Μην φτάσουμε στο άλλο άκρο…

Μην φτάσουμε στο άλλο άκρο…

Μεγάλη κουβέντα έχει γίνει για την φάση του Κλωναρίδη και την επιλογή του νεαρού στράικερ να μην πασάρει στον Γιακουμάκη. Πολλοί μάλιστα εκτιμούν ότι πήρε την σωστή απόφαση, ότι έκανε το… αυτονόητο γιατί είχε ψυχολογία. Τα πράγματα είναι απλά. Έκανε μεγάλο λάθος και πρώτος το κατάλαβε ο ίδιος ζητώντας συγνώμη.

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα κόντρα στην Μπενφίκα καθώς ηττήθηκε από την πορτογαλική ομάδα με 3-2 και πλέον τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ για την Ένωση, σε ότι αφορά τις ελπίδες των κιτρινόμαυρων ακόμα και για την τρίτη θέση του γκρουπ.

Δεν χωρά αμφιβολία πως η φάση που συζητούν όλοι από χθες βράδυ αφορά την μεγάλη ευκαιρία του Κλωναρίδη στο 73’ και την επιλογή του νεαρού επιθετικού να πλασάρει τον Βλαχοδήμο και όχι να πασάρει στον Γακουμάκη που θα ήταν μόνος απέναντι σε κενή εστία.

Πολλά λοιπόν έχουν ακουστεί από χθες βράδυ για την συγκεκριμένη φάση. Και μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι ο Κλωναρίδης έκανε μια επιλογή που στα μάτια τους φαντάζει λογική.

Και ποιο είναι το επιχείρημα; Ότι έχει βάλει δύο γκολ στο ματς και ότι έχει την ψυχολογία για να πλασάρει και να κάνει και το τρίτο. Και το θέμα φυσικά δεν είναι τι θα έκανε ο κάθε φίλαθλος αν ήταν στην συγκεκριμένη θέση. Ο φίλαθλος είναι φίλαθλος και είναι στην εξέδρα, στο σπίτι του ή στο καφενείο.

Το θέμα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι τιο έκανε ο Κλωναρίδης. Κι αυτό που έκανε ήταν μεγάλο λάθος που στοίχισε πολύ ακριβά στην ομάδα του. Συγνώμη, αλλά υπάρχει κι άλλη προσέγγιση στο ζήτημα και θεωρούμε πως είναι πιο ποδοσφαιρική. Επειδή λοιπόν η κουβέντα γίνεται για την συγκεκριμένη φάση είναι ξεκάθαρο πως ο παίκτης της ΑΕΚ βάζει το «εγώ» πάνω από την ομάδα του.

Τι πάει να πει καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Καλά κάνει και τα έχει και τα δύο. Όταν ο συμπαίκτης σου είναι μόνος με την εστία στην μικρή περιοχή για να γίνει η ανατροπή τότε του δίνεις την μπάλα. Αν δεν την δώσεις υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει αυτό που τελικά έγινε χθες βράδυ στο ΟΑΚΑ.

Κανείς δεν έχει πρόθεση να καταδικάσει τον Κλωναρίδη από μια ευκαιρία. Αντιθέτως όλοι αναγνωρίζουν την καλή του εμφάνιση στο χθεσινό ματς καθώς πέτυχε δύο γκολ και προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της Μπενφίκα. Άλλο το ένα όμως κι άλλο το να φτάσουμε στο σημείο να επικροτούμε μια εντελώς λανθασμένη απόφαση από πλευράς του Κλωναρίδη.

Και ο ίδιος μάλιστα κατάλαβε ότι έχει κάνει λάθος. Ζήτησε συγνώμη μετά το τέλος του ματς γιατί πολύ απλά συνειδητοποίησε πως με την συγκεκριμένη επιλογή δεν βοήθησε την ομάδα του. Όσοι είδαν και την αντίδραση του τεχνικού των κιτρινόμαυρων, Μαρίνου Ουζουνίδη μετά την φάση μπορούν να καταλάβουν την ευκαιρία που χάθηκε για την ΑΕΚ εκείνη τη στιγμή.

Το σωστό και το λογικό ήταν να δώσει την πάσα ο Κλωναρίδης στον συμπαίκτη του που θα ήταν «φάτσα» με την κενή εστία. Τα υπόλοιπα είναι για να λέμε…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ