Tσιγκρίνσκι : «Όνειρο το Champions League, να παλέψουμε για αυτόν τον κόσμο»

Tσιγκρίνσκι : «Όνειρο το Champions League, να παλέψουμε για αυτόν τον κόσμο»

Όλα όσα είπε ο Ουκρανός στόπερ της ΑΕΚ στο match programme του αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου.

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι μιλάει για την πρόκληση του Champions League και τα μάτια του λάμπουν, πετάνε φωτιές χωρίς την παραμικρή υπερβολή! Χαρακτηρίζει τη διοργάνωση ως τον ορισμό του ποδοσφαίρου, ως τον… «καλύτερο χυμό που βγαίνει από το ποδόσφαιρο»! Δηλώνει ότι αισθάνεται… ανατριχίλα κάθε φορά που ακούει τον ύμνο και βλέπει το σεντόνι! Περιμένει τα δύο ματς με την Μπάγερν σαν να πρόκειται για τα πρώτα μεγάλα ματς ενός νεαρού παίκτη και όχι ενός ποδοσφαιριστή με τη δική του εμπειρία!

«Στο ποδόσφαιρο δεν έχει καμία αξία το τι κουβαλάς πίσω σου, σημασία έχει το σήμερα, το τι έχεις μπροστά σου. Και μπροστά μας υπάρχει πλέον η πιο μεγάλη πρόκληση. Αυτά είναι τα ματς που μπορούν να σου αλλάξουν τα πάντα» τονίζει με έμφαση. Την ίδια ώρα ο Ουκρανός αμυντικός παρουσιάζεται πολύ σίγουρος για την εφετινή ΑΕΚ: «Είμαστε πολύ καλύτεροι όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας» και… «θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα η ομάδα όταν επιστρέψουν όλοι οι παίκτες που έλειψαν μέχρι τώρα»…

-Ντμίτρο, πώς βλέπεις τη σεζόν μέχρι σήμερα, πώς κρίνεις με τη δική σου εμπειρία την μέχρι σήμερα παρουσία της ΑΕΚ;

-«Με πάσα ειλικρίνεια αυτό που βλέπω είναι ότι τα πράγματα εξελίσσονται πολύ καλά για την ομάδα μας. Αρχικά έχουμε καταφέρει να βρισκόμαστε στο Champions League. Aυτό από μόνο του είναι κάτι πολύ σημαντικό. Η συμμετοχή σε αυτή τη διοργάνωση είναι από μόνη της ένα σημαντικό επίτευγμα, το να πετύχεις όμως και αποτελέσματα, το να δείξεις ανταγωνιστικός είναι ένας ακόμα στόχος υψηλού επιπέδου».

-Πώς κρίνεις τις δυνατότητες της εφετινής ΑΕΚ;

-«Πιστεύω ακράδαντα ότι είμαστε ήδη σε ένα καλό επίπεδο αλλά και ότι συνεχώς θα βελτιωνόμαστε! Η ομάδα παίζει ολοένα και καλύτερα και βελτιώνει το αγωνιστικό της επίπεδο. Πιστεύω ότι ακόμα και στα ματς που δεν νικήσαμε, στα ματς που το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό μπορείς να δεις σκέτα τα νούμερα, αλλά μπορείς να δεις και ποδοσφαιρικά την εικόνα. Όταν παίζεις καλά, έχεις και την πίστη, αλλά και την βεβαιότητα ότι το αποτέλεσμα θα έρθει. Πιστεύω ότι παίξαμε καλά και με τον Ολυμπιακό και με τον ΠΑΟΚ, παρά την ήττα και αυτό είναι κάτι που σου δίνει αισιοδοξία όσο κοιτάς μπροστά».

-Από την άλλη υπάρχει και η πρόκληση του Champions League στην οποία καλείστε να ανταποκριθείτε…

-«Ακόμα και στο Champions, δεν νομίζω ότι η συνολική εικόνα είναι άσχημη. Οκ, στο πρώτο ματς ήταν και για εμάς περίεργο το συναίσθημα. Δεν μπορώ να στο εξηγήσω, αλλά το ματς με τον Άγιαξ ήταν για εμάς κάτι καινούργιο, μια νέα ομάδα στη διοργάνωση, νιώσαμε λίγο σαν φιλοξενούμενοι σε μια μεγάλη γιορτή! Αλλά από το δεύτερο κιόλας ματς κόντρα στην Μπενφίκα αρχίσαμε να διεκδικούμε το αποτέλεσμα και θα μπορούσαμε να το είχαμε πάρει. Αλλά αυτό είναι το Champions League, το πιο υψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο… Φτάσαμε κοντά, θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει το τρίτο γκολ αλλά τελικά το δεχτήκαμε και χάσαμε. Σαν συμπέρασμα αυτό που μετράει είναι ότι η ομάδα παράγει σωστό ποδόσφαιρο και ο τρόπος που παίζουμε με κάνει πολύ αισιόδοξο για το μέλλον».

-Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι σε σχέση με πέρυσι παίζει πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο!

-«Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Δεν μου αρέσει να κάνω συγκρίσεις με απόλυτο σεβασμό στην περσινή ομάδα και στον προπονητή, που είχαμε πέρυσι. Αλλωστε κάθε προπονητής έχει τις δικές του ιδέες και στο τέλος όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα. Αλλά θα συμφωνήσω ότι η ομάδα εφέτος, όταν έχει την μπάλα, παίζει καλύτερα από πέρυσι. Θα προσέθετα ότι πρέπει να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας, όταν δεν έχουμε εμείς την μπάλα. Δεν μου αρέσουν οι συγκρίσεις και ξεφεύγοντας από αυτό θα έλεγα ότι εφέτος έχουμε μεγαλύτερη ελευθερία στο παιχνίδι μας και όταν έχουμε την μπάλα είναι ξεκάθαρο ότι διαθέτουμε περισσότερες ιδέες και επιλογές μέσα στο γήπεδο. Συμπέρασμα; Το ποδόσφαιρό μας είναι πολύ καλό, αλλά έχουμε και κάποια πράγματα να βελτιώσουμε».

-Θα βοηθήσουν και οι επιστροφές των παικτών που έλειψαν;

-«Αυτό είναι ένα άλλο θέμα πολύ σημαντικό. Πάντα είχαμε ελλείψεις λόγω τραυματισμών, ποτέ δεν βρεθήκαμε όλοι μαζί από το ξεκίνημα. Θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα η ομάδα όταν επιστρέψουν όλοι σε καλή κατάσταση, θα είναι πολύ ανταγωνιστική και πολύ δυνατή. Τώρα, λόγω των ελλείψεων, κάποιοι παίκτες είναι αναγκασμένοι να παίζουν συνεχώς και όταν αυτό συμβαίνει σε ματς υψηλής έντασης δεν είναι εύκολο. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά αντίθετα ένας ακόμα σημαντικός λόγος που με κάνει να περιμένω πολύ περισσότερα πράγματα από την ομάδα στη συνέχεια της σεζόν».

-Τι μπορεί να σκέφτεται και πως μπορεί να περιμένει ένα ματς κόντρα στην Μπάγερν ένας ποδοσφαιριστής της δικής σου εμπειρίας;

-«Για μένα πάντα ίσχυε το ίδιο. Η συμμετοχή στο Champions League είναι κάτι που αξίζει να το περιμένεις σε όλη σου τη ζωή! Υπάρχουν παίκτες πολύ καλοί που το ονειρεύτηκαν και δεν έπαιξαν! Είναι η καλύτερη έκδοση του ποδοσφαίρου, ο καλύτερος χυμός που θα μπορούσε να βγει από το ποδόσφαιρο! Για εμάς αποτελεί τιμή και μεγάλη ευκαιρία να τσεκάρουμε τις δυνάμεις μας αλλά πάνω απ΄ όλα αυτά υπάρχει το εξής: Πόσες ομάδες στον πλανήτη είναι συνεχώς σε υψηλό επίπεδο όπως η Μπάγερν; Τρεις, τέσσερις; Η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν, άντε να βάλω μέσα και την Σίτι ή την Παρί, αλλά αυτές είναι ομάδες που έχουν ακόμα να διανύσουν κάποια απόσταση»…

-Θεωρείς το ματς αυτό κάτι το ξεχωριστό…

-«Από τη μία μπορεί κάποιος να πει ότι ήμασταν άτυχοι στην κλήρωση, αλλά από την άλλη είμαστε και τυχεροί που έχουμε αυτή την ευκαιρία. Ολοι μαζί καλούμαστε να ανταποκριθούμε γιατί αυτό είναι το πραγματικά ψηλό επίπεδο. Πέρσι αντιμετωπίσαμε τη Μίλαν, μία ομάδα με τεράστιο όνομα, εφέτος είναι η Μπάγερν και σαν όνομα αλλά και σαν club συνολικά! Η Μπάγερν μπορεί να δείχνει ότι έχει κάποια προβλήματα αλλά είναι από τις ομάδες που κάθε χρόνο διεκδικούν τον τίτλο. Μια ομάδα πραγματικά top level! Πρέπει να έχουμε τη φιλοδοξία, πρέπει να δούμε αυτό το ματς σαν κάτι το ξεχωριστό αν πραγματικά διαθέτουμε την πίστη και το όνειρο να αφήσουμε κάτι πίσω μας, να δείξουμε ποιοι είμαστε, αν το αξίζουμε να είμαστε εδώ»!

-Ένα παιχνίδι καριέρας με άλλα λόγια…

-«Ναι , το λες και έτσι, αλλά βασικά είναι παιχνίδι στο οποίο έχεις την ευκαιρία να αλλάξεις τα πάντα, να γράψεις ιστορία, δεν έχεις πολλές τέτοιες ευκαιρίες στην καριέρα σου. Επειδή όλα ξεκινούν από το μυαλό, σου δίνεται η ευκαιρία να καταρρίψεις τα πάντα, να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις το ποδόσφαιρο. Οι τρεις βαθμοί της νίκης θα είναι τεράστια υπόθεση, αλλά πρόκειται για κάτι ακόμα μεγαλύτερο, αν τα καταφέρεις: είναι φήμη, είναι κύρος, ιστορία, αυτοπεποίθηση, τα πάντα. Αυτό είναι ο ορισμός του μεγάλου αγώνα, μια μεγάλη παράσταση σε ένα τεράστιο θέατρο. Για τους οπαδούς μας είναι ευκαιρία πραγματικά να το χαρούν, να δουν μια μεγάλη ομάδα που έρχεται να παίξει εναντίον μας, που θα μας αντιμετωπίσει σε δύο ματς. Αυτό το εκτιμάς, το απολαμβάνεις και μετά προσπαθείς να κάνεις κάτι μεγάλο και να αλλάξεις επίπεδο, να αλλάξεις την ιστορία, το μέταλλο της ομάδας»…

-Πραγματικά μιλάς σαν ποδοσφαιριστής που ετοιμάζεσαι για τα πρώτα του βήματα στο Champions League…

-«Δεν σου κρύβω ότι όταν αποφάσισα να έρθω στην ΑΕΚ, ένας βασικός λόγος ήταν η προοπτική της επιστροφής μου στο Champions league. Στο ποδόσφαιρο δεν έχει καμία αξία το τι κουβαλάς πίσω σου, σημασία έχει το σήμερα , το τι έχεις μπροστά σου. Και μπροστά μας υπάρχει πλέον η πιο μεγάλη πρόκληση. Το Champions League είναι όνειρο, ακούς τον ύμνο της διοργάνωσης και ανατριχιάζεις σαν να είναι η πρώτη σου φορά. Κοιτάς τα πάντα γύρω σου και τρελαίνεσαι! Αυτό είναι το πραγματικό ποδόσφαιρο»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ