Angry… Boys μπαίνουν στο Champions League

Angry… Boys μπαίνουν στο Champions League

Η πεισμωμένη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στο Champions League με επικίνδυνη αποστολή στην Ελβετία απέναντι στην πρωτάρα Γιουνγκ Μπόις, θέλοντας να «βρει» φάρμακο για το μέτριο ξεκίνημα στην Premier League.

Το ξεκίνημα της χρονιάς ήταν κακό. Το ποδόσφαιρο που παίζει τουλάχιστον βαρετό και οι σχέσεις ανάμεσα σε παίκτες, προπονητή και διοίκηση περνούν κρίση. Η μουρμούρα γύρω από το Ολντ Τράφορντ πλανάται εδώ και μήνες, όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καλείται να ξεπεράσει τα προβλήματα της και να βρει ξανά τον δρόμο της.

Τα πρώτα βήματα έγιναν μετά το τραγικό ξεκίνημα και τις δύο απανωτές ήττες από Μπράιτον και Τότεναμ στο πρωτάθλημα, καθώς έστω και δύσκολα οι κόκκινοι διάβολοι πήραν δύο σημαντικά διπλά σε Μπέρνλι και Γουότφορντ. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο μετά τη νίκη επί της αήττητης Γουότφορντ έχει επανέλθει εν μέρει στην κανονικότητα της και πλέον κοιτάζει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον. Τα προβλήματα που έχει η αγγλική ομάδα δεν πρόκειται να εξαφανιστούν με δύο νίκες, όμως αν μη τι άλλο μπορούν να κρυφτούν.

Ο Μουρίνιο του οποίου η θέση είναι επισφαλής, κερδίζει χρόνο με νίκες σαν κι αυτές και μάλιστα απόψε θα έχει την ευκαιρία να πετύχει μία ακόμη κόντρα σε έναν φαινομενικά υποδεέστερο αντίπαλο. Συγκεκριμένα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει την «πρωτάρα» Γιουνγκ Μπόις στην Ελβετία, για τους ομίλους του Champions League και έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει ιδανικά τις υποχρεώσεις της, σε μια διοργάνωση που μπορεί στο μέλλον να αποτελέσει φάρμακο για τους κόκκινους διαβόλους.

Ο ποδοσφαιρικός εγωισμός παικτών όπως ο Πογκμπά, ο Σάντσες και ο Λουκάκου μπορεί να βοηθήσεί τη Γιουνάιτεντ να ορθοποδήσει ειδικά από τη στιγμή που ο Μουρίνιο φαίνεται να έχει δώσει μεγαλύτερη ελευθερία στους παίκτες τους τις τελευταίες εβδομάδες και κυρίως μετά τη βαριά ήττα από την Τότεναμ. Η ομάδα του Πορτογάλου φαίνεται πως δεν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα στα ίσια κόντρα σε Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Τσέλσι και είναι ηλίου φαεινότερον πως «γλυκοκοιτάζει» το Champions League. Μπορεί να είναι κοινό μυστικό πως ο πόθος των οπαδών της Γιουνάιτεντ είναι η Premier League, αλλά φαίνεται πως σε μαραθώνιο 38 αγωνιστικών απέναντι στην υπερομάδα του Γκουαρντιόλα, την αρμάδα του Κλοπ, ακόμα και την κυνική μέχρι τώρα Τσέλσι του Σάρι δεν μπορεί να κοντραριστεί.

Για αυτό και ο Μουρίνιο ψάχνει το «ελιξίριο» της επιτυχίας μέσα από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, για να μην αποχωρήσει πρόωρα από τον πάγκο των κόκκινων διαβόλων. Αρχής γενομένης από απόψε που θέλει να δει τους παίκτες του να σκυλιάζουν και να τελειώνουν τη δουλειά με την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου (Γιουβέντους και Βαλένθια οι άλλες δύο) για να βάλουν τις βάσεις για την πρόκριση στους «16».

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η παρθενική αναμέτρηση της Γιουνγκ Μπόις σε επίπεδο Champions League, και σίγουρα οι κόκκινοι διάβολοι θα χρειαστεί να εμφανιστούν προσεκτικοί, για να μην πάθουν ό,τι έπαθαν και στις δυο τελευταίες επισκέψεις τους στην Ελβετία (το 2011 και το 2017, όταν έχασαν τότε από την Βασιλεία). Η πρωταθλήτρια Ελβετίας είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα και ικανότατη επιθετικά, με αρκετά προβλήματα κυρίως στην αμυντική της γραμμή. Είναι δεδομένο πως η ομάδα του Μουρίνιο θα έχει δύσκολο έργο, καθώς θα παραταχθεί και με αρκετές απουσίες στην άμυνά της (εκτός Βαλέντσια, Σο, Ρόχο).

Το θετικό για τους κόκκινους διαβόλους είναι ότι το κλίμα έχει αλλάξει προς το καλύτερο τις τελευταίες εβδομάδες και σε αυτό σημαντικό ρόλο έχουν παίξει οι ποδοσφαιριστές και λιγότερο ο προπονητής, ο οποίος είναι αυτός που με τη συμπεριφορά του έχει πεισμώσει περισσότερο τα αστέρια των κόκκινων διαβόλων. Κάτι που φάνηκε στα παιχνίδια με Μπέρνλι και Γουότφορντ όπου οι παίκτες της Γιουνάιτεντ ήταν αυτοί που βγήκαν μπροστά. Τακτικά δεν έχει αλλάξει κάτι στην ομάδα, το ποδόσφαιρο που παίζει δεν θέλγει, αλλά ο πληγωμένος εγωισμός είναι αυτός που δίνει βαθμούς και νίκες μέχρι τώρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ