«Τριάρα» με Γκάρι Ροντρίγκεζ η Γαλατά, «τσίπμησε» βαθμό στη Γερμανία η Πόρτο

«Τριάρα» με Γκάρι Ροντρίγκεζ η Γαλατά, «τσίπμησε» βαθμό στη Γερμανία η Πόρτο

Με το επιβλητική 3-0 επί της Λοκομοτίβ Μόσχας, ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Γαλατά για το 4ο γκρουπ. Στο άλλο ματς του ομίλου, Σάλκε και Πόρτο έμειναν στο 1-1.

Με εμφατικό τρόπο μπήκε στο νέο Champions League Γαλατασαράι, η οποία επικράτησε στην έδρα της της Λοκομοτίβ Μόσχας με 3-0, για τον 4ο όμιλο. Το σκορ της αναμέτρησης άνοιξε πολύ νωρίς, καθώς μόλις στο 9′ ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Γκάρι Ροντρίγκεζ με ωραία προσπάθεια και σουτ έβαλε την ομάδα του Φατίχ Τερίμ στη θέση του «οδηγού».

Στο 6ο λεπτό οι Τούρκοι είχαν ζητήσει πέναλτι για χέρι μέσα στην περιοχή όμως ο διαιτητής έδωσε άουτ. Στο 29’ η Λοκομοτίβ λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσα, ωστόσο ο Μουσλέρα έδιωξε πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Κβιρκβέλια!

Οι Τούρκοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 67ο λεπτό. Σκόρερ ο Ντερντιγιόκ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή με την οποία νίκησε τον τερματοφύλακα των Ρώσων για το 2-0.

Το… κερασάκι στην τούρτα των νικητών έβαλε ο Σελούκ Ινάν. Στο 90+2′ ο τερματοφύλακας ανέτρεψε τον Ακμπάμπα και ο διαιτητής κατελόγισε πέναλτι. Ετσι ο Σελούκ Ινάν (είχε περάσει στο ματς μόλις 2 λεπτά νωρίτερα!) που ευστόχησε από τα 11 βήματα, διαμόρφωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων το σκορ στο τελικό 3-0.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε, τη Γαλατά να ξεκινά με «τρίποντο» εκμεταλλευόμενη την έδρα της στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Να αναφέρουμε οτι οι γηπεδούχοι τελείωσαν με παίκτη λιγότερο, καθώς στο 87′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπαντού Ν’ Ντιαγέ.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ: Μουσλέρα, Λίνες, Ντονκ, Αζίζ, Ναγκατόμο, Εντιάιγ, Φερνάντο, Μπελχαντά (73′ Μαϊκόν), Ακμπαμπά, Ντερντιγιόκ (82′ Ονιεκούρου), Ροντρίγκεζ (90+1′).
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧΑΣ: Γκιλιέρμε, Ιγκνατίεβ (69′ Έντερ), Κβερκβέλια, Τσόρλουκα, Ιντόγου, Χέβεντες, Ντενίσοβ, Κριχόβιακ, Φερνάντες, Φαρφάν, Αλ. Μιραντσούκ (86′ Αντ.Μίραντσουκ).

 

 


Σάλκε – Πόρτο 1-1
Στο άλλο παιχνίδι του 4ου ομίλου, Σάλκε και Πόρτο έμειναν στο 1-1 επί γερμανικού εδάφους. Σκόρερ για τους γηπεδούχους ο Εμπολό στο 64ο λεπτό της αναμέτρησης, απάντησε στο 75’ με πέναλτι ο Οτάβιο για τους φιλοξενούμενους. Μοιραίος για τους Γερμανούς ο Νάλντο, καθώς υπέπεσε σε δύο παραβάσεις πέναλτι, το πρώτο (ευτυχώς για την ομάδα του) άστοχο.

Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς κάποιο γκολ. Πάντως στο 13’ οι Γερμανοί είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, ωστόσο ο τερματοφύλακας της Πόρτο, Φέρμαν είπε «όχι» σε εκτέλεση πέναλτι του Τέγες, κρατώντας το μηδέν. Την παράβαση είχε κάνει λίγο νωρίτερα ο Νάλντο υποπίπτοντας σε χέρι μέσα στην περιοχή.

Παρ’ όλα αυτά το γκολ ήρθε για τους Γερμανούς. Συγκεκριμένα στο 64ο λεπτό, ο Μακένι έδωσε πολύ ωραία στον Εμπόλο και το τελευταίος που πλάσαρε για το 1-0!

Να αναφέρουμε ότι σε όλο το ματς οι φιλοξενούμενοι είχαν τη «μερίδα του λέοντος» όσον αφορά την κατοχή της μπάλας, καθώς το ποσοστό τους άγγιζε ακόμη και το 60%!

Τελικά αυτή η εδαφική υπεροχή απέδωσε κάποια στιγμή και συγκεκριμένα στο 75’, όταν ο Οτάβιο νίκησε αυτή τη φορά τον Φέρμαν από τα 11 βήματα. Την παράβαση είχε κάνει και πάλι ο Νάλντο ανατρέποντας τον Μουσα Μαρεγκά.

Το 1-1 παρέμεινε ως το τέλος, με την Πόρτο να φεύγει από τη Γερμανία με έναν πολύτιμο βαθμό.

ΣΑΛΚΕ: Φάρμαν, Σανέ, Νάλντο, Νάστασιτς, Καλιτζιούρι, Σερντάρ (84′ Χαρίτ), Μπενταλέμπ, Μακένι, Σεπφ, Εμπολό (72′ Μπούργκσταλερ), Ουτ (65′ Κονοπλιάνκα).
ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Μ. Περέιρα, Φελίπε, Μιλιτάο, Οτάβιο (90′ Ερνάνι), Ντανίλο, Ερέρα, Μπραχιμί (82′ Ολιβέιρα), Αμπουμπακάρ (60′ Κορόνα), Μαρεγκά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ