Τα προφίλ των Μπάγερν Μονάχου, Μπενφίκα και Άγιαξ

Τα προφίλ των Μπάγερν Μονάχου, Μπενφίκα και Άγιαξ

Αυτά είναι τα προφίλ των Μπάγερν Μονάχου, Μπενφίκα και Άγιαξ, που θα τεθούν αντιμέτωπες με την ΑΕΚ στον πέμπτο όμιλο του Champions League.

Η Μπάγερν Μονάχου, η Μπενφίκα και ο Άγιαξ είναι οι τρεις ομάδες που θα βρει μπροστά της η ΑΕΚ στον πέμπτο όμιλο του Champions League, γεγονός που συνεπάγεται ότι ακόμα και το σενάριο της τρίτης θέσης μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση για την Ένωση, πόσω μάλλον η πρόκριση στη φάση των 16 του θεσμού. Η ΑΕΚ θα τεθεί αντιμέτωπη με μια ομάδα που είναι φαβορί ακόμα και για την κατάκτηση του τροπαίου (Μπάγερν), μία έμπειρη ομάδα που φτάνει σε σταθερή βάση στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης (Μπενφίκα) και ένα ακόμα, άκρως ταλαντούχο σύνολο που με όπλο την ενέργεια και το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας καταφέρνει να βάζει δύσκολα σε κάθε αντίπαλο (Άγιαξ). Ποδόσφαιρο είναι, σαφώς και τίποτα δεν αποκλείεται, αλλά στη θεωρία η ΑΕΚ βρίσκεται πίσω από τους ανταγωνιστές της στον όμιλο και οτιδήποτε πέραν της τέταρτης θέσης θα αντιμετωπιστεί ως υπέρβαση. Αυτά είναι, λοιπόν, τα προφίλ των προσεχών αντιπάλων των Κιτρινόμαυρων.

Μπάγερν Μονάχου

Η Μπάγερν Μονάχου είναι δίχως αμφιβολία το φαβορί για την πρωτιά του ομίλου. Το ρόστερ της επιτρέπει να φιλοδοξεί μέχρι και για κατάκτηση του τροπαίου, ωστόσο δεν πρέπει να παραλειφθεί ότι οι Βαυαροί βρίσκονται σε μεταβατική περίοδο, με δεδομένη την πρόσφατη ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Νίκο Κόβατς. Ο Γιουπ Χάινκες διαδέχθηκε τον Κάρλο Αντσελότι το Σεπτέμβριο του 2017 και οδήγησε την Μπάγερν σε μια επιτυχημένη σεζόν, ειδικότερα αν ληφθεί υπόψη το κακό ξεκίνημα υπό τις οδηγίες του Ιταλού προπονητή. Κατέκτησε με άνεση τόσο το πρωτάθλημα όσο και το Κύπελλο Γερμανίας, ενώ αποκλείστηκε με τα… χίλια ζόρια από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά του Champions League.

Μετά το τέλος της σεζόν, η γερμανική ομάδα βίωσε και ένα «σίριαλ» με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος ζήτησε επιτακτικά να παραχωρηθεί με μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο έπεσε πάνω στο «τείχος» της αμετακίνητης διοίκησης της Μπάγερν. Στα του ρόστερ, τον Αρτούρο Βιδάλ αντικατέστησε ο πολλά υποσχόμενος Λεόν Γκορέτσκα από τη Σάλκε και τον Ντόουγκλας Κόστα ο Σερζ Νιαμπρί που την περασμένη περίοδο είχε δοθεί δανεικός στη Χόφενχαϊμ, ενώ κατά τ’ άλλα το έμψυχο δυναμικό έχει μείνει ίδιο και απαράλλαχτο, με την ομοιογένεια να είναι ένα στοιχείο στο οποίο η Μπάγερν δείχνει πρόθυμη να συνεχίσει να ποντάρει. Ναι, οι Βαυαροί επέλεξαν να μείνουν έξω από το «χορό» των εκατομμυρίων και αυτό το καλοκαίρι. Όπως κάθε χρόνο, οι Άριεν Ρόμπεν και Φρανκ Ριμπερί είναι τα μεγαλύτερα ερωτηματικά λόγω της ηλικίας τους, την ώρα που ο Κίνγκσλεϊ Κομάν είναι έτοιμος να αναλάβει ακόμα πιο ενεργό ρόλο και να προσφέρει περισσότερες ανάσες στα άκρα της επίθεσης.

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Μάνουελ Νόιερ, Σβεν Ούλραϊχ, Κρίστιαν Φουχτλ.

Αμυντικοί: Ματς Χούμελς, Νίκλας Σίλε, Ζερόμ Μπόατενγκ, Ντάβιντ Αλάμπα, Τζόσουα Κίμιχ, Ραφίνια.

Μέσοι: Χάβι Μαρτίνεθ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Κορεντέν Τολισό, Λέον Γκορέτσκα, Ρενάτο Σάντσες, Χάμες Ροντρίγκες, Κίνγκσλεϊ Κομάν, Σερζ Ναμπρί,
Φρανκ Ριμπερί, Άριεν Ρόμπεν.

Επιθετικοί: Τόμας Μίλερ, Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, Σάντρο Βάγκνερ.

Μπενφίκα

Η Μπενφίκα είναι επίσης μια ομάδα που βρίσκεται σε ασυνήθιστη περίοδο, βιώνοντας την απώλεια του πρωταθλήματος από την Πόρτο μετά από τέσσερις σερί κατακτήσεις. Η Λιόν και ο ΠΑΟΚ δεν αποτέλεσαν ευκαταφρόνητα εμπόδια στην πορεία που υποχρεώθηκε να κάνει ύστερα από πολύ καιρό στην προκριματική διαδικασία, ωστόσο εντέλει προκρίθηκε στους ομίλους και στοχεύει ακόμα παραπέρα, δηλαδή στο εισιτήριο για την επόμενη φάση, θέση για την οποία προσδοκεί να κοντραριστεί με τον Άγιαξ. Ο Ρουί Βιτόρια έχει την εμπιστοσύνη της διοίκησης των Αετών, η οποία, αναμενόμενα, έχει θέσει σε προτεραιότητα την επιστροφή στην εγχώρια κορυφή.

Βασικό τερματοφύλακα των Πορτογάλων αποτελεί ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, τον οποίο απέκτησε πρόσφατα από τον Παναθηναϊκό και κατά συνέπεια θα συναντηθεί ως αντίπαλος με τον πρώην προπονητή του, Μαρίνο Ουζουνίδη, τη στιγμή που ο έτερος Έλληνας της Μπενφίκα, Ανδρέας Σάμαρης, βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου. Στη μεταγραφική περίοδο οι Αετοί ενισχύθηκαν πρωτίστως στη μεσαία γραμμή, με πιο δαπανηρή προσθήκη τους τον Βραζιλιάνο Γκάμπριελ, όμως τα έσοδα του Champions League πιθανότατα θα φέρουν νέο κύμα αφίξεων. Όσο για τις αποχωρήσεις, δεν στερήθηκε κάποιον σημαντικό ποδοσφαιριστή στα πλάνα του Βιτόρια, αν και πούλησε τον Ζοάο Καρβάλιο στη Νότιγχαμ Φόρεστ έναντι 15.000.000 ευρώ. Τέλος, προσμένει να δει ξανά τον Ζόνας να εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή της, παρά την προχωρημένη ηλικία του (34).

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Μπρούνο Βαρέλα, Μίλε Σβιλάρ, Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

Αμυντικοί: Ρούμπεν Ντίας, Κριστιάν Λεμά, Ζαρντέλ, Αλεσάνδρο Γκριμάλδο, Γιούρι Ριμπέιρο, Αντρέ Αλμέιδα, Σενπαστιέν Κορσιά, Τιρόν Εμπουεχί, Μάτο Μίλος.

Μέσοι: Λιούμπομιρ Φέισα, Ανδρέας Σαμάρης, Κίτον Πόρκς, Αλφά Σεμέδο, Ερντάλ Ράκιπ, Ζέλτσον Φερνάντες, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Γκάμπριελ, Φίλιπ Κροβίνοβιτς, Ζοάο Φέλιξ, Αντέλ Ταραμπάτ.

Επιθετικοί: Πίτσι, Φράνκο Σέρβι, Εντουάρντο Σάλβιο, Ράφα Σίλβα, Φακούντο Φερέιρα, Ζόνας, Χάρις Σεφέροβιτς, Νικολάς Καστίγιο.

Άγιαξ

Η έκπληξη για την απώλεια του πρωταθλήματος από την Αϊντχόφεν δεν ήταν εξίσου μεγάλη με την αντίστοιχη της Μπενφίκα στην Primeira, όμως ήταν κάτι επίσης απροσδόκητο για το ολλανδικό ποδόσφαιρο και τον Άγιαξ. Η ανοδική πορεία του Αίαντα των τελευταίων χρόνων έχει διακοπεί από μία… στασιμότητα, με τους Ολλανδούς να αδυνατούν να αναδείξουν και να πουλήσουν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές τους. Η μόνη πώληση που έκανε στη διάρκεια της θερινής περιόδου ήταν εκείνη του Τζάστιν Κλάιφερτ έναντι 17.250.000 ευρώ στην Παρί Σεν-Ζερμέν, ενώ έχασε και τον Αμίν Γιουνές, ο οποίος κατέληξε στη Νάπολι με τη μορφή ελεύθερης μεταγραφής. Απέκτησε δύο πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές, τους Ντάλεϊ Μπλιντ και Ντούσαν Τάντιτς, αλλά και τον 19χρονο Χασάν Μπαντέ από τη Μέχελεν.

Στόχος της ομάδας του Έρικ τεν Χαγκ είναι η πρόκριση στη φάση των 16, έστω κι αν το φαβορί για τη δεύτερη θέση είναι (με μικρή διαφορά) η Μπενφίκα. Οι Ολλανδοί ξεκίνησαν νωρίς τη σεζόν, συμμετέχοντας στην προκριματική φάση του Champions League από το δεύτερο προκριματικό γύρο και αποκλείοντας κατά σειρά τις Στουρμ Γκρατς, Σταντάρ Λιέγης και Ντιναμό Κιέβου, έτσι έδωσαν και τα πρώτα πολύ θετικά δείγματα. Ο Κλάας Χούντελαρ είναι με διαφορά ο πιο έμπειρος ποδοσφαιριστής του Άγιαξ, ο οποίος όμως αναμένεται να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται τα νιάτα του για να διακριθεί τόσο σε εγχώριο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Μπέντζαμιν φαν Λέερ, Αντρέ Ονανά, Κώστας Λάμπρου.

Αμυντικοί: Ράσμους Νίσεν Κρίστενσεν, Γιόελ Φέλτμαν, Ματάις ντε Λιχτ, Μαξιμίλιαν Βέμπερ, Ντέιλι Σίνκχραφεν, Ντέιλι Μπλιντ, Περ Σχουρς, Λουίς Μανουέλ Ορεχουέλα, Νουσαΐρ Μαζραουί.

Μέσοι: Ντόνι φαν ντε Μπέεκ, Νικολάς Ταγλιαφίκο, Κάρελ Άιτινχ, Ζακαριά Λαμπιάντ, Λάσε Σένε, Φρένκι ντε Γιονγκ, Χακίμ Ζιγές.

Επιθετικοί: Νταβίντ Νέρες, Κλάας Γιαν Χούντελααρ, Ντούσαν Τάντιτς, Χασάν Μπαντέ, Κάσπερ Ντόλμπεργκ, Βάτσλαβ Τσέρνι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ