Το Άμστερνταμ του Μαρίνου – 22 χρόνια πριν «άλωσε» το «σπίτι» του Άγιαξ

Το Άμστερνταμ του Μαρίνου – 22 χρόνια πριν «άλωσε» το «σπίτι» του Άγιαξ

Βασικός λίμπερο του ΠΑΟ στο 0-1 με τον Αγιαξ το 1996 ο νυν προπονητής της ΑΕΚ Μαρίνος Ουζουνίδης.

Από τους νυν ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δεν υπάρχει μεγάλη εμπειρία από τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Οι περισσότεροι απόψε θα… δουν το σεντόνι των ομίλων του Champions League για πρώτη φορά.

Όμως απόψε για το ματς του Αμστερνταμ στο Αγιαξ-ΑΕΚ υπάρχει μια ωραία ιστορία που αφορά τον προπονητή της Ενωσης.

Στις 3 Απριλίου 1996 ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν βασικός λίμπερο με τους Κολιτσιδάκη-Καλιτζάκη δίπλα του στον μεγάλο ημιτελικό του Champions League του Παναθηναϊκού με τον Αγιαξ στο «Ντε Μέερ». Ο ΠΑΟ έκανε ένα μεγάλο αποτέλεσμα, άντεξε στην πίεση και κέρδισε 0-1 με το γκολ του Βαζέχα στο 87’.

Εν τέλει δύο εβδομάδες αργότερα, ο Άγιαξ ύστερα από μια επιβλητική εμφάνιση επικράτησε 3-0 στο ΟΑΚΑ και πέρασε στον τελικό, όπου ηττήθηκε στα πέναλτι από τη Γιουβέντους, παραχωρώντας της τη θέση του στον θρόνο. Πάντως ό,τι γράφει δεν… ξεγράφει και ο Άγιαξ ηττήθηκε στο τελευταίο του ευρωπαϊκό ματς στο «Ντε Μέερ» από τον Παναθηναϊκό με τον νυν προπονητή της ΑΕΚ βασικό.

Στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ ο Ουζουνίδης ήταν στον πάγκο. Είχε ένα λουμπάγκο και ο Ρότσα τον σήκωσε μετά το 0-1 για να τον βάλει παρότι δεν είχε κάνει προπονήσεις. Όμως δεν πρόλαβε διότι ήρθε το 0-2 και άλλαξε τα πλάνα του.

Κάτι για το οποίο μίλησε και ο ίδιος ο Ουζουνίδης μετά από καιρό δηλώνοντας: «Είχαμε ένα παιχνίδι, μια εβδομάδα νωρίτερα, κόντρα στην ΑΕΚ και στο ζέσταμα έπαθα λουμπάγκο και δεν μπόρεσα να αγωνιστώ σε εκείνο το ματς που είχαμε κερδίσει 1-0 με γκολ του Μπορέλι. Τις επόμενες μέρες έκανα θεραπεία και χωρίς να κάνω προπόνηση ο κ. Ρότσα με πήρε στην αποστολή και ήμουν στον πάγκο. Στο δεύτερο μέρος μάλιστα και πριν γίνει το 2-0 ο Χουάν γύρισε στον πάγκο και μου είπε: «Σήκω να κάνεις ζέσταμα να μπεις, μήπως πάμε το ματς στην παράταση». Δεν μπορούσα να παίξω βέβαια, δεν ήμουν καλά. Έγινε το 2-0 οπότε δεν πέρασα στο παιχνίδι, μου είπε ο Χουάν να κάτσω και πάλι στον πάγκο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ