Το scouting report του Άγιαξ -Η «δαιμονισμένη» επίθεση και το 4-3-3

Το scouting report του Άγιαξ -Η «δαιμονισμένη» επίθεση και το 4-3-3

«Διαβάσαμε» τον Άγιαξ και σας τον παρουσιάζουμε πριν ανταμώσει απόψε με την ΑΕΚ

Έντεκα παιχνίδια έχει δώσει ο Άγιαξ μέχρι να συναντήσει απόψε την ΑΕΚ στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα». Έχει μπει μάλιστα στα γήπεδα για επίσημα ματς από τα τέλη Ιουλίου. Επτά νίκες και τέσσερις ισοπαλίες μετρά. Καμία ήττα. Αήττητη σαν την ΑΕΚ και η ομάδα του Αμστερνταμ, έχοντας κρατήσει το μηδέν παθητικό σε 7 ματς και δεχόμενη 5 γκολ συνολικά μέχρι σήμερα.

Ο Ερικ Τεν Χαγκ που ανέλαβε τον περσινό Δεκέμβριο παρέμεινε στην ομάδα, η οποία έκανε έξυπνες προσθήκες για να αναπληρώσει τα κενά των σημαντικών αποχωρήσεων (Κλάιφερτ, Γιουνές, Γιονγκ, Φίρχεφερ). Και ξόδεψε πολλά χρήματα κάτι που δεν συνηθίζει ο Άγιαξ που «βολεύεται» με εγχώρια προϊόντα ή έξυπνες κινήσεις από τις βορειοκεντρικές χώρες της Ευρώπης.

Ο Τεν Χαγκ προτιμά το 4-3-3 (όπως όλο το κλαμπ) και αυτό έχει επιλέξει και στα 11 ματς φέτος. Στο τελευταίο παιχνίδι με την Γκρόνιγκεν εντός (3-0) ξεκίνησε με τον Ονανά κάτω από τα δοκάρια, τον Μαζραουί δεξί μπακ, τον Ταλιαφίκο αριστερό μπακ, τους Μπιλντ-Ντε Λιχτ στο κέντρο της άμυνας, τους Ντε Γιόνγκ-Σένε στον άξονα, τον Νέρες επιτελικό, τον Ζιγέ δεξιά στα εξτρέμ, τον Τάντιτς στα αριστερά και φορ ο Χούντελααρ. Ωστόσο, οι… γύρω από τον 35αρη Χουντελάαρ αλλάζουν θέσεις συνεχώς και αυτό γίνεται συνέχεια στο 90λεπτο.

Ο Αγιαξ είναι ταχύτατος μπροστά και βγάζει φάσεις είτε με ατομική ενέργεια, είτε με γρήγορους συνδυασμούς. Με φαντασία και ποδοσφαιρική… αφέλεια, όπως συνηθίζουν ολλανδικά κλαμπ. Παράλληλα, στην ανασταλτική λειτουργία του ο Αγιαξ παρουσιάζει κενά και αυτά καλείται να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ του Ουζουνίδη για να βρει γκολ. Και αυτό θα γίνει με πρέσινγκ ψηλά και στον άξονα.

Ο «Αίαντας» απέκτησε Μπιλντ-Τάντιτς το καλοκαίρι και μαζί με τους Ντε Γιόνγκ, Νέρες και τον 35χρονο Χούντελααρ είναι οι καλύτεροι για την ομάδα του Ερικ Τεν Χαγκ. Οι Τάντιτς και Ζιγές εκτελούν τα στημένα που είναι «κίνδυνος-θάνατος», αλλά και συνάμα «πληγή» για την ΑΕΚ. Και εκεί θέλει τεράστια προσοχή και «διάβασμα» από τους «κιτρινόμαυρους».

Σκοράρει ο «Αίαντας» μέσο όρο 2.5 γκολ ανά παιχνίδι και φέτος μπήκε στους ομίλους του Champions League, αποκλείοντας Στουρμ Γκρατς και Ντινάμο Κιέβου. Πόσες ήττες μετράει στο διάστημα του στο Άμστερνταμ ο Τεν Χαγκ; Μόλις δύο… Και τώρα καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί με το μέγεθος και την φανέλα του Αγιαξ στους καλύτερους της Ευρώπης. Πρώτο εμπόδιο η ΑΕΚ. Όχι χαμηλό, σε κάθε περίπτωση για μια ΑΕΚ που έχει να χάσει 14 ματς στην Ευρώπη και συνολικά από τον Οκτώβριο του 2017. Και αρνείται να χάσει παντού…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ