UEFA Ranking : Χάθηκε η 12η, φόβοι και για τη 14η θέση!

UEFA Ranking : Χάθηκε η 12η, φόβοι και για τη 14η θέση!

Η ήττα του Ολυμπιακού στη Λισαβόνα υπονομεύει την παραμονή της Ελλάδας στην 14η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA. Για την προνομιούχα 12η θέση βέβαια ούτε λόγος.

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο μηδέν μετά από την ήττα του από την Σπόρτινγκ. Το ίδιο και η Ελλάδα στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Κάπως έτσι η χώρα μας έμεινε με 27,800 βαθμούς και δυο εκπροσώπους από τους οποίους μόνο η ΑΕΚ έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να συνεχίσει με αξιώσεις μετά τον Δεκέμβρη.

Από την άλλη η Ελβετία με τρεις ομάδες στην Ευρώπη και μετά τη μεγάλη νίκη της Βασιλείας επί της Γιουνάιτεντ έφτασε τους 27,200 βαθμούς (15η) και απειλεί την 14η Ελλάδα

Από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν με άδεια χέρια από την έδρα της Σπόρτινγκ (3-1), η χώρα μας παρέμεινε στους 27,800 βαθμούς, αλλά είδε την Ελβετία να την πλησιάζει στους 27,200 μετά τη μεγάλη νίκη της Βασιλείας επί της Ελβετίας, με την Ελλάδα να παραμένει 14η και 950 βαθμούς μακριά από τους 12ους Ολανδούς.

Περιττό να αναφέρουμε πως η 12η θέση και όλα τα προνόμια που προσφέρει(συμμετοχή Κυπελλούχου στους Ομίλους του Europa και του πρωταθλητή στα play offs του Champions League) είναι πλέον ουτοπικό σενάριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ