ΑΕΚ στα αστέρια!

ΑΕΚ στα αστέρια!

Η ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League! Η Ένωση προηγήθηκε στο 48' με πέναλτι του Μάνταλου, ισοφαρίστηκε στο 57' από τον Νεγκό και αν και καρδιοχτύπησε μετά την αποβολή του Λόπες στο 80' κατάφερε να κρατήσει το 1-1 και είναι στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από 12 χρόνια!

Μπορεί να καρδιοχτύπησε, μπορεί να πέρασε στιγμές μεγάλης αγωνίας στα τελευταία λεπτά, όμως η ΑΕΚ κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League, κρατώντας αυτό το «χρυσό» 1-1 απέναντι στην Βίντι, ενώ έπαιζε από το 80’ με παίκτη λιγότερο! Το γκολ του Νεγκό που ισοφάρισε εκείνο του Μάνταλου έκανε το παιχνίδι θρίλερ, όμως το μέταλλο της Ένωσης και ο Μπάρκας, την κράτησαν όρθια και την έστειλαν στα αστέρια!

Οι πολλές απουσίες που είχε η ΑΕΚ για το εν λόγω ματς ανάγκασαν τον Μαρίνο Ουζουνίδη να τοποθετήσει στα δεξιά τον Μάνταλο, με τον Λόπες να αγωνίζεται ξανά ως εξτρέμ και τον Κλωναρίδη δίπλα στον Λιβάγια. Η Ένωση επέβαλε από την αρχή του αγώνα τον ρυθμό της, κρατώντας την μπάλα στα πόδια της και ψάχνοντας το γκολ. Χωρίς, ωστόσο, να χάσει τη συγκέντρωσή της ή να ρισκάρει, μιας και το σκορ του πρώτου παιχνιδιού της είχε δώσει σημαντικό προβάδισμα.

Η Βίντι είχε κλειστεί από νωρίς στην περιοχή της και η πρώτη φάση δεν άργησε να έρθει για την ΑΕΚ. Στο 22’ ο Κλωναρίδης κοντρόλαρε ωραία έξω από την περιοχή, γύρισε μέτωπο στην εστία και σούταρε με το αριστερό, με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια του Κόβασιτς. Στο 30’ ωστόσο η Βίντι πήγε να «παγώσει» όχι μόνο τον ρυθμό της Ένωσης, αλλά και το ΟΑΚΑ. Ο Λάζοβιτς εκτέλεσε μαεστρικά ένα φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, η μπάλα πήρε πορεία προς το «Γ» της εστίας, όμως ο Μπάρκας εκτοξεύτηκε και με εντυπωσιακό τρόπο, έδιωξε.

Αυτή η φάση ξύπνησε τον Δικέφαλο που μέσα σε ένα λεπτό, έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ! Αρχικά με το σουτ του Σιμόες που έδιωξε δύσκολα ο τερματοφύλακας της Βίντι και στη συνέχεια με την σέντρα-σουτ του Μάνταλου, που είχε την ίδια κατάληξη. Η πιο καλή στιγμή της Ένωσης στο πρώτο μέρος ωστόσο ήρθε στο φινάλε. Ο Λιβάγια ελίχθηκε εντυπωσιακά έξω από την περιοχή της Βίντι, σούταρε ωραία με το αριστερό, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Με αποτέλεσμα αυτό το 0-0 να μείνει μέχρι την ανάπαυλα.

«Ροντέο» και αγωνία!

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η ΑΕΚ κατάφερε να βρει το γκολ που θα την έβαζε για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης. Στο 47’ ο Λόπες έπεσε στην περιοχή σε μια φάση που προσπαθούσε να απειλήσει με το κεφάλι, έπειτα από μια σέντρα που έγινε από δεξιά, ο ρέφερι θεώρησε πως σπρώχτηκε από τον Φιόλα και καταλόγισε πέναλτι. Ο Μάνταλος δεν αστόχησε και ένα λεπτό μετά έκανε το 1-0, βάζοντας την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ!

Όμως τα πράγματα σύντομα περιπλέχθηκαν για τον Δικέφαλο. Στο 58’ η Βίντι θα ξεδιπλωθεί πολύ ωραία στην αντεπίθεση και ο Νεγκό θα βρεθεί απέναντι στον Μπάρκα. Ο παίκτης της Βίντι θα «σκάψει» την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ και θα κάνει το 1-1, βάζοντας νέα δεδομένα στον αγώνα και παγώνοντας το ΟΑΚΑ. Ενώ στο 68’ ο ίδιος παίκτης λίγο έλειψε να κάνει την ολική ανατροπή στο ματς, με το πολύ καλό σουτ που δοκίμασε έξω από την περιοχή και τελικώς πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα.

Η ΑΕΚ είχε χάσει πια τη συγκέντρωσή της και το ματς είχε γίνει… ροντέο. Με την Βίντι να απειλεί και πάλι στο 71’, με το σουτ του Λάζοβιτς που εξουδετέρωσε ο Μπάρκας. Στο 80’ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την Ένωση, μιας και ο Λόπες αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, για μαρκάρισμα εκτός φάσης! Από εκεί και πέρα το ματς μετατράπηκε σε θρίλερ. Η Βίντι πίεζε για το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, η ΑΕΚ αμυνόταν μαζικά, φτάνοντας, ωστόσο, στο φινάλε, εκεί που ήθελε. Μιας και αυτό το 1-1 ήταν το τελικό σκορ του παιχνιδιού, με την Ένωση να παίρνει έτσι την πολύ μεγάλη πρόκριση για τους ομίλους του Champions League.

Το κλειδί: Το μέταλλο που έχει αποκτήσει η ΑΕΚ. Η Ένωση παρότι είδε το ματς να της «στραβώνει», μένοντας και με 10 παίκτες, κατάφερε να κρατήσει το σκορ που την φέρνει πλέον στα αστέρια του Champions League.

Το 10άρι: Ο Μιχάλης Μπακάκης. Ο διεθνής αμυντικός έκανε σούπερ ματς, «οργώνοντας» τη δεξιά πλευρά, με ατελείωτες κούρσες και εξαιρετικές επιλογές.

Γιατί κόουτς: Η απόφαση του Ουζουνίδη να αποσύρει τον Λιβάγια για να περάσει στο ματς τον Άλεφ θα μπορούσε να έρθει νωρίτερα. Ο Κροάτης φορ είχε κουραστεί αρκετά και ήταν εμφανές πως η ομάδα χρειαζόταν ανάσες.

Στον πάγκο: Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης. Ο 25χρονος άσος αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να βρει χώρους και να γίνει απειλητικός, μένοντας στα ρηχά.

ΑΕΚ-ΒΙΝΤΙ

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ

Βοηθοί: Πάβλε Σοκολνίτσκι, Τόμαζ Λίτσκιεβιτς

Γκολ: 48’ π. Μάνταλος, 57’ Νεγκό

Κίτρινες: Νικόλοφ 7’, Νεγκό 38’, Χάτζιτς 42’, Φιόλα 47’, Σιμόες 80’

Kόκκινες: 80’ Λόπες

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Μάνταλος (89′ Τσόσιτς), Σιμόες, Γαλανόπουλος, Λόπες, Κλωναρίδης (62′ Πόνσε), Λιβάγια (84′ Αλεφ)

Βίντι (Μ. Νίκολιτς, 4-3-1-2): Κόβακσιτς, Φιόλα, Γιουχάζ, Βινίσιους, Στοπίρα, Νεγκό, Χάτζιτς, Νικόλοφ (46′ Πάτκαϊ), Κόβακς, Λάζοβιτς, Σκέποβιτς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ