Και επίσημα «εποχή VAR» στο Champions League

Και επίσημα «εποχή VAR» στο Champions League

Η UEFA, επιβεβαίωσε πως το VAR θα τεθεί σε χρήσει στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αρχής γενομένης από τη σεζόν 2019/2020.

Για τα καλά στον αστερισμό του VAR φαίνεται πως έχει αρχίσει να κινείται το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όπως επιβεβαιώθηκε από τα πιο επίσημα χείλη, μέσω της UEFA, η τεχνολογία VAR από την οποία πήραμε μια πρώτη γεύση το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας στο Μουντιάλ, μπαίνει και στις διοργανώσεις που γίνονται υπό την αιγίδα της.

Κατόπιν συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, αποφασίστηκε πως από τη σεζόν 2019/2020 το VAR θα χρησιμοποιηθεί κανονικά σε όλα τα ματς για το Champions Leagaue (από τη φάση των playoffs τον Αύγουστο) και για το Super Cup του 2019, όπως επίσης και στις διοργανώσεις των Europa League και Euro του 2020, αλλά και στην τελική φάση του UEFA Nations League το 2021.

Η εν λόγω τεχνολογία που σκοπό έχει να ελαχιστοποιήσει τον παράγοντα του ανθρώπινου λάθους στις διαιτητικές αποφάσεις, βρίσκεται ήδη σε χρήση στο ιταλικό και το γερμανικό πρωτάθλημα, όπως επίσης από φέτος και στο ισπανικό. Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε σίγουροι πως η εισαγωγή του VAR τον Αύγουστο του 2019, θα μας δώσει τον απαιτούμενο χρόνο για να εγκαθιδρύσουμε το απαιτούμενο πλαίσιο λειτουργίας και να εκπαιδεύσουμε κατάλληλα τους όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη και σωστή εφαρμογή του VAR στο Champions League, την πιο προβεβλημένη συλλογική διοργάνωση στον κόσμο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ