαχνε λύσεις για να ταρακουνήσει την ομάδα του αποφάσισε να κάνει την πρώτη του αλλαγή περνώντας στη θέση του Λημνιού τον Ουάρντα. Ο Δικέφαλος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο. Δηλαδή εύκολα λάθη, αδυναμία στο να κρατήσει μπάλα με αποτέλεσμα να είναι συνεχώς κλεισμένος στα καρέ του Πασχαλάκη. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 56′ με το Γκριμάλδο να πιάνει ένα δυνατό «ξερό» σουτ και τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να διώχνει με υπερπροσπάθεια σε κόρνερ.

Ο Δικέφαλος άρχισε δειλά-δειλά να πατάει στην περιοχή στου Βλαχοδήμου και στο 68′
ο Μάτος έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά, γύρισε στον Ουάρντα, ο οποίος έκανε το σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, ενώ ήταν αφύλαχτος, αλλά το σουτ πέρασε άουτ.
Μετά το 70′ η Μπενφίκα άρχισε να ξεφουσκώνει. Η κούραση ήταν έντονη στα πρόσωπα των παικτών του Ρουί Βιτόρια, όμως ο Πορτογάλος δεν έκανε κάποια αλλαγή.

Ο Δικέφαλος άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του και προσπάθησε από στημένες μπάλες να απειλήσει την εστία του Βλαχοδήμου. Το κατάφερε στο 76′ με τον Πέλκα να εκτελεί φάουλ από δεξιά, ο Βαρέλα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, αυτή έφτασε στον Ουάρντα ο οποίος με τρομερό κοντινό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Το κλειδί: Το γκολ του Ουάρντα δίνει στον ΠΑΟΚ το δικαίωμα να ονειρεύεται από σήμερα κιόλας τη συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ. Ο Αιγύπτιος με την είσοδό του στο ματς έδωσε άλλη πνοή στο παιχνίδι του Δικέφαλου και κατάφερε με το γκολ που πέτυχε να δώσει το μισό εισιτήριο της πρόκρισης στην ομάδα του.

10άρι: Ο Πασχαλάκης ήταν αυτός που κράτησε σε χαμηλά επίπεδα το σκορ του αγώνα. Ο 28χρονος πορτιέρο έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι με πολλές και εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Στον πάγκο: Ο Ράζβαν Λουτσέσκου κοιτούσε και ξανά κοιτούσε τον πάγκο του ψάχνοντας να βρει ένα χαφ που θα μπορούσε να κρατήσει μπάλα. Όμως μάταια. Αυτός που θα μπορούσε να το κάνει ήταν Θεσσαλονίκη, Βέρνμπλουμ, όπως ο Σουηδός άργησε πολύ να έρθει στην Ελλάδα.

Γιατί κόουτς: Ο Ρουμάνος τεχνικός κατάφερε να «ξυπνήσει» την ομάδα του όταν η Μπενφίκα σφυροκοπούσε την άμυνα του ΠΑΟΚ. Με την είσοδο του Ουάρντα στο παιχνίδι, άλλαξαν οι ισορροπίες στον αγωνιστικό χώρο, καθώς οι Πορτογάλοι δεν μπορούσαν να του βάλουν φρένο κάθε φορά που έπαιρνε τη μπάλα στα πόδια του.

Διαιτητής: Ο Μίλοραντ Μάζιτς, μπορεί να θεωρείται μια από τις καλύτερες σφυρίχτρες στην Ευρώπη, όμως απόψε έκανε το μεγάλο λάθος με την απόφαση του να δώσει πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου σε μαρκάρισμα του Μαουρίσιο πάνω στον Ζέτσον.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΠΑΟΚ 1-1

Γκολ: 45’+ Πίτσι, 76′ Ουάρντα

Κίτρινες: Ζέντσον, Βιερίνια, Αλμέιντα, Πέλκας, Ουάρντα

Κόκκινες:

Γήπεδο: «Ντα Λουζ»

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς

Βοηθοί: Μίλοβαν Ρίστιτς, Ντάλιμπορ Τζούρτζεβιτς

Τέταρτος διαιτητής: Νεμάνια Πέτροβιτς

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλδο, Φέισα, Ζέντσον, Ζίβκοβιτς (64′ Ράφα Σίλβα), Πίζι (79′ Ζοάο Φέλιξ), Σέρβι (79′ Σεφέροβιτς), Φερέιρα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερίνια, Κάνιας, Μαουρίτσιο, Πέλκας, Λημνιός (52′ Ουάρντα), Ζαμπά (81′ Σάκχοφ), Πρίγιοβιτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ