Τα πουλέν του Πεπ στην Σίτι!

Τα πουλέν του Πεπ στην Σίτι!

Στον αγώνα με την Φέγενοορντ ο Γκουαρντιόλα έδωσε την ευκαιρία για Ευρωπαϊκό ντεμπούτο στους νεαρούς Φιλ Φόντεν, και Μπραχίμ Ντίαθ

Λένε πως πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι του ανθρώπου…Κι ο Πεπ Γκουαρντιόλα φροντίζει να το επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία. Όπου κι αν βρίσκεται για να βγάλει το …παντεσπάνι του!

Έτσι εκτός του να δημιουργεί ομάδες που υπηρετούν, απαρέγκλιτα, το επιθετικό ποδόσφαιρο, είτε αυτές βρίσκονται στην Βαρκελώνη και το Μόναχο, είτε στο Μάντσεστερ, ο Καταλανός τεχνικός αποδεικνύεται συνεπής στην επιθυμία να αναδεικνύει νεαρούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι – κατά προτίμηση – προέρχονται από τα τμήματα υποδομής των ομάδων του.
Έτσι μετά τους …διάφορους Μπούσκετς και Πέδρο, στην Μπαρτσελόνα, αλλά και… κάποιους Κίμιχ – Κομάν, στην Μπάγερν Μονάχου, ο Ίβηρας το ξανακάνει στην Αγγλία, παραμένοντας πιστός στην ποδοσφαιρική του φιλοσοφία.Για να ακριβολογούμε εκείνη του μέντορα του, Γιόχαν Κρόϊφ, που ήταν ζηλωτής του επιθετικού φούτμπολ, δίχως να παραμελείται η παραγωγική κι εξελικτική ποδοσφαιρική διαδικασία.

Φόντεν, ο νεαρότερος «Πολίτης» στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Έτσι δεν προκάλεσε εντύπωση ότι κόντρα στην Φέγενοορντ έδωσε το «βάπτισμα του πυρός», σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, σε δύο τινέϊτζερς από τα “φυτώρια” της ομάδας του
Στον, Άγγλο, Φιλ Φόντεν και τον, Ισπανό, Μπραχίμ Ντίαθ. 17 χρονών και 177 ημερών ο πρώτος – έγινε ο νεότερος παίκτης των «Πολιτής» που αγωνίστηκε ποτέ στη διοργάνωση! – ενώ ο δεύτερος είναι κάτα τι μεγαλύτερος (18 χρονών, 3 μηνών και 18 ημερών).

Ο Φόντεν έγινε διάσημος σκοράροντας δις, στον πρόσφατο τελικό του Παγκοσμίου Κύπελλου U-17, που κατέκτησε η Αγγλία, κόντρα στην Ισπανία (5-2). Μάλιστα αναδείχθηκε MVP του τουρνουά, που διεξήχθη στην Ινδία.

Στο ματς με τους πρωταθλητές Ολλανδίας ο Φόντεν πήρε τη θέση του Γιάγια Τουρέ στο 75’. Κίνηση που ίσως ενέχει και συμβολισμό, από πλευράς Γκουαρντιόλα, ότι υπάρχει η διάδοχη κατάσταση του Ιβοριανού.
Όπως και να’χει έγινε ο 4ος νεότερος Άγγλος που αγωνίζεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά τους Γουίλσιρ (Άρσεναλ), Σολάνκε (Τσέλσι) και Μάϊτλαντ – Νάϊλς (Άρσεναλ).

Ο εξτρέμ από την Μάλαγα, αντίθετα, αγωνίστηκε λιγότερο (μπήκε στο 90’ στη θέση του, μοναδικού σκόρερ, Στέρλινγκ), αλλά η αναφορά του Γκουαρντιόλα ήταν γι’ αμφότερους στην συνέντευξη Τύπου.

Όπου εκθείασε τη δουλειά που γίνεται στα “φυτώρια”: “Θέλω να συγχαρώ την Ακαδημία της Σίτι και την ομάδα γενικά. Πρέπει να είμαστε περήφανοι. Η συμμετοχή τους αποτελεί αναγνώριση για τους προπονητές και σκάουτερ που τους βοήθησαν να φτάσουν ως εδώ…”
Κουβέντες που αποτελούν και…παράσημα για τους Τσίκι Μπεγκιριστάϊν (ποδοσφαιρικός διευθυντής) και Φεράν Σοριάνο (διευθύνων σύμβουλος). Συνεργάτες του και στην Μπαρτσελόνα, οι οποίοι, από το 2012, έβαλαν τις βάσεις της Ακαδημίας της Αγγλικής ομάδας σε …Καταλανικά πρότυπα!

Η Μάντσεστερ Σίτι, το περασμένο καλοκαίρι έκανε ρεκόρ μεταγραφικών εξόδων (250 εκ. ευρώ) για να επανέλθει στην κορυφή του Αγγλικού ποδοσφαίρου και να καθιερωθεί στο Ευρωπαϊκό. Η Πρέμιερ Λιγκ δεν αποτελεί το φιλικότερο, σ’ επίπεδο κορυφής τουλάχιστον, περιβάλλον ανέλιξης ποδοσφαιρικών ταλέντων, αφού αποθεώνεται το άμεσο αποτέλεσμα., ωστόσο οι Σίτιζενς εμπνεόμενοι από τον τεχνικό τους ηγέτη, προσπαθούν να συγκεράσουν επιτυχία και προοπτική…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ