Τι λένε οι αριθμοί για την κακή αρχή των 4 «γιγάντων»

Τι λένε οι αριθμοί για την κακή αρχή των 4 «γιγάντων»

Πως αποτυπώνεται μέσα από τη στατιστική το κακό ξεκίνημα της σεζόν των Ρεάλ, Γιουνάιτεντ, Μπαρτσελόνα και Μπάγερν

Η ποδοσφαιρική σεζόν για το 2018-2019 έχει ξεκινήσει αρκετά περίεργα, με ομάδες-κολοσσοί όπως οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην θυμίζουν σε τίποτα τους εαυτούς τους.

Στην Αγγλία και την Πρέμιερ Λιγκ οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται στην 8η θέση και το -7 από την κορυφή, η Σεβίλλη οδηγεί τη βαθμολογία στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, ενώ η Μπάγερν έχει δεχθεί 5 τέρματα στους τελευταίους 2 αγώνες χωρίς να σκοράρει και έχει πέσει στη 6η θέση.

Η σύγκριση των στατιστικών τους στοιχείων σε σχέση με την περασμένη χρονιά δίνει την απάντηση, καθώς καμία από τις 4 προαναφερθέντες ομάδες δεν έχει βελτιώσει τα στατιστικά της σε κάποια σημαντική κατηγορία.

Αμυντικό χάος στην κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ

Το μέλλον του Ζοζέ Μουρίνιο ήταν ιδιαίτερα μελανό στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων» μέχρι το ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Νιουκάστλ. Αν και ο «special one» κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει μια δύσκολη νίκη, η ομάδα του είναι χειρότερη σε σχέση με πέρσι, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά.

Οι ομάδες του Πορτογάλου προπονητή δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα γνωστές για την επιθετική τους γραμμή, ωστόσο τα 1,6 γκολ ανά παιχνίδι σε σχέση με το 1.8 της περασμένης σεζόν δείχνουν την επιθετική δυσκολία της ομάδας του Μάντσεστερ.

Το πραγματικό πρόβλημα όμως βρίσκεται στην άμυνα. Πέρσι η Γιουνάιτεντ δεχόταν μόλις 0,7 γκολ ανά παιχνίδι, με το συγκεκριμένο νούμερο τη φετινή σεζόν να έχει εκτοξευθεί στο 1,8, ενώ και ο αριθμός των σουτ που έχει να αντιμετωπίσει πλέον ο Νταβίντ Ντε Χέα έχει αυξηθεί σημαντικά (4,8 από 3,9), ενδεικτικό της κακής αμυντικής λειτουργίας.

Δύσκολο το γκολ χωρίς τον Ρονάλντο για τη Ρεάλ

Πολλά χρόνια είχαν να κάνουν τόσο κακή πορεία στην Ισπανία οι «μερένχες»(από το 1985). Η φυγή του Κριστιάνο Ρονάλντο το καλοκαίρι για το Τορίνο άφησε ένα μεγάλο κενό στην επιθετική γραμμή, το οποίο η έλευση του Μαριάνο από τη Λυών δεν μπορεί να καλύψει.

Η πίεση στον Χουλέν Λοπετέγκι έχει αρχίσει να γίνεται αφόρητη, καθώς η Ρεάλ παραμένει χωρίς νίκη για τέσσερις συνεχόμενες αγωνιστικές, αδυνατώντας να σκοράρει μάλιστα στις 3 από αυτές.

Την προηγούμενη σεζόν υπό τις οδηγίες του Ζινεντίν Ζιντάν οι Μαδριλένοι σημείωναν 7,5 ευκαιρίες ανά παιχνίδι, αριθμός ο οποίος έχει πέσει στο 5,6 φέτος.

Πεσμένοι είναι και οι αριθμοί των γκολ που σημειώνει η «βασίλισσα» (από 2,5 σε 1,5), με το ποσοστό τερμάτων προς ευκαιρία επίσης σε πολύ χαμηλά επίπεδα (από 13,5% σε 9,2%).

Καταστροφικά τα αμυντικά λάθη στη Βαρκελώνη

Αν δεν ήταν οι εντυπωσιακές νίκες της Μπαρτσελόνα στο Champions League απέναντι σε Αϊντχόφεν και Τότεναμ με 4-0 και 4-2 αντίστοιχα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα βρισκόταν σε πολύ δεινή θέση μετά την πορεία των Καταλανών στο πρωτάθλημα.

Με μόλις 15 βαθμούς σε 8 αναμετρήσεις οι «μπλαουγκράνα» αδυνατούν να «καθαρίσουν» παιχνίδια κόντρα σε θεωρητικά υποδεέστερες αντιπάλους.

Αν και οι αριθμοί στην επίθεση έχουν σημειώσει μια μικρή πτώση (2,4 γκολ από 2,6 πέρσι και 13,7% ποσοστό ευστοχίας από 17,1%), τα αβίαστα λάθη αποδεικνύονται καταστροφικά για τον ισπανικό σύλλογο.

Πέρσι η Μπαρτσελόνα  καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος δέχθηκε μόλις 1 γκολ από αβίαστο αμυντικό λάθος, ενώ φέτος έχει δεχθεί ήδη 3, δείχνοντας την αδυναμία της στον συγκεκριμένο τομέα.

Επιθετική δυστοκία για τους Βαυαρούς

Ξεκινώντας τη σεζόν με 4 νίκες σε 4 αναμετρήσεις, ο Νίκο Κόβατς φαινόταν πως θα οδηγούσε τη Μπάγερν Μονάχου σε έναν ακόμη εύκολο τίτλο πρωταθλήματος.

Ωστόσο στα τελευταία 4 παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις οι Βαυαροί αγνοούν τη νίκη, σημειώνοντας 2 ήττες από Χέρτα Βερολίνου και Γκλάντμπαχ. Ειδικά η ντροπιαστική εντός έδρας ήττα από τα «πουλάρια» με 3-0 «ταρακούνησε» για τα καλά την ομάδα του Μονάχου, με τη «μουρμούρα» εντός της ομάδας να έχει ξεκινήσει.

Η Μπάγερν έχει πετύχει μόλις 2 γκολ στα τελευταία 4 παιχνίδια, με τον αριθμό τερμάτων που σκοράρουν ανά παιχνίδι να έχει πτωτική πορεία σε σχέση με πέρσι (από 2,7 σε 1,7). Αρκετά πεσμένη είναι και η αναλογία ευκαιριών προς γκολ, με το 15,3% της περσινής σεζόν να έχει υποχωρήσει στο 9,8% φέτος

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ