Μορένο : Ο «αποδιοπομπαίος τράγος» της Λίβερπουλ

Μορένο : Ο «αποδιοπομπαίος τράγος» της Λίβερπουλ

Παρά τις βολές που δέχεται, ο Ισπανός μπακ δεν είναι ο αποκλειστικός υπαίτιος των αμυντικών προβλημάτων των «κόκκινων»

Η αναμέτρηση μεταξύ Σεβίλλης και Λίβερπουλ στο «Πιθχουάν» ήταν η χαρά του φιλοθεάμονος κοινού, αλλά ο τρόπος που ήρθε το 3-3, με την Λίβερπουλ να προηγείται 3-0 στο ημίωρο και να δέχεται 3 γκολ στην επανάληψη, επέτειναν τον προβληματισμό των φίλων της. Στο επίκεντρο της κριτικής ο Γιούργκεν Κλοπ, (που, μετά από 2 χρόνια στο «τιμόνι», αδυνατεί να βρει λύση στην «μαύρη τρύπα» της άμυνας) κι ο Αλμπέρτο Μορένο που τείνει να γίνει «αποδιοπομπαίος τράγος» της ομάδας του Μέρσι.

Στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας ο Ίβηρας, κόντρα στην ομάδα από την οποία τον αγόρασαν οι «κόκκινοι» (2014) σίγουρα δεν έθελξε.

Κάθε άλλο.

Από δικό του, αχρείαστο, φαούλ, επί του Σαράμπια, ο Μπανέγκα βρήκε τον Μπεν Γεντέρ, που με το κεφάλι, τον πρόλαβε, μειώνοντας σε 1-3 (51’). Εννιά λεπτά αργότερα, όχι μόνο έκανε λάθος κοντρόλ, αλλά ανέτρεψε τον Γάλλο σκόρερ, που έκλεψε, στέλνοντας τον στην άσπρη βούλα, για το 2-3.

Είχε γίνει ο «αίρων τας αμαρτίας» των υπόλοιπων «κόκκινων», φορώντας το «μανδύα» του μοιραίου κι αποτελώντας  το άλλοθι για ένα ακόμη αγώνα, που η ομάδα του Κλοπ δεν κατάφερε να διαχειριστεί, παρότι τον έλεγξε.

Η κουβέντα περιορίστηκε στις δικές του «ανορθογραφίες» κι έμειναν μακριά από τα «φώτα», τόσο η επιπολαιότητα των επιθετικών (χαμένα τετ α τετ από Φιρμίνο και Σαλάχ στο πρώτο μέρος, συν μια ευκαιρία του Μανέ στο φινάλε), όσο –κυρίως – η ελλειμματική αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Η οποία, ασφαλώς, δεν αποτελεί αποκλειστική υποχρέωση των αμυντικών. Χέντερσον και Τσαν απέτυχαν, ξανά, να «κόψουν το γήπεδο» στην μέση, κατεβάζοντας τον ρυθμό.
Όχι μόνο την ώρα της…πυρκαγιάς, που η Σεβίλλη πίεζε. Ακόμη και το πρώτο μισάωρο το 3-0 ήταν …μαγική εικόνα, αφού ο Κάριους σε συνδυασμό με το δοκάρι απέτρεψαν το γκολ του Νολίτο (19’), ενώ ο Μπεν Γεντέρ «ξύρισε» το άλλο σίδερο της «κόκκινης» εστίας (20’).
Φάσεις που –ω του θαύματος!- δεν εμπλέκεται ο Μορένο.

Ο οποίος κάνει, μια αξιοπρεπή, πειθαρχημένη, σεζόν, έχοντας αλλάξει το παιχνίδι του. Εξυπακούεται πως δεν είναι ο καλύτερος αριστερός μπακ, παγκοσμίως, αλλά χαίρει της εμπιστοσύνης του προπονητή του, ο οποίος γνωρίζει ότι για να βρει καλύτερο του πρέπει να ξοδέψει πολλά και τέτοια διάθεση δεν υπάρχει στη διοίκηση.

Μίλα μου για Μίλνερ…

Εξάλλου το παιχνίδι του Κλοπ, απ’ όταν ήταν στην Ντόρτμουντ, απαιτεί φουλ μπακ που προωθούνται, πλαγιοκοπώντας, ώστε η αποτελεσματικότητα των «μπροστινών» (Σαλάχ – Μανέ εν προκειμένω) ν’ αυξάνεται.
Εκεί υπερέχει ο Μορένο του Μίλνερ, που πέρσι έβγαλε τη σεζόν ως αριστερό μπακ και την περασμένη Τρίτη τον αντικατέστησε (63’) σε μια, απέλπιδα, προσπάθεια οχύρωσης των μετόπισθεν.

Η προώθηση ακραίων οπισθοφυλάκων, όμως, απαιτεί κάλυψη των χαφ κι αυτή αποτελεί πρόβλημα, που η λύση του αναζητείται.

Στην Ντόρτμουντ ο Κλοπ είχε τον Γκουντογκάν γι’ αυτό το ρόλο. Εδώ, ακόμη, ψάχνει…

Γνωρίζοντας τα ανωτέρω, οι Σεβιγιάνοι «στοχοποίησαν» τον Μορένο, όπως και στον περσινό τελικό του Εuropa League και δικαιώθηκαν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ