Λίβερπουλ – Παρί Σεν Ζερμέν 3-2

Λίβερπουλ – Παρί Σεν Ζερμέν 3-2

Οι Ρεντς προηγήθηκαν 2-0 με τα γκολ των Στάριτζ (30’) και Μίλνερ (36’), η Παρί ισοφάρισε σε 2-2 με τους Μενιέ (40’) και Μπαπέ (83’), αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Φιρμίνο! O Βραζιλιάνος «χτύπησε» στο 92’ και έβαλε... φωτιά στο Ανφιλντ, χαρίζοντας τη νίκη στη Λίβερπουλ.

Φιρμίνιο at the buzzer και… τέζα η Παρί Σεν Ζερμέν! Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήρθε από τον πάγκο και με μία γκολάρα στο 92’ έριξε στο καναβάτσο τους αστέρες της γαλλικής ομάδας. Ο Λατινοαμερικάνος στράικερ «χτύπησε» στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, έκανε το 3-2 και έβαλε… φωτιά στο Ανφιλντ, χαρίζοντας τη νίκη στη Λίβερπουλ.

Οι Ρεντς προηγήθηκαν με 2-0, είδαν τους Γάλλους να επιστρέφουν και να ισοφαρίζουν σε 2-2, αλλά στο τέλος μίλησε η κλάση του Φιρμίνο. Ο 27χρονος ήρθε ως «από μηχανής θεός» για να οδηγήσει τους γηπεδούχους στη νίκη. Η ομάδα του Κλοπ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον διεθνή άσο πήρε το τρίποντο και μπήκε το δεξί στον τρίτο όμιλο του Champions League.

Δύο γκολ σε έξι λεπτά

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα και πήραν από την αρχή τα ηνία του αγώνα. Οι Ρεντς πίεσαν, δημιούργησαν φάσεις στα καρέ των φιλοξενούμενων και στο 30’ έκαναν το 1-0 με τον Στάριτζ. Ο Ρόμπερτσον σέντραρε από αριστερά και ο Αγγλος στράικερ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αρεόλα. Πέντε λεπτά αργότερα η Λίβερπουλ κέρδισε πέναλτι, όταν ο Μπερνάτ ανέτρεψε τον Βαϊνάλντουμ. Ο Μίλνερ ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0 για την ομάδα του Κλοπ.

Μείωσε με Μενιέ, ισοφάρισε με Μπαπέ

Οι Γάλλοι μετά το διπλό χτύπημα της Λίβερπουλ αντέδρασαν και στο 40’ μείωσαν σε 2-1 με τον Μενιέ. Ο Βέλγος με ωραίο γυριστό σουτ νίκησε τον Αλισον και έβαλε ξανά στο… κόλπο το συγκρότημα του Τόμας Τούχελ. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν και μπήκαν ξανά στην διεκδίκηση του παιχνιδιού. Στο δεύτερο ημίχρονο η Παρί βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Μπαπέ. Στο 83’ ο Νεϊμάρ και ο Μπαπέ ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση και σούπερ σταρ των Παριζιάνων ισοφάρισε σε 2-2. Η Παρί έφερε το ματς στα ίσια, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον… ξενοδόχο Φιρμίνο.

Φιρμίνο και… τέλος!

Μετά το γκολ της Παρί η Λίβερπουλ ανέβασε στροφές και πίεσε για το γκολ της λύτρωσης. Στο 92’ ο Φιρμίνο επέβαλε τον νόμο του στο Ανφιλντ και με μια φοβερή γκολάρα έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Ενα γκολ που έβαλε… φωτιά στο γήπεδο και γέμισε με χαρά τους οπαδούς των Ρεντς.

Οι συνθέσεις:

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Γκόμεθ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Σαλάχ (85′ Σατσίρι), Στάριτζ (72′ Φιρμίνο), Μανέ (92′ Φαμπίνιο)

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Αρεολά, Μενιέ, Κιμπεμπέ, Σίλβα, Μπερνάτ, Ραμπιό, Μαρκίνιος, Ντι Μαρία (80′ Τσούπο-Μότινγκ), Εμπαπέ, Καβάνι (80′ Ντράξλερ), Νεϊμάρ

 

Αντεξε και πήρε τον βαθμό ο Αστέρας

Στο άλλο ματς του τρίτου ομίλου, Ερυθρός Αστέρας και Νάπολι ήρθαν ισόπαλοι 0-0. Οι Σέρβοι, που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αποδείχθηκαν άκρως ανταγωνιστικοί, άντεξαν στην πίεση και πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας. Οι Ιταλοί δεν μπόρεσαν να σπάσουν το… μπλόκο των γηπεδούχων, με τον Μιλόγεβιτς να στήνει αριστοτεχνικά την ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπόργιαν, Στόικοβιτς, Ντέγκενεκ, Σάβιτς, Ρόντιτς, Γιόβιτσιτς (56′ Γιόβαντσιτς), Κρστιτσιτς, Μπεν, Τσάουσιτς, Μάριν (87΄Σίμιτς), Μποάκιε (81′ Πάβκοβ)

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Ισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Ρούι, Αλάν (61′ Μέρτενς), Ρουίθ, Ζιελίνσκι (75′ Χάμσικ), Καγεχόν (75′ Ουνάς), Μίλικ, Ινσίνιε

 

Η βαθμολογία στον Γ’ όμιλο: 
1. Λίβερπουλ 3
2. Ερυθρός Αστέρας 1
3. Νάπολι 1
4. Παρί Σεν Ζερμέν 0

Η επόμενη (2η) αγωνιστική: 
Τετάρτη (03/10)
Παρί Σεν Ζερμέν-Ερυθρός Αστέρας (19:55)
Νάπολι-Λίβερπουλ (22:00)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ