Αγιαξ-ΑΕΚ : Η κριτική των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ

Αγιαξ-ΑΕΚ : Η κριτική των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ

Το 10.gr σας παρουσιάζει την κριτική των «κιτρινόμαυρων» για το ματς απέναντι στον Αγιαξ στο Αμστερνταμ

Βασίλης Μπάρκας:

Στα δύο πρώτα γκολ… εκτελέστηκε από κοντά και σαφώς δεν φέρει ευθύνη. Εβγαλε και μετά το 1-0 μια μεγάλη φάση μισό-γκολ του Ταλιαφίκο, ενώ στο τρίτο γκολ ήταν σε λάθος θέση αν και είναι ξεκάθαρο ότι ο Ταλιαφίκο ήθελε να σεντράρει και όχι να σουτάρει.

Ούρος Τσόσιτς:

Για 90 λεπτά ως δεξί στόπερ-δεξί μπακ ο Τσόσιτς προσπάθησε να κάνει κάτι που δεν είναι. Να παίξει ως μπακ. Επιχείρησε απέναντι στον Τάντιτς να υψώσει τοίχος. Για ένα ημίχρονο έκοψε, έκανε λάθη και ταλαιπωρήθηκε πολύ. Αλλά βοήθησε με την ψυχή του. Στην επανάληψη μετά το γρήγορο γκολ τον πήρε… από κάτω και χάθηκε. Είχε πρόβλημα η ΑΕΚ από την πλευρά του.

Μιχάλης Μπακάκης:

Επαιξε 70 λεπτά ως δεξί μπακ χαφ. Κάλυπτε και πίσω στην άμυνα όταν είχε την μπάλα ο Αγιαξ και στην επίθεση έβγαινε ως εξτρέμ για να πιέσει, ή να βγει στην αντεπίθεση. Ανασταλτικά έδωσε βοήθειες και σημαντικές ανάσες. Δυστυχώς δεν μπορούσε επιθετικά να δώσει περισσότερα σε ένα τόσο απαιτητικό ματς.

Νίκλας Χουλτ:

Ελέγχεται για την αντίδραση του στο 1-0 του Αγιαξ αφού δεν κάλυψε γρήγορα τον Ταλιαφίκο, αν και προσπάθησε να παίξει το τεχνητό οφσάιντ. Ο Ζιγέχ τον ταλαιπώρησε πολύ, καθώς ήταν διαρκής πηγή κινδύνων. Κράτησε την θέση του όσο μπορούσε, αλλά δεν έφτανε μιας και ήταν εκτός ρυθμού. Κάτι που φάνηκε και στο 2-0. επιθετικά δεν ανέβηκε.

Βασίλης Λαμπρόπουλος:

Εκανε καλό παιχνίδι και όποτε έπρεπε επενέβαινε για να κόψει κάθε κίνδυνο. Έδωσε μάχες με τον Χούντελααρ, βοηθούσε και για τους άλλους παίκτες όσο του επιτρεπόταν και έδειξε πιο προσαρμοστικός από τον Οικονόμου. Ο πιο σταθερός στόπερ της ΑΕΚ απόψε.

Μάριος Οικονόμου:

Κάθε κόψιμο του, κάθε καλή αποτελεσματική τοποθέτηση του στην άμυνα την… έσβησε με την λάθος κίνηση του στο 1-0. Αντί να τραβηχτεί όπως όλη η άμυνα της ΑΕΚ, κάλυψε τον Ταλιαφίκο που σκόραρε. Συνέχισε να κόβει επιθέσεις ψηλά και χαμηλά, αλλά το λάθος του στο 47’ ήταν σημαντικό.

Αντρέ Σιμόες:

Η αντίδραση του στο 77’ στο 2-0 του Αγιαξ ήταν… σκιά στα πολλά χιλιόμετρα που έτρεξε. Ο Πορτογάλος δεν στάθηκε στο ύψος του αγώνα και παρότι μάρκαρε και προσπάθησε να αποτελέσει «σκούπα» μαζί με τον Γαλανόπουλο μπροστά από την άμυνα, δεν έδωσε βοήθειες με την μπάλα στα πόδια. Στο 14’ πλησίασε στο γκολ με κεφαλιά, αλλά στάθηκε άτυχος.

Κώστας Γαλανόπουλος:

Ετρεξε πολύ, μάρκαρε και έβγαλε… δουλειά. Δίπλα στον Σιμόες στάθηκε επάξια. Ανασταλτικά έδωσε βοήθειες, αλλά όταν έπρεπε να κρατήσει μπάλες, να δώσει πάσες για να ανοίξει η ομάδα και να δώσει ανάσες δεν το έκανε.

Βίκτωρ Κλωναρίδης:

Δεν φάνηκε στο ματς… Μπορεί το παιχνίδι να ήταν στα μέτρα του, αλλά δεν έδωσε βοήθειες. Είτε με την μπάλα στα πόδια, είτε με κινήσεις στον χώρο. Δεν πήρε πρωτοβουλίες και απλά έδινε βοήθειες στα μαρκαρίσματα.

Πέτρος Μάνταλος:

Οτι έκανε η ΑΕΚ μπροστά περνούσε από τα πόδια του. Ο μόνος που ήταν απειλή για τον Αγιαξ με τα κατεβάσματα του και με την μπάλα στην κατοχή του. Κέρδιζε φάουλ, έδινε ανάσες, αλλά ήταν μόνος του σε αυτόν τον ρόλο. Απελπιστικά.

Εζεκίελ Πόνσε:

Είχε έναν άχαρο και δύσκολο ρόλο που δεν είχε παίξει ποτέ ξανά στην ΑΕΚ. Μόνος του στην επίθεση να πρέπει να κρατά μια άμυνα… Πάλεψε, είχε κινήσεις που βοήθησαν για 45 λεπτά και με μια προσπάθεια του στο α’ ημίχρονο θα μπορούσε να γίνει ήρωας.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Αλεφ:

Μπήκε για να δώσει μετά τη μία ώρα αγώνα, όσα δεν μπορούσε ο Γαλανόπουλος. Τον… συνεπήρε όμως ο ρυθμός του αγώνα και έμεινε να παίζει κόφτης στην άμυνα. Δεν είδαμε τον Αλεφ όπως θα περίμενε και ο Ουζουνίδης.

Γιάννης Γιαννιώτας:

Ηταν η μόνη ξεκάθαρη επιλογή για να μπει και να αλλάξει κάτι στην επίθεση. Εμφανώς ανέτοιμος, χωρίς ρυθμό, αλλά με μπόλικη διάθεση και όρεξη να το κάνει. Δεν πρόλαβε να κάνει πολλά.

Γιώργος Γιακουμάκης:

Μπήκε στα τελευταία λεπτά για την… αντίδραση της ΑΕΚ στο φινάλε, δίχως αποτέλεσμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ