Αγιαξ: Κάλυψε το κενό του Μίλικ των 32 εκατ.ευρώ με τον Ντόλμπεργκ των 270.000 ευρώ!

Αγιαξ: Κάλυψε το κενό του Μίλικ των 32 εκατ.ευρώ με τον Ντόλμπεργκ των 270.000 ευρώ!

Η ΑΕΚ θα συναντήσει την Τετάρτη τον 20χρονο Δανό σέντερ φορ που είναι το… παιδί θαύμα στον «Αίαντα».

Ο Αγιαξ θα είναι την Τετάρτη ο πρώτος αντίπαλος της ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League. Ο «Αίαντας» μια… κλασική επιθετική ομάδα που έχει στο DNA της τα πολλά γκολ. Και στην «Γιόχαν Κρόφι Αρίνα» αυτό έχει πάντα στόχο. Θέαμα και γκολ.

Στην γραμμή κρούσης του προσεχούς αντιπάλου της ΑΕΚ, δεσπόζει το όνομα του σπουδαίου 35χρονου πια Ολλανδού Κλας Γιαν Χουντελαάρ (Μίλαν, Ρεάλ Μαδρίτης, Σάλκε). Από κοντά του ο Δανός Κάσπερ Ντόλμπεργκ που είναι υποψήφιος για το ματς με την ΑΕΚ μιας και επιστρέφει στην αγωνιστική δράση.

Ο Ντόλμπεργκ αποκτήθηκε πριν δύο χρόνια στα 18 του με εισήγηση του σκάουτερ του Αγιαξ, Τζον Στιν Ολσεν. Τον άνθρωπο που είχε ανακαλύψει τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς και τον Κρίστιαν Ερικσεν για λογαριασμό του Αγιαξ. Και πώς να του πουν όχι…

Ο Αγιαξ δαπάνησε 270.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2015 στην Σίλκεμποργκ για να είναι ο Ντόλμπεργκ ο διάδοχος του Αρκάντιους Μίλικ, τον οποίο πούλησε τον επόμενο χρόνο στην Νάπολι έναντι 32 εκατ.ευρώ.

Την χρονιά που προετοιμαζόταν στη δεύτερη ομάδα του Αγιαξ για να αντικαταστήσει τον Μίλικ έβαλε 8 γκολ σε 22 συμμετοχές. Τα τρία εξ’ αυτών στο Youth League με τον Αγιαξ.

Την σεζόν 2016/17 κάνει… παπάδες με την πρώτη ομάδα και τρελαίνει την Ευρώπη. 23 γκολ σε 48 ματς, τα 6 γκολ στην Ευρώπη, ένα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Πέρυσι λόγω ενός τραυματισμού παίζει μόνο σε 30 ματς (μόλις 1.700 λεπτά) και βάζει 9 γκολ.

Είναι 20 ετών, το γκολ το… έχει εύκολα πια, ενώ Μάντσεστερ Σίτι, Ντόρτμουντ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα… αραδιάζουν εκατομμύρια ευρώ στα πόδια του σύντομα.

«Η κοψιά του και το φονικό του ένστικτο θυμίζουν τον Ζλάταν» τόνισε όταν τον πρωτοείδε η ισπανική «Marca». Ορισμένα ΜΜΕ στην Ολλανδία χρησιμοποίησαν υπερβολικούς τίτλους, όπως: «Το κάνει όπως ο Ντένις Μπέργκαμπ…». Ο Δανός αναλυτής ποδοσφαίρου, Μόρτεν Μπίσγκααρντ προσέθεσε «Διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Νομίζω πως βλέπω τον Μίκαελ Λάουντρουπ και τον Ζλάταν. Είναι ένας απίστευτος παίκτης…Αν ο Αγιαξ συνεχίζει να τον πιστεύει πως θα εκτοξευθεί και θα φύγει από την Ολλανδία».

Και κάπως έτσι ο Αγιαξ θα ξαναβγάλει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Δίχως να δαπανήσει πολλά. Θα πάρει περισσότερα από τον Μίλικ; Σίγουρα, ναι. Και θα έχει ξοδέψει μόλις 270.000 ευρώ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ